Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anilewee89

Ślub cywilny - czy można iśc w białej ślubnej sukni? Czy raczej nie wypada??

Polecane posty

Gość jobek9
jeżeli masz kościelny to nie wypada ale jak tylko cywilny z weseliskiem to owszem ale jak zapraszasz na obiad albo nic nie robisz to raczej powinnaś się powstrzymać

Gość a kto bedzie mowil co
kto powinien? ty jobek? czy wyczytales/as to z wielkiej ksiegi ludzkich powinnosci? ja szlam w bialej.

To będzie ślub cywilny z weselem. Tzn gości około 55 , orkiestra, kamerzysta itp. cała ta oprawa:) Dylemat polega na tym czy wypada iśc w białej sukni, ewentualnie ecri ale pięknej ślubnej? Wiadomo,że welon odpada.

Wszyscy raczej kojarzą białą suknie ze ślubem kościelnym. My takiego nie możemy wziąc póki co. Stąd też pytanie czy mogę iśc ubrana w białej.

Gość Kathrinaaa
jak najbardziej wypada!

Opinie są różne i nie wiadomo czym się sugerowac. Może nie biała, ale bardziej ecri ale w stylu pięknej sukni ślubnej?

Gość to ze sobie koscielne
panny mlode jakies 100 czy 200 lat temu upatrzyly z poganskich obrzadkow biale suknie do slubu nie znaczy, ze to tradycja czy tym bardziej wymog scisle religijny chrzescijanstwa czy katolicyzmu :O to jest twoj slub i ty masz wygladac slicznie, wyjatkowo i tak jak sobie wymarzylas, wiec zaloz co tylko zechcesz bo nikomu naprawde nic do tego jak bedziesz wygladac na wlasnym slubie!

Gość wypadaja to zeby na starosc
a nie to co komus sprawia szczescie czy radosc :O

Dziękuje za rady:) Marzy mi się piękna suknia ślubna i nie wiedziałam czy ludzie nie bedą krzywo spoglądac kiedy wyskocze w takowej do cywilnego.

przede wszystkim to twój ślub i powinnaś założyć taką suknie jaką chcesz. to co pomyślą inni to już ich sprawa. ale jeśli chcesz znać opinie obcych ludzi to ja kiedyś widziałam młodą parę pod USC, czekali na ślub i panna młoda była w białej sukni i z welonem.

Moja znajoma była po ślubie pół roku kościelnym..ale facet okazał się furiatem wyzywał ja rzucal sie z lapami i odeszla od niego. Teraz planuja slub cywilny z racji,ze ona nie moze koscielnego i przejmuje sie tym jak sie ubrac. Chcialaby dla niego wygladac idealnie tak jakby sie ubrala na koscielny biala suknia i te pierdoly inne. Dziewczyna placze bo nie wie co zrobic. Co ludzie powiedza.. Ja tam jej karze sie nie przejmowac bo ludzie beda gadac tak czy siak. czy ubierze sie na zolto czy na czarno.

To nie będzie jakieś wielkie wesele bo tylko na około 55 osób ale i tak bym chciała wygladac ślicznie. Szczególnie własnie dla mojego wybranka.:) Ciesze sie,ze spotkałam sie tutaj z takim zrozumieniem. Wiekszosc zawsze twierdzi,ze wariactwem jest ubierac sie w suknie ślubna do USC.