Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecie może?

SPUCHŁA MI ŻYŁA

Polecane posty

Gość wiecie może?

hej, mam podawane kroplówką bardzo silne antybiotyki + żelazo, wenflon byl odrobinę za długo w żyle i żyła trochę napuchła, nawet bardziej niż trochę. już przy ostatniej kroplówce bolało jak cholera, a sól do przepłukiwaniania żyły i wenflona powodowała pieczenie. czy wiecie może jak długo taki stan się utrzymuje...? bo cholernie boli.

Gość biczessss
siostra mariola by wiedziała ;)

Gość wiecie może?
naprawdę nikt nie wie? :(

Gość kjds
skoro dostajesz kroplówke to masz pewnie wenflon w ręce , piecze bo piecze tak juz musi byc przestanie piec po wyjeciu wenflonu a zyla jest spuchnieta od tych kroplówek jak zostanie ci wyjety wenflon to zostanie ci duzy wylew , czyli siniak .

Gość 4500
dzisiaj właśnie go wyciągnęłam, bo już nie dało rady z nim wytrzymać, w sumie 3 doby był włożony. podaję sobie sama kroplówkę, bo mam teraz w firmie pilne zlecenia, mam pod sobą prawie setkę ludzi i KONIECZNIE musze być w pracy. wiem, głupie..........

Gość 4500
no wiem, masakra... z tego wszystkiego aż się nauczyłam sama sobie podawać zastrzyki i kroplówki. :) które są b, częste, bo mam anemię.

Gość kjds
to mozliwe bardzo ze to od tego ze zle wbilas igle w zyle i to napewno dlatego. zaczela zanikac ci zyla przez to spuchła i zaczelo piec

Gość 4500
nooo... ciężko sobie samemu to zrobić, ale daję radę - opaska uciskowa i heja. :) na początku przez 2 dni było ok, nic nie piekło, nawet podczas podawania. teraz poczytałam w necie i widzę, że przy podawaniu tego żelaza wenflon nie może być tak długo, bo się zatyka. może to od tego.