Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asmentii

Nie rozumiem tego narzekania rodziców, ile muszą kasy wydać na wyprawkę szkolnąl

Polecane posty

Gość asmentii

Ciągle tylko słyszę jak biadolą, że ledwo im starczylo na zeszyty i ksiązki, a tu jeszcze plecak trzeba kupić :O Żałosne, po co się decydowali na dzieci?

Gość Autorko strasznie płytko
myslisz

Gość a nie będę się logować
Kiedyś ludzie też decydowali się na dzieci, ale książki można było kupić w antykwariacie i dzieciaki nie świrowały, że chcą plecak z Hello Kitty, Monster High, Carsami i Tomkiem

W tych szkołach też ich pojebało! Jakieś kolorowanki do pierwszej klasy 200 zł :O

Gość no to już
niezgadza się już w określeniu "decydowali". W większości przypadków samo się zadecydowało ;)

Gość asmentii
Ale bez przesady, na dzieci nie powinna się decydować osoba, której wystarczy "na styk" kasy na wychowanie, tylko taka, która będzie mogła spełnić bez problemu podstawowe potrzeby. Przecież posiadanie dziecka to nie jest żaden obowiązek, czemu ludzie, ktorzy nie mają wcale kasy decydują się na potomstwo? :O

Gość asmentii
Ok, wpadka inna sprawa, bo niby żadna metoda anty nie daje 100% pewności. Ale przecież są ludzie, którzy świadomie zdecydowali się na dzieci i płaczą najpierw, że pieluchy takie drogie, a potem podręczniki :O

Gość hikhuk
a mnie smieszy, ze biadola ile kosztuje komplet podrecznikow (powiedzmy 400zl), a rownoczesnie wydaja 5 razy wiecej, aby ich bebik kochany mial formpowe ciuchy, najnowsza komorke i wypasionego laptopa. Na to maja kase, ale na ksiazki juz nie:D

Gość gyqethgubt
gdybys musiała zapłacić za komplet książek do gimnazjum 700zł to może byś zrozumiała

Gość kuniochi
wg badan 70 % ciaz w polsce jest nieplanowanych -a skoro dzieci sa to musza chodzic do szkoły

Gość asmentii
Tak się składa, że mam dziecko, co prawda w wieku 2 lat, ale jeszcze nie zdarzyło mi się płakać, że nie mam na pieluchy albo na dobry wózek. Świadomie zdecydowaliśmy się na zostanie rodzicami i chcemy zapewnić dziecku godne życie.

Gość retretret
ale ja się pytam, po co niektórzy ludzie kupują co roku nowe plecaki swoim dzieciom?

Gość asmentii
Dodam, że moja rodzona siostra ma corkę w wieku 10 lat. Nie dość, że nie miała problemów z kupieniem kompletu podręczników, to zapisuje ją na różne zajęcia edukacyjne, chodzą razem do muzeów, kina, teatru. Na dziecku nie powinno się oszczędzać i żałować każdego grosza.

Gość gyqethgubt
ale co nas to obchodzi????

Gość 32131231231
to że ktoś narzeka, nie oznacza że go nie stac, bo to dwie rózne sprawy. Ja uwazam, że wyprawka jest horrendalnie droga, kupa rzeczy jest w tym niepotrzebna, równie dobrze mogłaby kosztowac 1/4 tego co trzeba wydac... po prostu mozna niemiemiec z tej głupoty, jest to nabijanie kasy jakimś firmom, podręczniki sa zrobione z b. drogich materiałów, grube swięcące kartki, nawet cwiczenia w kolorach, na co to? Pierdolą ze ceny mają byc obnizone, a potem robia na odwrót

Gość asmentii
retretet- Nie wiem, może to domena ludzi prostych i nie potrafiących logicznie myśleć. Jak byłam dzieckiem, to rodzice kupowali mi porządny plecak, który służył mi około 2-3 lat. Nie jakąś tandetę z plastiku z pokemonem.

Gość kuniochi
jebac politykow kleryklanych co wypinaja przed klarem zad i pozwalaja se zrobic wsad

Gość callamunnada
niech kretyni co bredza o nizu demogr-wyjebia sie w odbyt do obesrania jak krzywa mania