Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak walczyc ze zmarszczkami

Zmarszczki w młodym wieku!

Polecane posty

Gość martika35
mam 35 lat i dopiero teraz pojawiaja mi sie drobniutkie zmarszczki. Od zawsze tylko krem nivea ten w granatowym pudelku. Mama uzywala, ciotki uzywaly i mimo palenia mialy ladna skore. Na mnie tez dziala. Polecam.

Gość gość
Bo do 35 ruku zycie nie potrzeba jeszcze stosowac zadnych kremów,powłoka lipidowa skóry w zupełnosci wystarcza,nie nalezy tez rozleniwiac skóry kremami

Gość gość
Tu akurat pieprzysz głupoty, wybacz dosadnośc. Substancje PRZECIZzmarszkowe spowalniają starzenie się skóry i pojawianie się zmarszczek, i im wcześniej zaczniemy je stosować tym dłużej cera pozostanie młoda i ładna. 35 lat to o jakieś 15 lat za późno na początek zapobiegania, w takim wieku możemy tylko próbować żeby nie było gorzej, ale to też nie jest już łatwe bo wczesniejsze zniszczenia się zbyt mocno skumulowały.

Gość gość
Ty tu akurat równiez pieprzysz głupoty,skóra bedzie sie szybciej starzała jak nbedziesz w nia wciarac jakies g***o,Rozlwniwianie skóry w produkcji kolagenu i elastyny to powazny bład w jej pielegnacji,a mozemy bardzo wiele,ale nie kremami

Gość takatamjedna2
a ja polecam kompleksowe zajecie sie twoim problemem: 1. nie biegaj do solarium 2. odstaw smieciowe jedzenie 3. codziennie łykaj kapsułke witaminy A+E 4. Do pielęgnacji i do oczyszczania twarzy zacznij używac oleje. Np do mycia oliwke z oliwek a do odzywienia olej z pestek moreli. Mimo że tłuste uregulują wydzielanie sebum 5. Pij conajmniej dwa litry wody dziennie Po miesiącu nie poznasz sie w lustrze

Gość gość
Nici liftingujące działają jeszcze dłużej, efekt utrzymuje się do 2 lat, tez miałam dość głębokie bruzdy nosowo-wargowe i aby je spłycić zrobiłam zabieg nitkami First Lift PDO w MTTEstetice, po jednym zabiegu pozbyłam się bruzd

Gość ŻółtyKot
z nićmi PDO to prawda, efekt utrzymuje się całkiem długo i na szczęście jest bardzo naturalny :) Ja robiłam zabieg nićmi Hilo Lift, teraz jest chyba całkiem sporo różnych marek, więc pewnie dobrze stosować te, które poleci lekarz, ale ja po sobie mogę powiedzieć, że hilo sprawdzają się świetnie i z czystym sumieniem mogę je polecić

Gość Alicja3900
Zmarszczki moga się pojawić w młodym wieku i to jest prawda.Po 25 roku zycia organizm nie produkuje już kolagenu odpowiedzialnego właśnie za skórę,włosy ,mocne paznokcie.Oczywiście Dużą role odgrywa styl zycia ,dieta .. Nie ma kremów cud zapobiegających zmarszczkom czy wiotczeniu skóry ale szczerze poelcam łykanie tabletek kolagenowych ale regularnie.Znalazłam kilka miesiecy temu kolagen z ryb morskich ,bez substancj pomocniczych tylko z wit C pure collagen z firmy noble medica.Po 1,5 miesiacu zażywania codziennie rano zauważyłam że zmarszczki się wygładziły a skóra jest nawilzona i miękka nie tylko na twarzy.Włosy tez mi zgęstniały i co najważniejsze szybciej rosną( a zapuszczam je na półdługie)

Ja kiedyś czytałam pewny artykuł i napisane było że już w wieku 25 lat powinno się stosować kremów przeciwzmarszczkowych. Ja już skończyłam 25 lat i mam już widoczne zmarszczki, szczególnie na czole i w okolicach oczu. Będąc na zakupach zastanawiałam się jaki krem wybrać jak na początki mojej przygodny ze zmarszczkami, ostatecznie wybrałam nowość z serii AA z kolagenem dla kobiet właśnie w moim wieku.

Gość gość
No to teraz już za późno. Jak zmarszczki są widoczne to nic poza zabiegami chirugicznymi ich nie usunie. - A kremy przecizmarszczkowe mają spowalniać starzenie (i robią to, jeśli mają sensowny w tym kierunku skład, ten AA takiego nie ma...), istniejących jego oznak nie cofają.

Gość Mirabelka_Elka
Nie no dziewczyny, nie przesadzajmy. Przecież nie każda, drobna zmarszczka wymaga od razu zabiegu... Ja zaczęłam stosować kremy przeciwzmarszczkowe przed trzydziestką i mam wrażenie, że do pewnego momentu działały i wyglądałam ok (chociaż pierwsze zmarszczki miałam już pewnie wcześniej). Po ładnych paru latach od tego czasu niestety nie jest już tak fajnie :) ale wydaje mi się, że zabiegi mają sens mniej więcej od 35 r.ż. (no może poza wyjątkowymi przypadkami). Ja już mam ponad 40 lat i dopiero teraz myślę o zabiegu. Zastanawiałam się nad tak ostatnio reklamowanymi nićmi i mam pytanie: @ŻółtyKot - mogłabym prosić o szerszą opinię o tych niciach hilo? Coś o nich czytałam, ale szukam też relacji pacjentów. z góry bardzo dziękuję :)

Gość gość
na mnie to najlepiej podziałało , mam 33 lata i bardzo niewiele zmarszczek takatamjedna2 a ja polecam kompleksowe zajęcie się twoim problemem: 1. nie biegaj do solarium [całkiem zrezygnowałam] 2. odstaw śmieciowe jedzenie [a także wywal cukier, sól ile dasz rady a kawa raz na czas w kawiarni nie w domu bo taka to syf] 3. codziennie łykaj kapsułkę witaminy A+E [tego nie stosuje] 4. Do pielęgnacji i do oczyszczania twarzy zacznij używac oleje. Np do mycia oliwę z oliwek a do odżywienia olej z pestek moreli. Mimo że tłuste uregulują wydzielanie sebum [naprawdę działa!] 5. Pij co najmniej dwa litry wody dziennie [czasem zapominam] Po miesiącu nie poznasz się w lustrze :) nie wiem kiedy zauważyłam poprawę ale faktycznie mam wrażenie że cera jest ok jak najbardziej, mam niewiele zmarszczek i nie rzucają się w oczy. dodałabym pójście jeszcze raz na czas na masaż twarzy z olejami :) super relaksująca sprawa a nie droga i bardzo fajna skóra po tym jest. no i najważniejsze: wydaje się nam dziewczyny że im więcej kremów nakupujemy i im więcej w siebie wetrzemy to tym bardziej będziemy zadbana - a to nieprawda :)

Gość ŻółtyKot
@Mirabelka_Elka - nie wiem dokładnie, jakich informacji potrzebujesz, ale tak ogólnie mogę napisać, że jeżeli chodzi o nici hilo lift to wszystkie informacje, które czytałam przed zabiegiem się sprawdzają. Znieczulenie maścią, zabieg jest stosunkowo krótki i właściwie nie ma po nim opuchlizny (ja u siebie ją zauważałam, ale rodzina właściwie nie dostrzegała niczego nadzwyczajnego). W miejscu wbicia igieł powstają małe siniaki, ale naprawdę są małe (coś takiego, jak przy pobieraniu krwi), więc to też uważam za normalne. W każdym razie wydaje mi się, że są to naprawdę niewielkie trudności - efekty zdecydowanie są ich warte ;) Jeżeli masz jeszcze jakies pytania to śmiało pisz :)

Gość Mirabelka_Elka
@ŻółtyKot - dziękuję za odp :) w międzyczasie sama wybrałam się na konsultację i zapytałam lekarza właśnie o hilo lift. Też wypowiadał się o nich bardzo dobrze, więc wybór padł na nie ;) jestem już umówiona na zabieg i mam nadzieję, że wszystko odbędzie się tak, jak napisałaś - trzymaj kciuki ;)

Gość Alaniemakota
U mnie jest problem ze skórą wokół oczu. Mam 27 lat i to samo co wyżej - widać początki kurzych łapek i starzenie się skóry. W necie znalazłam krem pod oczy larens http://urodaemodia.pl/pl/kosmetyki-larens i go kupiłam. Chyba najtanszy z tego typu, też pod oczy o podanym składzie widziałam za 250zł... Widać poprawę chociaż nie jest to samo co 4 lat temu, ale cudów się nie spodziewam.

Gość gość
Wybierz się na konsultację do dobrego lekarza, np. w gdańskiej klinice www.kurban.com.pl jest fajna pani doktor. Jesteś jeszcze młoda,a tam możesz liczyć na profesjonalne podejście do tematu. Przed podjęciem leczenia jest konsultacja,gdzie ustala z pacjentem cele lecznicze i omawiane są szczegóły danego zabiegu. ja miałam robione zabiegi liftingujące twarzy i dekoltu. Z efektu jestem bardzo zadowolona,więc myślę,że to właściwy adres.

Gość gość
jesteś jeszcze młoda,ale jeżeli nie odpowiada ci twój obecny wygląd,możesz zdecydować się na jeden z zabiegów medycyny estetycznej: http://www.drchecinski.pl/pl/zabiegi.html przede wszystkim wybierz się do dobrego lekarza,bo tylko on może przeprowadzić bezpieczny i skuteczny lifting.

Gość gość
Ja też jestem dosyć młodą osobą, mam 33 lata i niestety zmarszczki się pojawiają już od kilku lat. Jeśli chodzi o walkę z nimi to dałam sobie spokój z kremami choć i tak je stosuje ale bardziej polegam na zabiegach przy użyciu kwasu. Daje mi bardzo fajne efekty, najczęściej odwiedzam http://drpernak.pl/.

Gość wera_jackowska
Polecam Ci zabiegi mezoporacji bezigłowej, można je także śmiało stosować w młodym wieku. Polegają na bezbolesnym wprowadzeniu w głąb skóry dużych dawek substancji aktywnych, takich jak witaminy, składniki mineralne, składniki o działaniu stymulującym odnowę skóry itd. Składniki te uwalniają się natychmiastowo, dając super efekty ujędrnienia i napięcia skóry. Są to innowacyjne zabiegi, które są bardzo dobrą alternatywą dla mezoterapii igłowej.

Gość natalianowak
Na zmarszczki dobrze działa laser. Czytałam o samych pozytywach na temat lasera ResurFX. Podobno zabiegi resurfacingu nim wykonane dają świetne efekty. U mnie w Krakowie mają taki laser w salonie Vici - myślę o tym, czy się w styczniu nie wybrać na taki zabieg :)

Gość gość
ja tez jestem jescze bardzo mloda, a juz przymierzam sie do zabiegu z kwasem hialuronowym tutja www.one-med.pl ale widze, ze nie jestem jedyna 

Gość gość
POLECAM PremiumCollagen5000 to nutrikosmetyk , który poprawia kondycję skóry. Zmniejsza zmarszczki, zwiększa elastyczność i jędrność oraz niweluje trądzik oraz przebarwienia. http://track.easyprofits.com/1d90e1

Gość Sinkasa
Oj jak już teraz pojawiają się zarszczki to chyba nic z takich "znanych" sposobów nie pomoże. Ja jakbym była w taiej sytuacji chyba bym poszła do kliniki Efecta i zdecydowała się na wypełnienie zmarszczek i nie przejmowała się nimi potem już w ogóle.

Gość gość
Podpisuję się pod komentarzami wyżej i też polecam wypełnienie kwasem. W szczególności polecam ten http://www.techderm.pl/ . Jeśli pomimo profilaktyki i kremów cały czas pojawiają się nowe zmarszczki to raczej już zostaje tylko taki zabieg.