Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ola2

niski poziom progesteronu

Polecane posty

Moja gin stwierdziłaże mam niski poziom progesteronu i zaproponowała plastry evra, jak one sie sprawdzają?

A w jaki sposób plastry mają uregulować Ci poziom progesteronu? :D I na jakiej podstawie stwierdziła ten niski poziom?

spóżniał mi sie okres 2 miesiące, robiłam testy ciążowe ale wyszły ujemne, stwierdziła, ze mam grubą śluzówkę i że wywołany przez luteine okres będzie obfity, rzeczywiscie był bardzie niż zwykle, a wracając do progesteronu to niski w drugiej fazie cyklu. teraz jeszcze mam wziąć w 16dniu cyklu luteine przez 10 dni, może się miesiączki unormują, chociaż zwsze miałam długie cykle ponad 30dni, a jesli nie to te plastry, wspomnę jeszcze że mam 40lat

trzy lata temu miałam podobną sytuację to mi dała tylko luteinena wywołanie

Według mnie powinnaś mieć zrobione badania hormonalne, bo tak na oko stwierdzony za niski progesteron to za mało. A USG chociaż miałaś robione? To na podstawie usg stwierdziła, że masz grubą śluzówkę?

I jajniki w porządku? Jeśli nie chcesz mieć dzieci to prawdopodbnie antykoncepcją hormonalną żadnej krzywdy sobie nie zrobisz, bo śluzówka będzie się regularnie złuszczać, ewentualne pęcherzyki na jajnikach nie będą się tworzyć, ale gdybyś miała w planach jeszcze dziecko to radziłabym jednak badania hormonalne. :)

czy te badania wykonują w każdym laboratorium i czy są pełnopłatne czy refundowane? Ico to dokładnie za badania

jajniki są w porządku, a powiedz mi proszę co lepsze tabletki czy te plastry, mam jeszcze problem hbs+, i kiedy brałam dawno temu tabsy to próby wątrobowe były podywższone, czy przy plastrach też tak moze się dziać, pewnie musiałabym kontrolować, ech:)

Jeśli miałabyś skierowanie od lekarza, który ma umowę z NFZ to byłyby refundowane. A jakie badania to już lekarz powinien zadecydować. Ja przy miesiączkach mniej więcej co dwa miesiące miałam badania pod kątem PCOS, ale to też ze względu na inne objawy, które u mnie występowały. Nieregularne miesiączki mogą być też spowodowane chorobą tarczycy. Wszystkich hormonów, które mogą "szwankować" jest dużo i jakbyć chciała wszystkie sobie zrobić prywatnie to myślę, że byłaby to spora sumka. :)

a jeszcze jedno pytanie powiedz mi proszę czy te plasry wiadomo antykoncepcja, ponieważ jestem dość pulchna osobą czy będą odpowiednio działać i mnie zabezpieczać?

To zależy co rozumiesz pod określeniem pulchna. ;) Generalnie nie są polecane dla osób z dużą nadwagą, ale o skuteczność w tym wypadku najlepiej zapytać lekarza. A jak naklejać to w miejscu, w którym jest jak najmniej tkanki tłuszczowej. :)

jestem sobie kobitka osiemdziesiąt plus to troche tych kilogramów mam, to gdzie bys mi proponowała przykleić bo wszędzie mam tego ciałka:)