Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duuużedziecko

2900 w 36 tc

Polecane posty

Gość duuużedziecko

Czy to dużo? Jaką może mieć wagę urodzeniową? teraz jestem w 38 tc ale USG już raczej nie będą mi robić. Dodam, że ojciec dziecka miał wagę urodzeniową 4 kg, czy to ma jakiś wpływ?

Gość duuużedziecko
up

Gość duuużedziecko
nikt nie zajrzy?

Gość duuużedziecko
mhm dziękuję bardzo :)

Gość iouo
usg lubi sie mylic. waga jest ok.

Gość prosztę przeczytać TO
Mój syn w 34 tyg. ważył 2850g rodziłam w 42 tyg i ważył. 4 kg. ja przy urodzeniu 2900g mąż 3100g także nasza waga nijak ma się do wagi dziecka. Twoje pewnie będzie ważyć nie więcej niż 3500g jesli usg dobrze oszacowałao wagę w 36tyg.

Gość duuużedziecko
waga została określona na podstawie wymiarów dziecka. martwię się, że będzie cesarka a nie chcę.. jestem dość drobna osoba w biodrach też zawsze byłam wąska.

A czemu nie chcesz cc? Ja też jestem drobna. Biodra mam wąskie. Połozne nie ukrywały,że sn to będzie dla mnie trauma. Całe szczęście niedali rady wywołać mi porodu i zrobili cc. Drugu raz też chce cc.

Gość duuużedziecko
Nie chcę bo jak mam cierpieć 2 tygodnie po porodzie to dziękuję bardzo. a i jakaś blizna ma mi się paćkać itd. a poza tym dziecko ma wyjść na świat w naturalny dla siebie sposób.

Ale nie jest powiedziane,że przy sn nie będziesz miała blizny - przy drobnej budowie i wąskich biodrach raczej napewno Cię natną w kroczu. A ta rana ze względu na umiejscowienie lubi się babrać:/ Też mogą wystąpić takie komplikacje jak zrosty, ból przy stosunku, krwotoki itp. A jak Ci pęknie pochwa aż po odbyt? Po cc oczywiście rana może boleć różnie - mi bolała około 3-4 dni. Ale nie aż tak by brać przeciwbólówki. A potem już o niej nawet nie pamiętałam. Zagoiła się super. Pomijając kobietę. CC jest bezpieczniejsza dla dziecka niż sn. A przy drobnej mamie łatwo mu nie będzie. Oczywsicie urodzisz jak zechcesz ale jak zobaczy Cię lekarz, oceni wagę dzicka i będzie duże to może lepiej nie upieraj się na sn bo możesz nie dać rady.

Ja zawsze byłam za sn - dopóki nie zobaczyłam jak to jest mieć cc - szybko, bezboleśnie dla DZIECKA (co najwazniejsze) i dla mnie - było super:)

Gość duuużedziecko
Na ten temat zdania są podzielone i nie chcę wdawać się w dyskusję. Poza tym topik nie dotyczy sposobu rodzenia i co lepsze dla kogo :) chciałam tylko dowiedzieć się czy 2900 to dużo w 36 tc i czy waga dziecka może dojść do 4 kilo.

Gość mnio
wg centyli 2,9kg w 36tc to 50 centyl. W 40tc wychodzi jakieś 3,5kg.