Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 patty1994

W艂osy jak siano !

Polecane posty

Go艣膰 patty1994

Hej :) 2 tygodnie temu by艂am u fryzjerki zrobi艂a mi na moje ciemne w艂osy blond pasemka .. na pocz膮tku by艂y bardzo zniszczone my艣la艂am ze jak po kuruj臋 je od偶ywkami itp to wr贸c膮 do normy ale nic z tego ! Nie wiem co robi膰 .. powa偶nie wygl膮daj膮 jak siano , dobija mnie to strasznie co wi臋cej nie potrafi臋 do tego koloru przywykn膮膰 - lepiej czu艂am si臋 w ciemnych , a wi臋c powiedzcie mi czy jak kupi臋 ciemn膮 farb臋 i na艂o偶臋 na te siano to czy te w艂osy maj膮 szans臋 jako艣 od偶y膰 ? bo po rozja艣nianiu tylko si臋 krusz膮 i jest ich coraz mniej .. je偶eli jest jaka艣 szansa to powiedzcie jak farb膮 ? bo oczywi艣cie nie b臋d臋 k艂a艣膰 palette kt贸ra niszczy w艂osy , pewnie wejdzie ty w rol臋 co艣 dro偶szego jaki艣 Loreal czy co艣 ? PILNIE prosz臋 o szybk膮 odpowied藕 ! pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kajabba
jest ca艂a masa watk贸w odno艣nie dbania o suche w艂soy, wystarczy poczukac, bo codziennie ktos zak艂ada podbny temat, a odpowiedzie te same.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jaki艣 taki nick dziwny mam :/
Je艣li chcesz zafarbowa膰 te rozjasnione w艂osy to musisz uwa偶a膰 przy doborze farby bo mog膮 wyj艣膰 zielonkawe, najlpeiej doda膰 so farby docelowej 3,4 cm farby z czerownym barwnikiem, aby uniknac zieleni, czyli kupujesz farbe taka jaka chesz na艂o偶y膰 na w艂osy i do tego farbe np bordo. Skoro 偶le czujesz si臋 w tych jasnych w艂osach to dobrym wyjsciem bedzie przycoemnienie ich bo, w艂osy wygl膮daja wtedy na zdrowsze. Je艣li masz suche w艂osy i chcesz je troszke podratowa膰 to poczytaj w necie o olejowaniu w艂os贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 patty1994
Kurcze nie s艂ysza艂am nigdy o olejowaniu w艂os贸w .. dzi臋ki wypr贸buj臋 na pewno :) ale czy zalecane jest jeszcze farbowa膰 te zniszczone w艂osy czy tylko jeszcze bardziej je zniszcz臋 ?

Udost臋pnij ten post

Wiesz, je艣li masz takie podniszczone w艂osy to przy przyciemnianiu mog膮 mie膰 zielony odcie艅. Ja tak mia艂am - po blondzie pomalowa艂am ciemnym br膮zem i wysz艂y zielonkawe... Spr贸buj jakiego艣 zabiegu na w艂soy np. regeneruj膮cy - nie wiem jak u Ciebie ale u mnie u fryzjera zabiego kosztuje 30z艂 a efekty powalaj膮ce. Swoj膮 drog膮 powinna艣 i艣膰 do fryzjerki i w艂osy zareklamowa膰. Bo nie powinna艣 mie膰 siana po wizycie u fryzjera!

Udost臋pnij ten post

Ja bym na Twoim miejscu nie malowa艂a od razu je艣li rzeczywiscie s膮 zniszczone. Wog贸le Ci si臋 posypi膮. Spr贸buj je jako艣 najpierw wzmocni膰 i odbudowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gianna_19
Polecam twoim w艂osom od偶ywk臋 WAX do jasnych w艂os贸w( kupisz j膮 w aptece) . Naprawde jest to dobry preparat i napewno zobaczysz popraw臋, gdy偶 stosowany on jest r贸wnie偶 do w艂os贸w po chemioterapii . Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 polecam...--pp
lepsze od waxu jest oeljowanie. a przyciemnien w艂os贸w ju偶 im wiele nie zaszkodzi a beda wyglada艂y zdrowiej, a pozniej autorko moze zabierac sie za odzywainnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Groshki_pl
zafundowa膰 w艂osom jaki艣 zabieg regeneruj膮cy u fryzjera i proponuj臋 kupi膰 odzywk臋 Wella, Pro-Series, REPAIR, Od偶ywka odbudowuj膮ca do w艂os贸w zniszczonych. Jest na prawd臋 super. U偶ywam jej ju偶 od paru miesi臋cy i jestem bardzo zadowolona. A w艂osy s膮 be por贸wnania lepsze. Jak dot膮d nie trafi艂am na lepsz膮 od偶ywk臋 do zniszczonych w艂os贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ! Me !
mialam to samo w jeden wieczor z czerni zeszlam do zlotego blondu wlosy od gory do ucha tluste od ucha do polowy plecow suche powykrzywiane. przed myciem polozylam na wlosy miod zmiezany z odzywka a po myciu nawet nie musialam nakladac odzywki, zrobilam tak dwa razy w tygodniu i teraz mam nawilzone mocne wlosy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fdsde4343
Te偶 sobie kiedy艣 za艂atwi艂am tak w艂osy. Troch臋 mi zaj臋艂a naprawa i jest tak: 1. 呕adnego olejowania w艂os贸w. Suche w艂osy trzeba nawil偶a膰, nie olejowa膰. 2. Dobra jest czerwona maska Elseve. (nak艂adana codziennie). Wyg艂adza w艂osy w zasadzie od razu. Inne produkty si臋 u mnie nie sprawdzaj膮. Poleci艂a mi j膮 fryzjerka. Wcze艣niej u偶ywa艂am Biovax, WAX i Pantene i rzeczywi艣cie du偶y plus za wyg艂adzanie w艂os贸w, czego tamte nie robi艂y (w takim stopniu przynajmiej). (sama jej bym nie kupi艂a, bo og贸lnie nie lubi臋 Elseve). 3. Do samego rozczesywania kiedy艣 u偶ywa艂am pantene bez sp艂ukiwania, ale nie wiem czy go nie zlikwidowali, bo dawno nie widzia艂am. 4. Radical: serum i maska. (Serum u偶ywam do rozczesywania (bez sp艂ukiwania)) 5. Biovax lub WAX. (Biovax chyba lepszy) 6. Loton Provit nawil偶aj膮cy (niebieski). Og贸lnie to przede wszystkim kup sobie jakie super serum super regeneruj膮ce lub mask臋 i u偶ywaj codziennie. G艂ow臋 zawin膮膰 r臋cznikiem i trzyma膰 20-30min. Jak chcesz pofarbowa膰, to mo偶e lepiej jak膮艣 szamponetk膮? A farba i tak dobrze nie chwyci na zniszczonych w艂osach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Alinka774
fdsde4343 olejowanie jest 艣wietnym sposobem, wi臋c je艣li si臋 nie znasz to nie pisz takich bzdur. 呕adnych pantene i innych bomb silikonowych autorko (ale nie m贸wi臋 o ca艂kowitym odrzuceniu silikon贸w.). A wi臋c: olejuj (np.zmocz w艂osy, na od偶ywk臋 Garnier AiK na艂贸偶 oliwk臋 BD na kilka godzin, zmyj 2-krotnie 艂agodnym, dzieciecym szamponem- efekty rewelacyjne!). Po ka偶dym myciu od偶ywka na p贸艂 godziny (np. Alterry). Dwa razy w tygodniu dobra maska nawil偶aj膮ca, na godzin臋, czepek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pani Bo偶enka :)
Dok艂adnie, jak wy偶ej. Olejowanie daje 艣wietne efekty, 偶adne od偶ywki nie dor贸wnaj膮 tej metodzie. Mo偶na raz na jaki艣 czas po艂ozy膰 mask臋 od偶ywcz膮 na w艂osy, najlepiej na noc, tak jak alina pisze, nie trzeba wyrzka膰 si臋 silikon贸w w ca艂osci, ale najlepiej ograniczyc na na rzecz natury.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 46yhg432343
Totalne brednie z tym olejowaniem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mi艂osniczkaoleiowania
46yhg432343, przez to, 偶e kobiety w ko艅cu ucz膮 si臋 w艂a艣ciwej piel臋gnacji nie sprzedaj膮 ci ju偶 si臋 jakie艣 silikonwe badziewia i bankrutujesz, wi臋c przychodzisz poplu膰 jadem, co nie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 patty1994
kupi艂am dzi艣 olejek rycynowy :) i sprawdz臋 te olejowanie :D mam nadziej臋 偶e po kilku razach w艂osy o偶yj膮 dzi臋ki dziewczyny za rady :) a co do w艂os贸w to zafarbowa艂am szamponetk膮 aby ich tak nie m臋czy膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Alinka774
Olejek rycynowy u niekt贸rych mo偶e wysusza膰 w艂osy. Mo偶e po艂膮cz go z oliw膮 z oliwek, 艂atwiej te偶 b臋dziesz go mia艂a na艂o偶y膰:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ulalalala1
Bzdury na resorach z tym olejowaniem. Naprawd臋 trzeba mie膰 co艣 nie tak z g艂ow膮, 偶eby zarzuca膰 komu艣 od razu dzia艂ania na rzecz jakich艣 firm. Tendencje do tworzenia teorii spiskowych 艣wiadcz膮 o problemach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ghsnna
Naprawd臋 trzeba mie膰 co艣 nie tak z g艂ow膮 pisz膮c, 偶e sprawdzony i polecany przez setki os贸b spos贸b piel臋gnacji to "bzdury".

Udost臋pnij ten post

To tak, jakby艣 chcia艂a leczy膰 zatrucie cyjankiem. W艂osy zniszczy艂y si臋 utlenieniem(czyli spaleniem) wi臋c dorzucenie im chemii ich nie uratuje. Najpewniej b臋d膮 si臋 po prostu kruszy膰 weso艂o dalej. Jedynie po dostosowaniu ich koloru do reszty, nie b臋dzie to tak widoczne. Jedyne co mog臋 poleci膰 to: Natychmiast zej艣膰 z diety je艣li tak膮 stosujesz, a je艣li naprawd臋 boisz si臋 o figur臋 - wi臋cej owoc贸w. Spr贸buj sposob贸w naszych babek - naturalne maseczki. Jedwab jedni uwa偶aj膮 za przereklamowany, inni za k艂opotliwy, ale dobry jedwab nie jest z艂y(a dobry to maseczka z jedwabiem a nie od偶ywki ekspresowe). Cud贸w ju偶 z tego nie b臋dzie, ale wa偶ne 偶eby nie powypada艂y Ci te przy samej g艂owie bo wtedy nie dojdziesz z nimi do 艂adu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czu czu czu czu czu
A ta co si臋 tutaj tak pieni ? :) Przcie偶 od dawien, dawna wiadomo 偶e naturlane sposoby s膮 najbardziej korzytsne dla organimzu cz艂owieka :) Narastaj膮ca ilo艣膰 firm kosmetycznych zawojowa艂a rynek, ale ludzie przcie偶 widz膮, co si臋 dzieje i wi臋kszo艣膰 wraca do naturlanych sposob贸w pielegnacji ilepiej na tym wychodzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 BellaAlicja
Nie sprzeczajcie si臋 dziewczyny. Ka偶dy ma inne w艂osy, potrzeby i oczekiwania. Pozw贸lcie, 偶e napisz臋 Wam o swoich do艣wiadczeniach z naturaln膮 piel臋gnacj膮 w艂os贸w. Zaczn臋 od tego, 偶e od wielu lat rozja艣niam w艂osy. Wykonuj臋 koloryzacj臋 u fryzjera i moje w艂osy przed zmian膮 piel臋gnacyjn膮 by艂y w ca艂kiem fajnym stanie ale jak to typowej babie zachcia艂o mi si臋 rewolucji. Przed moj膮 przygod膮 z olejowaniem i piel臋gnacj膮 bezsilikonow膮 u偶ywa艂am kosmetyk贸w profesjonalnych: Kerastase, L'Oreal, Alfaparf... Na rok odrzuci艂am to wszystko i u偶ywa艂am olej贸w, szampon贸w dla dzieci, od偶ywek, masek be silikon贸w. Wszystko zgodnie z zaleceniami internetowych w艂osowych guru ;) I jaki efekt? Po 12 miesi膮cach moje w艂osy to by艂a TRAGEDIA. Suche, szorstkie, matowe, 艂amliwe siano... P臋ka艂y mi nawet na wysoko艣ci ucha (mam w艂osy 5cm za 艂opatki). Od miesi膮ca traktuj臋 je ponownie L'Oreal Professionnel i zaczynaj膮 by膰 mi臋kkie, b艂yszcz膮ce... Nigdy wi臋cej 偶adnego olejowania, szampon贸w dzieci臋cych itp. Jest XXI w. i moje w艂osi臋ta bardzo lubi膮 najnowsze wynalazki pochodzace z laboratori贸w gigant贸w bran偶y kosmetycznej. Ps. Nie polecam Biovax. Produkty przeci臋tne, a agresywna polityka reklamowa fimy mocno niepokoj膮ca. Przepraszam autork臋 w膮tku za powy偶szy przyd艂ugi wst臋p. Moim zdaniem powinna艣 uda膰 si臋 do salonu w kt贸rych fryzjer zniszczy艂 Ci w艂osy i domaga膰 si臋 naprawienia zniszcze艅 (przynajmniej w miar臋 mo偶liwo艣ci cz臋艣ciowej regeneracji). Ja na Twoim miejscu nie szala艂abym z naturaln膮 piel臋gnacj膮. ;) Olej rycynowy i nafta to MEGA WYSUSZACZE! Pozdrawiam. A.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fffuuufffuuj
BellaAlicja, co艣 zrobi艂a艣 nie tak - przeproteinowa艂a艣, za ma艂o nawil偶a艂a艣, nie dobra艂a艣 olei, od偶ywek - nie wiem, ale nie ma mo偶liwo艣ci, 偶eby po roku dobranej piel臋gnacji w艂osy wygl膮da艂y jak opisujesz. A biovax ma jedn膮 dobr膮 rzecz: Wax do w艂os贸w suchych. Reszta faktycznie niewarta wi臋kszej uwagi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 And偶elika8888
BellaAlicja wlosomaniactwo nie oznacza ca艂kowite odrzucenie silikon贸w (!). Wida膰 za s艂abo si臋 do tego zabra艂a艣.

Udost臋pnij ten post