Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodaswiezamamusiaaaaaaa

WASZE BRZUSZKI PO CC!!!!!!!! PROSZE O WYPOWIEDZI!(ocene)

Polecane posty

Hejka! W lipcu urodzilam slicznego chopczyka, niestety(a moze i stety:P ) przez cc.Niechcial wyjsc chlopina i coz stalo sie... W ciazy przytylam 9 kg, 45 przed w dniu porodu 54 obecnie 44kg.! Zaczelam robic brzuszki kupilam specjalny sprzecik do tego, cwicze nozyce przysiady wymachy nogami do tylu na pupe, cwiczenia na piersi i takie tam Moje pytanie to ile dochodzilyscie do siebie?Ja niestety jak siedze to jest taki flaczek:( I bardzo chcialabym sie go pozbyc:( W miejscu nad i pod blizna wogole siebie nieczuje tez tak mialyscie?No i czy to prawda ze chocby niewiem co brzuch po cc niebedzie plask bo wiadomo nad ta blizna jest maly wzgorek ze tak powiem i wlasnie to mnie wkurwia:( syszalam ze chocy niewiem ile sie cwiczylo brzuch owszem bedzie ladny i ''plaski'' ale ten maly wzzgorek zostanie chodzi mi dokladnie oto http://www.voila.pl/124/hiwo6/?1 no i w jakim czasie znikaja rozstepy bo moje nadal sa bardzo swieze, sporo juz zniknelo, ale ja jestem w goracej wodzie kapana:P pozdrawiam:) :

up")

Gość lipinowka22
nie martw sie bedzie ok u mnie po roku bylo juz super -blizna praktycznie niewidoczna,brzuch plaski jestes dopiero co po cc nie wiem czy dobrze ze juz cwiczysz -nie boli cie to?co do rozstepow to sie nie wypowiadam,bo udalo mi sie ich uniknac

ja niestety mam do nich tandencje wlasnie nic mnie nieboi szybko do siebie doszlam:) i polozna juz pozwolila cwiczyc

*boli

Gość pocesarce
urodziłaś w lipcu tego roku?? jak tak to ledwo miesiąc minął ;) a ty już chcesz być wylaszczona ;) ja tam nie wiem jak to z tym brzuchem jest bo mam podobnie jak na zdjęciu ale do wagi sprzed ciąży nadal wracam zostało mi jakieś 4kg i nie wiem jaki będzie efekt końcowy ale nie licze na płaski brzuch, mam znajome które nie mają śladu brzucha po ciąży i mam takie które mają flaczek po cc i sn to chyba zależy od człowieka a w mniejszym stopniu od rodzaju porodu, chociaż przy cc jest wiadomo cięcie brzucha. Rozstępy u mnie zbledły i się zmniejszyły ok 8-9 miesięcy po cc, rozstępy nie znikną! A z ćwiczeniami to radzę uważać to niebezpieczne tak szybko zaczynać! ja dopiero po 6 miesiącach mogłam sobie pozwolić na większy wysiłek, zbyt wczesne i ciężkie ćwiczenia mogą spowodować komplikacje rozejście się cięcia wewnątrz lub zrosty!

boze niestraszcie mnie tak:D tzn ja nawet codziennie niewicze i robie to powoli nie gwaltownie niewiem no pytalam lekarzy i mowili ze mozna ze niema probemu tak urodzilam tego roku :)

Gość Białe wino.
To chyba kwestia genetyki, ja bardzo szybko odzyskałam figurę.

Gość ut77
A masz moze zdjecie przodu brzucha? Bo na tym niewiele widać.

Gość Livia_85
Super wygląda Twój brzuch na tym zdjęciu. ;)

Gość Rozstępy nie giną
tylko jaśnieją. Brzuchem bym sie nie martwiła. Te rozstępy masz okropne.

Gość pocesarce
mi lekarz też mówił że po miesiącu można zacząć ćwiczyć to go wyśmiałam bo chyba bym się przekręciła z bólu ;) ja odczuwałam ranę długo ale syn był ciężki i wiecznie go musiałam dźwigać a wieczorem jak leżałam to myślałam że pęknie mi wszystko po całym dniu ;) jak się czujesz na siłach to ćwicz ale się nie forsuj bo nie ma co potem żałować jak coś się zacznie dziać z miejscem cięcia i to nie chodzi o zewnętrzną bliznę tylko to co w środku a tam to już cuda się mogą robić z tego co się orientowałam bo właśnie mam sama problemy po ponad roku od cc coś mnie boli i lekarz podejrzewa zrosty z jelitem ale to jeszcze nic pewnego.

Ja na Twoim miejscu,nie forsowałabym tak swojego ciała. Powinnaś odczekać co najmniej 6 tygodni. Niedawno Twój organizm przeżył ogromny szok jakim jest urodzenie dziecka,więc daj mu czas na wytchnienie i zregenerowanie się. Wszystko w swoim czasie. A brzuszek powinien wrócić w miarę do pierwotnego wyglądu,tyle,że rozstępy to chyba tylko zbledną. :)

Gość ut77
Nie jest źle, jest nawet całkiem calkiem jak na miesiąc po :) Tylko wyjmij to żelastwo, jak skóra ma się zbiec skor ja rozciągasz.

Gość ut77
A tak w ogóle to niedawno widziałm tu niemal identyczny brzuch, poznaję własnie po tym kolczyku i na górze były rozstępy.

Gość klunasek
po co piszecie z tą małolatą dla której kolczyk jest najważniejszy niż własne zdrowie, nie traćcie czasu mamusie na tłumaczenie gówniarze oczywistych rzeczy, co za idiotką trzeba byc żeby wymagać od siebie płaskiego brzucha i zero rozstępów miesiąc po porodzie i to przez cesarskie. Ile masz lat 15? jeszcze ta waga anorektyczki....

zelastwo niejest najwazniejsze zrobilam zdjecie wlasnie z tym zeby pokazac jak to wisi i zapytac czy uda mi sie tego pozbyc;/ bo to wyglada okropnie niestety:( niewstawialam tu wczesniej swoich zdjec i niemam 15 lat

i niewymagam odrazu plaskiego brzucha wiec sie niewypowiadaj, pytam ogolnie jak szybko do siebie mozna dojsc

Gość stop analfabetkom !!!
nie z czasownikami piszemy osobno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie wiem czego Ty chcesz od swojego brzucha,rozstępy po jakimś czasie zrobią się blade,mnie niestety też się to przyplątało.17 miesięcy po porodzie są białe i mniejsze niż przed porodem.Co to tej poduszeczki na którą tak wyzywasz-nie mam pojęcia czy się wchłonie i będziesz idealnie płaska jak deska,jednak po cc zawsze to ciało i mięśnie są nacięte,może to ma jakiś wpływ na to , że poduszeczka zostanie.Imho jesteś ledwo miesiąc po cesarce,więc może z ćwiczeniami daj sobie spokój,daj sobie i swojemu ciału jeszcze trochę czasu na całkowite zagojenie się ran po cięciu.O płaski brzuch możesz walczyć zawsze, a jeśli coś ci się stanie,nie wiem rana się rozejdzie czy coś?Dziecku ciągle jest potrzebna zdrowa,ciągle na chodzie mama, a płaski brzuch nie ucieknie,na ćwiczenia zawsze przyjdzie czas.Ja po tak krótkim czasie od cesarki bym się wstrzymała z ćwiczeniami,ale twoje życie-twoja sprawa :) Dla jasności ja wyraziłam swoje zdanie,nie zamierzam cię moralizować czy potępiać za twoje postępowanie:)

Gość ja nie wiem co ty chcesz
od tego brzucha. Jest OK, nawet super jak na miesiąc po CC. Nie wiem dlaczego szalejesz. A już na pewno nie powinnaś ćwiczyć jeszcze brzuszków, przecież rana na macicy się jeszcze nie zagoiła. Ja miałam zakaz ćwiczenia brzuszków przez pół roku, może mój lekarz jest przewrażliwiony, ale wie że chcę mieć jeszcze dzieci więc taki był warunek. Ty się nie martw o tą fałdkę bo ona się wchłonie, najpóźniej za rok od CC, Twoim problemem będą rozstępy, bo mimo że zbledną i się zmniejszą to nigdy nie zniknął, więc albo je pokochaj albo zbieraj na laserowe usuwanie. I dobrze ci radzę - przystopuj z tymi ćwiczeniami. Nawet po SN nie powinno się ćwiczyć przez 6 tygodni, bo to czas na regenerację organizmu.