Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już męża

Rodzina męża....

Polecane posty

Gość już męża

2 tygodnie temu mieliśmy ślub cywilny, zaprosiliśmy tylko rodzeństwo, rodziców i świadków, po ślubie było przyjęcie w restauracji. Podczas zapraszania dzwoniliśmy wcześniej do rodzeństwa powiadomić ich o ślubie i zapytać czy przyjdą bo chcieliśmy wiedzieć na ile miejsc zarezerwować restaurację, oczywiście dodaliśmy że osobiście przyjdziemy tylko chcemy wstępnie wiedzieć czy będą a że oboje pracujemy do późna to woleliśmy zadzwonić wcześniej i powiadomić, że odbędzie się ślub niż tydzień przed wpaść do nich z zaproszeniem. I co się okazało, jedna siostra męża od razu była obrażona ze przez telefon jej mówimy i stwierdziła, że nie przyjdzie bo idzie do pracy :o jakby nie mogła wziąć wolnego na ślub własnego brata! :o druga z łaską przyjęła zaproszenie i stwierdziła że się zastanowi a później obie umówiły się, że przyjdą tylko na ślub jako, że jesteśmy bezczelni że nie przynieśliśmy im zaproszenia na piśmie :o Dodam, że nikomu nie dawaliśmy pisemnych zaproszen bo to było przyjęcie tylko dla najbliższych i akurat moje rodzenstwo i nawet świadkowie nie robili z tego problemu. W dzień ślubu dwie siostry męża łaskawie zjawiły się do urzędu, po ślubie jedna złożyła nam życzenia a druga tylko mężowi, dom mnie nie podeszła nawet... Jak już wychodziliśmy z urzędu to było zamieszanie duże i mimo tego rozglądałam się za siostrami męża, żeby podziękować im za przybycie lecz ich nie było więc pojechaliśmy bo już byliśmy spóźnieni do fotografa a pozniej żeby goście za długo nie czekali spieszyliśmy sie. I teraz jest wielka obraza że one czekały gdzieś z tyłu na parkingu i myślały że będziemy ich szukać zeby im podziękować za to że łaskawie się zjawiły a my pojechaliśmy... Już mam po dziurki w nosie ich pretensje bo nic im nie pasuje. Raz że ślub planowaliśmy tylko ze świadkami to już były aluzje że się do nas w życiu nie odezwą to jak już ich zaprosiliśmy to też obraza, że nie rozłożyliśmy czerwonego dywanu i na piśmie ich nie zaprosiliśmy to jeszcze uciekły gdzieś na koniec parkingu i myślały że będziemy ich szukać żeby podziękować że łaskawie przyszły... Inna siostra i brat męża przyszli i na ślub i na przyjęcie, moje rodzeństwo również i nikt nie miał pretensji że nie dostali zaproszenia na piśmie, wręcz jak powiadomiliśmy ich o ślubie to się cieszyli a te dwie robią problemy i teraz całą rodzinę próbują odwrócić od nas jakie to chamstwo zrobiliśmy... Czy faktycznie zrobiliśmy tak źle z tym? mają racje? czy po prostu ich olać i nie przejmować się tym?

Gość już męża
ale się rozpisałam... nie wiedziałam że taki długi post będzie. Może komuś będzie się chciało przeczytac :)

Gość a powiem
olej i sie nie przejmuj jak dla mnie odstawily dziecinade co innego gdyby inni mieli zaproszenia a one nie a tak.............kopa i na ksiezyc:):)

Gość ertyhjukii
nie miały racji. A Ty im nie właź w tyłek tylko jak spotkasz to powiedz co myślisz o takim dziecinnym zachowaniu. Im większą będziesz egoistką tym bardziej będą się z Tobą liczyły - tak jest zawsze. Musisz się zachowywać stanowczo, nie tłumacz się im. Lubić się już nie będziecie. Teraz musisz sobie wypracować pozycję w rodzinie męża, na samym początku.

Gość już męża
dziękuję za odpowiedzi :) Ja już tak mam, że wszystkim się przejmuję, mąż mówi żeby to olać, że ma ich gdzieś skoro pokazały jak im naprawdę zależy :o One juz takie są, robią problemy zeby tylko się pokłócić ale nie powiedzą nam tego wprost tylko przed rodziną nas obgadują

ja jak wstępnie zapoznałam siostrę narzeczonego z planem wesela - wtedy miał byc slub kościelny i obiad w restauracji dla najbliższych, to mi dowaliła z tekstem "czys ty zwariowała? myślisz że dam ci kupe pieniędzy i nawet się nie pobawię na weselu?!". no to jej kulturalnie odpowiedziałam że "jak ci nie pasuje to nie musisz przychodzić. to jest moje wesele i będzie tak jak ja chcę a twoje zdanie i to że ty chcesz się pobawić to mnie nie interesuje"

Olac. A tej co zlozyla zyczenia tylko Twojemu mezowi to bym nawetbdzien dobry nie mowila :P ewentualnie od niechcenia :D to,jest najblizsza rodzina i nie powinni sie tak wyglupiac. Nikt nie dostal zaproszen. A pojsc na slub a po zlozyc zyczenia tylko Twojemu mezowi to juz chamstwo i zwykla zlosliwosc i juz bym dla takiej osoby mila nie byla

Gość wiśnióweczka
szkoda, że takie sprawy dotknęły Cię nawet w dniu ślubu... niestety, są różni ludzie i nie da się tego ominąć... nic złego nie zrobiłaś, to Wasz ślub, Wasza decyzja... skoro zaprosiliście to powinny zachować się jak dorosłe osoby i albo przyjść bez fochów, albo podziękować i nie przychodzić wcale. Podejrzewam, że miłości między Wami nie będzie, ale niezależnie od Twojego zachowania pewnie by nie było... Skoro inna siostra i brat przyszli i Twoje rodzeństwo, rodzice, to macie jeszcze rodzinę do poświętowania. I wśród tych ludzi zadbaj o dobre relacje. A paniusie niech się boczą...

Gość sylwiaaaa126
Nie przejmuj sie, ten typ tak ma. Aczkolwiek mnie sama rowniez by nosilo. Jak tak mozna? I jeszcze czekaly az bedziecie ich szukac gdzies na parkingu zeby wielce zlozyc podziekowania? Szczyt bezczelnosci! Bo PM nie maja co robic w dniu slubu tylko szukac rodziny po parkingach. Nie bylo ich na miejscu-ich strata. A juz zlozyc zyczenia tylko mlodemu, to porazka. I wiesz, cala ta sytuacja pokazuje jakimi za przeproszeniem sukami one sa. I to przez duze S! Ale tak jak mowie: olej to, szkoda nerwow.

Choć domyślam się, że ich zachowanie cię dotknęło to naprawdę wznieś się ponad takie szczeniactwo. Zero klasy i tyle. Się znalazły wielkie damy.

Gość już męża
dziękuję Wszystkim za odpowiedzi ;) Zachowały się nieładnie i nie będę już tego komentować ale jak to mówią "przyjdzie koza do woza" :) One jak czegoś potrzebują to zaraz do męża lecą, teraz mąż na nich się wypnie. A i będą okazje na różne uroczystości (one co roku wymyślają powody żeby zrobić biesiade na całą rodzinę, a to urodziny a to imieniny czy rocznice ślubu i zaraz dzwoniły że mamy być i koniec), już z mężem ustaliliśmy, że nasza noga tam nie postanie a z tą siostrą, która złożyła życzenia tylko mężowi jeszcze takie w stylu "no, najlepszego, bierz te kwiatki"... nie mam zamiaru utrzymywać w ogóle kontaktu bo szkoda się denerwować, z resztą ona od początku nie darzyła mnie sympatią (i z wzajemnością) więc nasze stosunki były chłodne ale nie spodziewałabym się, że taki cyrk odprawi. W dodatku obraziła się też na rodzeństwo męża które było i na ślubie i na przyjęciu, że ją zdradzili bo też powinni się na nas obrazić i przyjść tylko na ślub :o

Jak najdalej od nich i nie przejmuj sie i uodparniaj na inne fochy z ich strony :) To taki typ człowieka więc na jednym sie nie skonczy ;) Pozdrawiam i powodzenia