Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zgubiłam czarny nick

gdzie szukać męża informatyka?

Polecane posty

Gość podaj przykłady co i jak
przykład ROM i przykład RAM co to takiego i jaka magistrala a nie definicja z wątpliwej wikipedi :P

Gość zadam proste pytania autorko
no dobra strasznie ogólnikowo :P co się dzieje jak powiększasz obrazek i on się rozmywa ? nie skumałaś jak widzę tylko się oszukałas badziewnej definicji ech... te baby

Gość zadam proste pytania autorko
no dobra strasznie ogólnikowo :P co się dzieje jak powiększasz obrazek i on się rozmywa ? nie skumałaś jak widzę tylko się oszukałas badziewnej definicji ech... te baby

Gość blebluś1
Pytania tu zadają debile na poziomie szkoły podstawowej !!! wystarczy użyć gogli i mogę odpowiedzieć na każde pytanie. Informatyk to jest w szkole podstawowej to jest nikt !!!!!!!

Gość autorka jest jak win 2000
nie mam pojęcia, on się tym zajmował od 17 roku życia,i studiuje w tym kierunku, może mu się fartło, może jest dobry po prostu.Orientacyjnie wiem ,ze tyle zarabia. Dużo zależy od firmy. Inny w państwowym urzędzie , ale nie wawa wyciąga około 1600.Za to samo , ale praca dla wojska oferowali mu 3 z tysiące z kawałkiem.

Gość pytanie na deser
zadam proste pytanie - chodzi ci o filtr graficzny? nie jestem informatykiem i nie pretenduje do tego miana, pracuje w innej branzy:)

Gość o matko tylko nie piksele
tylko ,że w wektorowej też są obrazki :( gdyby zdjęcia i obrazki opierały sie tylko na pikselach , o matko :P żal

Gość autorka jest jak win 2000
jak ona merytorycznie nie umie odpowiedzieć na pytania o czym chce rozmawiać z takim facetem, wujek google nie doradzi na zasadzie kopiuj , wklej... Nie wymagajcie od takiej za dużo,,, myślenie to jej słaba strona.Ale polać można z niej- druga dzeny , kultowa odpowiedź szukam mężczyzny a tu sami gówniarze,,, ograniczona istotka

Gość sama sie prosisz autorko
jestes dnem nawet przy dziecku z gimnazjum mającym informatykę:( blebluś1 ma rację , szukaj sobie informatyka ale takiego typowego to znajdziesz......ale w gimnazjum , co za kretynka a wystarczyło napisać ,ze obrazek w grafice wektorowej mozna bez końca powiększać a rastrowej piksele się rozmywa :D do tego wiki nie trzeba tylko trzebabyło nie spac na lekcjach

Gość blebluś1
Debile przekonani o swojej wiedzy :) jesteście śmieszni !!! programista nie musi się znać na grafice i vice versa :) ośmieszacie się :P

Gość blebluś1
Blebluś nie pisze o autorce tylko o pseudo informatykach, którym i Ty pewnie jesteś !!!!!!!!

Gość blebluś1
Gdybyście mieli pojęcie o komputerach wiedzielibyście, że jest wąska specjalizacja. Informatyk uczy dzieci w szkole podstawowej, programista czy grafik nie musi znać się na sprzęcie jego naprawie od tego jest technik-sprzętowiec czyli niższa półka niestety :)

Gość mysz, która ryknęła
Prawiczek bez wiary pisujący na tym forum jest informatykiem. Jest do wzięcia, ale, jak sam twierdzi, jest człowiekiem aspołecznym i nic nie wartym.

Gość teraz to teoria obalona
nie znasz się autorko bardziej niż ja, a ja potrafie tylko kompa włączyc i z googla skorzystać no dobra a pliki raw? a jak robisz wykresy to też na pikselach....o matko , ciekawe kto ci szepcze do ucha koliega co się zna na kompiuterach;) wystarczyło wkleic cos takiego http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Orc_-_Raster_vs_Vector_comparison.png&filetimestamp=20060619230230 Do zalet grafiki wektorowej możemy z całą pewnością zaliczyć możliwość łatwej modyfikacji obrazu poprzez zmianę jego parametrów. Pozwala to na dowolną skalowalność grafik, likwidując tym samym spadek jakości po zwiększeniu ich rozdzielczości. Kolejną zaletą zapisu wektorowego jest oszczędny zapis. Podczas projektowania niefotorealistycznych obrazów (np. logo, mającego średnią ilość szczegółów brak fotorealizmu, który jest obecny w obrazach) będą one miały mniejszą wagę niż podczas projektowania z wykorzystaniem grafiki rastrowej. Warto w tym miejscu wyraźnie zaznaczyć, że konwersja z reprezentacji wektorowej do rastrowej nie stanowi większego problemu, lecz w drugą stronę (wektoryzacja obrazu rastrowego) nie jest już tak lekko.

Gość blebluś1
A dlaczego nic nie wartym ??? zdrowy egoizm jest potrzebny :)

Gość blebluś1
teraz to teoria obalona O co Ci biedne dziecko chodzi ??? że coś na interii przeczytałeś ??

Gość nie trudno się domyślić
heh z głowy bo kto takie pierdoły w necie znajdzie :P cymbał z ciebie i tyle :P bo jak się coś konweruje pomiędzy typami to mozna wszystko , szukaj lepiej faceta turystyka albo filozofa co go wywalili na pierwszym roku za picie na wykładach przykład ROM- chipset dla biosa ,przykład RAM - kości pamięci operacyjnej a wg twojej pozal się boże definicji to i by dysk twardy pod RAM podchodził bo odczyt- zapis , matko , dziecko z podstawówki to wie a ty tych banalnych przykładów nie podałaś to co jarsz się linuxami ? a może jeszcze dosa używasz?

Gość blebuś1 żeby na kafe
żeby na kafe tak sie spinać? bo może ktos pomysli,że ty tez jesteś informatykiem z podstawówki ;)pochwal się sukcesami specjalisto od kompiuterów

Gość blebluś1
jeżeli już specjalistką :)

Gość szukasz faceta z kasą autorko
taak a ty chyba zgubiłam czarny nick , nigdy w normalnej szkole nie byłaś :P w specjalnej to moze i tak ale powtarzałaś chyba wszystkie klasy

Gość blebluś1
pogadajmy na temat języków i nie mam na myśli francuskiego jak Ty pewnie :)