Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Malwina0502

Poród Poznań na Polnej

Polecane posty

Hej wszystkim, termin porodu mam na 09 września i będę rodzić na polnej w Poznaniu. Przy po rodzie będzie mój mąż. Jestem ciekawa jak na obecną chwile wygląda poród rodzinny w tym szpitalu i jakie obowiązują zasady??jakie macie wrażenia po pobycie w szpitalu, opiece podczas porodu i po porodzie??

Gość mmmmmmmmiiiiiiiiiimiiiiiiiiiii
Hej, Ja rodziłam niecałe 2 tyg temu na Polnej i jestem bardzo zadowolona z opieki i porodu rodzinnego. Co prawda nie mam porównania bo to moje pierwsze dziecko ale wspominam bardzo miło. Na porodówce mielismy z męzem swój pokoj z lazienką. Położne co chwile przychodziły sprawdzać jak się akcja rozwija, była też studentka której pomoc była nieoceniona. Proponowano środki przeciwbólowe a gdy te nie pomagały proponowano prysznic który okazał się zbawieniem dla mnie. Po 20 minutach pod prysznicem zrobiło sie pełne rozwarcie i od razu wołano lekarzy żeby odebrać poród. Starano się nie nacinać krocza jednak synek okazał się znacznie większy niż przewidywano i musieli naciąć - ale poinformowano mnie o tym. Położne i lekarze na porodówce bardzo mili, wspierali mnie i troszczyli się również o męża, nawet przypomnieli mu że ma zrobić zdjęcia jak synuś był już na świecie. Po porodzie przeniesiono mnie na oddział Położniczo-ginekologiczny II i tam również była świetna opieka, położne bardzo pomocne i zawsze służyły radą (miałam problem z wklęsłymi sutkami - bardzo mi pomogły). Na oddział przychodzila też pani z poradni laktacyjnej. Nie zapomnijcie opłacić porodu rodzinnego bo później mąż może się tam zagubić, a nie zawsze położne mają czas by szukać w którym pokoju leży żona. jak będziecie mieli opłacony to mąż od razu idzie z Tobą. Gdybym miała rodzić jeszcze raz to na pewno wybrałabym ten szpital. Pozdrawiam

witam dziewczyny. ja w grudniu będę rodzić na polnej. Szukam położnej, która bedzie przy porodzie. Mozecie polecić kogoś?