Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam,kilka dni temu opisałam moją sytuacje na forum,zacznę jeszcze raz ,obecnie jestem w 7tc ,licząc od ostatniej miesiączki,cykle mam nieregularne w granicach 33-36dni,w weekend trafiłam do szpitala z krwawieniem,a raczej plamieniem ,był to 6tc,pobrano mi beta hcg wyszło 715lub 750 nie pamiętam już dokładnie,odesłali mnie do domu i miałam czekać do wtorku,czyli do dnia dzisiejszego,plamiłam do niedzieli ,przyjmowałam duphaston i no-spe,wczoraj wymusiłam usg na lekarce,dodam ,że mieszkam w Irlabdii,a oni ciąże poniżej 12tygodnia,nie traktują poważnie,po usg się załamałam ,zarodek był lub nie był,bo sama nie wiedziała czy jest,ale na pewno nie 6tydzień,tylko gdzieś 1,5 tygodnia mniejszy,załamałam się,pobrali mi ponowną bete i uprzedzili,że ciąża się nie rozwija,albo jest to ciąża pozamaciczna,przepłakałam cały dzień,miałam zgłosić się na ponowną betę jutro,przed chwilą zadzwonili do mnie ze szpitala,że beta jest 850 i mam przyjść dopiero na usg w piątek,bo nie wiadomo co się dzieje,chyba,że poczuje silne bóle to mam przyjechać do szpitala,już głupieje,nie wiem co mam myśleć,czy to ciąża pozamaciczna?nie plamie już,mam objawy ciążowe,ale już nie mam nadziei ,nie wiem co o tym myśleć,pomocy:(

Ale to i tak slaby przyrost bety... Mimo ze rosnie, to za wolno. Nie mniej jednak zycze aby wszystko bylo ok...

Gość a nie masz polskiej kliniki
w irlandii? moze wybierz sie do polskiego lekarza?

wiem,że słaby przyrost bety,może to oznaczać poronienie,już się z tym wczoraj pogodziłam,ale nie wiedziałam,że beta rośnie:(Polski lekarz bardzo daleko ode mnie ,ponadto co mi zrobi,powie to samo,poczekam do piątku,chociaż nadzieja już umarła:(

Gość Kamillkall
nie znam sie na tym przyroscie bety, ale poczekaj do tego usg, mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze!!

Gość xyzabcklop
Jeżeli chodzi o betę to musi ona przyrosnąć ok 100% (nie mniej niż 90%) w odstępie 48godzin. Jeśli twój wynik był 750 to po dwóch dniach powinien wzrosnąć do ok 1400 - 1500. Zbyt wolny przyrost bety niestety oznacza komplikacje.

Gość nie pamiętam dokładnie,
nie chcę Cię straszyc , ale ja miałam podobnie przy poronieniu samoistnym- bardzo słaby przyrost bety, ale jednak był, dzien po odstawieniu duphastonu nastąpiło oczyszczenie i tak zakończyła sie moja ciąża