Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noioo

Jakie są wasze sposoby na bardzo szybkie obiady?

Polecane posty

Gość noioo

Jestem w domu z dwójką dzieci, przy takiej pogodzie często jesteśmy na powietrzu, ale zależy mi, żeby dzieci jadły pożywne obiady i, żeby mąż zjadł coś ciepłego jak wróci z pracy. Co polecacie? bo ja nie mam pomysłów. Dla dzieci wystarczy zupa, ale mąż potrzebuje czegoś konkretnego

Gość mbmvbn
albo tortilla z biedry

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiioooooooooooo
ryż, makaron, ziemniaki w mundurkach do tego jajko sadzone, smażona w cebuli sztuka miesa, mieso pieczone w woreczku z warzywami, do tego sałatka szybka

Nie rob zup - kremow, a normalne, sa wystarczajaco konkretne, nawet dla robotnikow budowlanych. Spaghetti.

Gość dsfaSDFsdf
zrob z 2 kg,schabu schabowych i jak beda zimne zamroz po 3 sztuki naprzyklad, ale jak bedziesz je smazyla nie usmaz ich na brazowo by potem je dopiec.... obrac ziemniaki i obiad gotowy ,a chlop mysli ze schabowe dzisiaj robilas.... , tak samo z mielonymi,czy fasolna po bretonsku, zamrazaj porcje by bylo latwiej odmrozic, tak samo soso do spagietti, a co tam wazne czy maz je swieze czy nie, ty nie muszsz jesc jak nie amsz glodu ,a dzieci tez sie nie otruja jak zjedza odmrozone... smaczenego taki obiad to tylko odgrzanie kwestia 30 minut ugotowania ziemniakow, i raz w tygodniu zrobienie obiadu

Gość Kuchta Radosna
Rzuc udka kurczaka do piekarnika (na wysoka temp, pieka sie nie wiecej niz 25 minut) w miedzyczasie jakas salatka i kuskus z wazywami. Jak nie chcesz uzywac piekarnika, to rzuc na patelnie. Podak z lyzka jogurtu greckiego i gotowe. Albo jakis makaron z pieczarkami i szynka z sosem ze smietany. Nastaw makaron, pocwiartuj pieczarki, pol malej cebuli w kostke, podsmaz, dodaj 100 ml smietany i codarta szynke i gotowe. Jak chcesz zdrowsze to wrzuc troche ugotowanych brokul albo groszek zielony. Dzieciaki to uwielbiaja.

Gość cfweffxff
na szybko to ja robię jajka sadzone z ryżem, albo kupne pyzy mięsem z Biedronki inna opcja - poświecić jakis wolny dzień, porobic pierogi, krokiety, bigos, gulasz i zamrozić tradycyjne obiady niestety wymagaja czasu ja czesto robie takie danie kroje w kostke piers z kurczaka smaze (wczesniej przyprawy wiadomo) wrzucam na patelnie mała mieszanke warzyw bez ziemniaków dodaje przyprawe ze środka opakowania zaparza makaron z zupek chińskich, dodaje tam troche przyprawy z tej zupki, potem ten makaron jak dojdzie odcedzam potem wszystko razem mieszam tzn ten makaron z kurczakiem i warzywami, to szybki obiad

Gość tgrt
mcdonald, kfc lub bistro w tesco ;)

Gość okooko
lorneta i meduza albo tatar to lubie po robocie

Gość okooko
lorneta i meduza albo tatar to lubie po robocie , a potem sexi potem znowu zarcie ale juz cieple

-Makaron z serem, -Makaron z białą mozzarellą i pomidorami z bazylią , świetny na chłodne ciepłe dni bo podaje się na chłodno , makaron tylko gotujesz pomidory świeże i mozzarella w kostkę, skropić odrobiną oliwy i posypać bazylią, oczywiście inne przyprawy wg uznania, sól/pieprz -Sałatka z kurczakiem, do tego makaron - te wielkie muszle np do nadziewania,,,, nie dosyć że smakuje to jeszcze ładnie wygląda i jest zdrowe, -Mortadela smażona jak kotlet w mące,jajku i bułce, można naciąć kieszonkę i wsadzić ser/boczek/pieczarkę w środek, dodatki dowolne, -Risotto - czyli wymieszany i podsmażony ryż z warzywami i mięsem ( z czym kto lubi ) - Jajo sadzone, ziemniaki , kefir -Zupa gulaszowa , do niej kroma wiejskiego chleba , ( taką facet sobie na prawdę poje ) ogólnie z makaronami można dużo fajnych rzeczy wymyślić,,,, makaron się gotuje a ty między czasie przyrządzasz dodatki,,, cukinia , szpinak fajnie się sprawdza w połączeniu z jakimś mięskiem,,,, ja ostatnio takie właśnie risotto robiłam z cukinią między innymi , pycha.

Gość Noemi.
Na szybko to robie spaghetti- z gotowym sosem :D Ewentualnie pierś kurczaka doprawiona ziołami- usmażona, ziemniaki i gotowa surówka. Dziś zrobiłam zupe (wszystkie warzywa jakie były :P )+ 2 pomidory- zmiksowałam to na krem i dodałam grzanek- a córka jadła z groszkiem ptysiowym- facet jednak tym sie nie naje :) chyba nie ma magicznych sposobów na super szybkie pozywne danie.. :o

Gość cfweffxff
akurat dobrą zupę gulaszowa to się robi bardzo długo

Gość Noemi.
Jak ktoś ma fajne i szybkie przepisy to ja chetnie je poznam :)

Ja mam taką samą sytuację jak Ty, najpierw jem z dziećmi, a mąż jest dużo później w domu, więc robie 2 razy. Na szybki i pozywny obiad mam kilka pomysłów: -wstawiam ziemniaki, w międzyczasie kroje piersi z kurczaka, przyprawiam słodka mielona papryką, vegetą i obsypuję mąką, smażę az do zrumienienia, poczym podlewam wodą, wrzucam pół kostki mięsnej(wedle uznania) i duszę do czasu, gdy ziemniaki będa miękkie, sosu z kurczaka nie trzeba zaciagac, gdyz wcześniej uzyta mąka zrobi to za nas. Obiad gotowy w 15 minut... -gotuje makaron, w międzyczasie wrzucam na patelnię mielone, najlepiej z szynki lub łopatki (wedle uznania), dorzucam cebulkę, wrzucam przecier, przesmażam go, dodaję wody, bazylię lub majeranek, szczypte vegety i cukru dla zrównoważenia smaku, duszę do zgestnienia sosu, podaję z makaronem, gotowe w 15 minut... -ziemniaki i jajko :P -lasagne z biedronki :D znalazłoby się jeszcze wiele innych pomysłów, te lubie najbardziej :)

o i jeszcze cos mi się przypomniało, smażę pieczarki z cebulą, duużo cebulki, jak zmięknie dodaję troszkę vegety (nie potrafię bez niej życ) i wlewam śmietankę, całość gęstnieje po chwili, pyyycha, podaję z ugotowanymi ziemniakami :) polecam

Gość jupikikikikii
ziemniaki i jajo , zaraz misie przypomina tesciowa .......

Na szybko? -Zupy np. pomidorowa , jeżynowa , ziemniaczana ... - Naleśniki , racuchy, omlety - ziemniaczki z koperkiem i jajkiem sadzonym - spaghetti - ryż z kurczakiem i surówkami/warzywami na patelnie - ryba gotowana/smażona z ryżem/ziemniakami - placki ziemniaczane (wszystko zetrzeć i gotowe) :P NO i wiadomo mrozić na zapas a w dni gdy nie masz czasu na gotowanie odgrzewać :)

Gość salusikgolinka
ja bym cie wyjeba... zchaty jakbys dostał makaron z jajem nie po to sie hajtalem i nie poto zapierda.. po 12 h na młotku zeby jesc makaron z jajem

szykujesz kuskus.Na kuskus kladziesz: Kroisz pomidory, ogorki, dodajesz salate, kukurydze (to jest wersja podstawowa) mozna tez dorzucic kukurydze czy fasole z puszki, papryke, mozarelle, kawalki kurczaka (to ostatnie to akurat wersja dluzsza) Dodajesz sos (albo taki knorra salatkowy z torebki do ktorego dodajesz wode+olej, albo robisz sama z octu i oliwy z oliwek). Super szybko i mega sycaco.

salusikgolinka - i tak nie będzie chętnych żeby Ci go ugotować :D :classic_cool: poza tym nigdzie nie było napisane że gotuje to dla kogoś! gotuje to tylko np jak jestem sama i nie chce mi się nic DLA SIEBIE robić :D

Gość oliwia, mama Sary
Tak bo my kobiety wychodzi za mąż by spełnić swe marzenia o 4h godzinnym gotowaniu wam kazdego dnia hahahha :classic_cool: spierniczaj do mamusi ćwoku :)

Gość salusikgolinka
wez sobie pierdaln.. barana ty feministyczna babajago , niemasz meza robotnika wiec sie nieodzywaj szlachto po liceum