Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka mama pytająca

co zamiast spacerówki?

Polecane posty

Gość taka mama pytająca

mam pytanie córa ma 2.5 roku nie chce za bardzo jeździć w wózku więc postanowiłam go sprzedać teraz zastanawiam sie nad tym co jej kupić w zamian bo czasami mamy długie wędrówki co prawda w wózku lepiej ale ona nie chce w nim już siedzieć;/ chodzi mi że czasami jeżdzi do babci na tydzień i przydało by sie coś gdzie babcia mogła by ją wsadzić i iść bo babcia jak babcia a skuli babć ni ebęe trzymała wózka;/

Gość taka mama pytająca
no właśnie zastanawiałam się nad rowerami ale nie wiem jaki ;/ co do hulajnogi raczej odpada mieliśmy i nie umie na niej jeździć przewraca sie a wątpię by babcia ją goniła ;/

Gość taka mama pytająca
hmm chyba sie nie rozumiemy :) na biegowym córka będzie uciekała jak wgl nauczy sie na nim jeżdzić;/ a babcia nie będzie jej przecież goniła ;/

Gość taka mama pytająca
a poza tym biegowe to prawie 200 zł jak nie więcej ;/ chodzi mi o coś do 100 zł

Ja Cię rozumiem, że chcesz posadzić dziecko żeby spokojnie przesiedziało cały spacer :o ale to jest 2,5 latek, takie dziecko potrzebuje ruchu.

Gość mama dwóch dziewczynek
żeby dziecko siedziało i je prowadzić to masz albo wózek albo rowerek z prowadnikiem. Moja córcia ma 20 m-cy i od początku wózka nie lubiła, mąż kupił taki rowerek i czasami posiedzi jak gdzieś wychodzimy. Problem był jedynie przy długich spacerach, kiedy chciała spać, w wózku mogła się zdrzemnąć, na rowerku oczywiście nie... ale Twoja już duża, więc pewnie to nie będzie problem... poszukaj jakiegoś większego, żeby wygodnie jej było. Nie powiedziane, że polubi, ale zawsze to coś innego. Moja starsza wogóle nie chciała w niczym siedzieć, mała też nie bardzo, chociaż ten rowerek jeszcze na trochę toleruje... ja na wyjazdy jakieś i dłuższe spacery i tak biorę wózek, na wczasach jak całymi dniami chodziliśmy to sama przychodziła usiąść ;-)

dziecko w tym wieku potrzebuje dużo ruchu, raczej małe szanse, że przesiedzi cały spacer w tempie kroku babci ;-)

dokładnie. większość 2,5-letnich dzieci nie chce siedzieć grzecznie w wózku na spacerze! babcia może ją zabrać na zwykły spacer na nóżkach, bez wózka. da jej rączkę i pójdzie na spacerek. nie będzie musiała za nią biegać. a jak będzie z wami to niech jeździ. a rowerki biegowe wcale nie są takie drogie! i wbew pozorom łatwo dziecko uczy się na nim jeździć :)

Gość taka mama pytająca
tu nie chodzi o cały spacer tylko np powroty czsami jej sie nie chce i wolała na ręce niż do wózka oczywiscie nie nosiliśmy jej . to poprosze o jakiś link do rowerka do 100 zł

wejdź na allegro, wpisz rowerek biegowy, posortuj od najniższej ceny i nawet za 60 zł coś znajdziesz :) do 100 masz całkiem duży wybór!

Gość smerfetkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaee
rowerek biegowy mój Mały ma 19 msc a już sam siada i się odpycha, nie jeździ jak zawodowiec ale kupa o co chodzi więc Twoja 2,5 córka pewnie nie będzie miała żadnego problemu :)

Gość smerfetkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaee
ceny do 100zł http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=rowerek+biegowy&order=bd&offer_type=0&price_from=&price_to=100&postcode_enabled=0&state=0&distance=1&postcode=&city=&listing_sel=2&listing_interval=7&change_view=Poka%C5%BC%C2%A0%3E

Gość taka mama pytająca
faktycznie są do tej ceny ale skąd mam wiedzieć jaki ? córa by musiała usiaść na niego by zobaczyć czy dotyka nogami czy nie jest za wysoki lub zbyt niski ;/

ja też chcę swojej kupić biegowy, ale dopiero na wiosnę /będzie miała ponad 2 lata/, nastawiam się na bieganie ;-) na razie ma 20 m-cy i fajnie jeździ na jeździku trike ;-) a to podobna zasada - odpychanie, więc może szybko załapie i polubi.

te normalne rowerki z pedałami bez obawy możesz kupić, bo nawet jak się będzie ledwie dostawać, to na pedałach nóżki postawi. Biegowy już lepiej musisz wymierzyć, są wymiary na aukcji, wymierz i będziesz wiedziała, czy nie za wysoki. Na pewno się reguluje siodełko, więc to też jest plus. Jeżeli masz jakiś sklep to zajdź, pomierz i jak się kalkuluje to kup a jak nie to zamów taki sam/podobny na allegro.

Gość taka mama pytająca
tak myślę opłaca sie Jeszcze inwestować w taki rower jak już wrzesień?

przecież kupujesz na kilka sezonów, to nie buty, że wyrośnie przez zimę. A inwestycja... niewielka.

Gość taka mama pytająca
no właśnie nie wiem jak dziecko z tego szubko wyrasta ;/ pytam czy warto teraz inwestować czy dopiero w przyszłym roku na llato

Gość aaaaaaaaaaaaaazdrg
nie kumam wypowiedzi że dziecko nie lubi,ma siedziec w wózku i koniec,jak teraz nie umiecie zapanowac nad pociechami to co bedzie potem,ach te bezstresowe wychowanie

Gość taka mama pytająca
żle sie wysłowiłam jak musi to siedzi ale woli chodzić biegać ma 2.5 roku czas pożegnać się z wózkiem gdyz i tak był używany sporadycznie i pytałam o to co w zamian wózka

Gdzie te rowerki biegowe takie drogie o_O? abstrahując od tego, czy go chcesz czy nie, powiem, że ja kupiłam mojemu małe taki zwykły drewniany w Auchanie na promocji za 69 zł. Teraz rowerek czeka na złożenie i jazda :P

Gość taka mama pytająca
a kiedy był na promocji a mam niedaleko achana