Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammamami

ile posiłków mlecznych jak to ustalic? rozszerzanie diety

Polecane posty

Gość mammamami

mój synek zaczyna 8 mc. do 12 dostaje piers na ządanie a potem juz obiadek -piers-deserek-piers-kaszka na mm i w nocy tez pije piers. kiedy wprowadzac nowe posiłki przed 12? czy wtedy to musi byc juz mleczne? chcę odejsc od karmienia piersią ale nie wiem jak mu to zastąpic?

Gość mammamami
poradzcie

Gość Najpierw zastepujesz
dziecku jeden posiłek mleczny obiadkiem a do reszty posiłków podajesz mleko (po posiłku stałym). Ja robiłam tak że do 8 miesiąca córka dostawała mleko po 2 posiłkach stałych (obiad i podwieczorek ) czyli za każdym razem dostawała mleko (5 razy na dobę). Od 9 miesiąca zastępowałam już całkowicie dwa posiłki mleczne obiadem i podwieczorkiem czyli na mleko przypadały już tylko 3 posiłki a od 12 miesiąca dostawała już tylko dwa posiłki mleczne jako dodatek do 5 normalnych posiłków (śnaidanie , drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja).

Gość Ja robiłam tak samo jak
poprzedniczka ale karmiłam mm a jeżeli chodzi o pierś to chyba podaje się na żądanie do 12 miesiąca życia czyli dopóki maluch jest niemowlęciem. Najlepiej w takim wypadku podawać pierś po posiłkach stałych.