Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość herbacianaaa róża

czy sa tu jakies wierzace w Boga osoby?

Polecane posty

Gość herbacianaaa róża

pytanie mam...

Gość cvbcvbcvb
szybciej :P

Gość hernetttta
ja jestem, mow

Gość Duży 17
Bóg nie istnieje

Gość don66
"Bóg nie istnieje" czort już podgrzewa kocioł na ciebie

Gość a nie będę się logować
Ja też wierzę. Jaki masz dowód na to, że Bóg nie istnieje ?

Gość Duży 17
Od kiedy to daje się dowody na nieistnienie

Gość a nie będę się logować
a dlaczego zawsze trzeba udowadniać że istnieje ?

Gość herbacianaaa róża
To nie jest glupie pytanie..od jakiegos czasu czuje taka silna potrzebe pojscia do Kosciola, wyspowiadania sie, pojscia na Msze..nie wiem skad mi sie to ostatnio wzielo, gdyz od lat nie bylam w Kosciele..nie pamietam kiedy ostatni raz bylam u spowiedzi..i tu mam pytanie: chcialabym pojsc i sie wyspowiadac lecz czy ksiadz udzieli mi rozgrzeszenia?tak jak mowilam od lat nie bylam w Kosciele, a na pytanie kiedy ostatni raz bylam u spowiedzi mam powiedziec: nie wiem.wstyd mi...prosze o odpowiedzi osob, ktore moga na ten temat cos wiedziec i to nie jest prowokacja :-)

Gość Duży 17
Lepiej powiedz jaki masz dowód na istnienie

Gość don66
no to ja daje dowód na istnienie boga my istniejemy

Gość Duży 17
Spowiedź została wymyślona przez kościół do kontrolowania ludności w średniowieczu. Więc po co ci ona?

Gość Duży 17
Uh to naprawdę mocny argument. Tłumacz to sobie w ten sposób

Gość don66
herbacianaaa róża mówisz kilka lat temu dziad da ci rozgrzeszenie jak powiesz że chcesz się nawrócić

to m ozę po prostu zacznij od tego właśnie - że oddaliłaś ise od Boga ,ze n ie pamiętasz kiedy ostatnio wyznawałaś grzechy - ksiądz to zrozumie :)

Gość johinbinna
wszyscy kaplani i katecheci to oszusci , kanalie zlodziej sadysci i pedofile-ja wolalabym towarzystwo kanibala lub sereyjnego ordercy -Hannibal lecter w filmie i ksiazce cudny jest

Gość don66
duży ma racje co do spowiedzi

Gość hernetttta
pewnie ze dostaniesz, taka jest rola ksiedza zeby nawracac ludzi, wiec na pewno nie ma prawa cie potepiac. a to co poczulas jest tylko dowodem na istnienie boga poczulas potrzebe zblizenia do niego tak jak czuje sie inne emocje np milosc radosc czy zlosc

Gość johinbinna
kaplani i katecheci robia nieletnim jesien z dupy średniowicza -tfu

Gość mrrrrrr3241
jak masz potrzebę pójścia do kościoła to idż spowiedzi się nie bój ja kiedyś też tak miałam ,powiedziałam że parę lat i tego żałuję . Rozgrzeszenie dostałam i teraz chodzę do kościoła regularnie i jestem szczęśliwa:)

Gość herbacianaaa róża
mam nadzieje, ze mi da, ze trafie na takiego ksiedza :-) ogolnie czuje, ze czegos mi w zyciu brakuje, moze jest to Bog :-)

Gość don66
e ja słyszałam o jednej babie której nie dał i wywalił z kościoła ponoć sypiała z sąsiadem :p

Gość PODRÓZNIK W CZACIE
herbacianaaa róża To nie jest glupie pytanie..od jakiegos czasu czuje taka silna potrzebe pojscia do Kosciola, wyspowiadania sie, pojscia na Msze..nie wiem skad mi sie to ostatnio wzielo, gdyz od lat nie bylam w Kosciele..nie pamietam kiedy ostatni raz bylam u spowiedzi..i tu mam pytanie: chcialabym pojsc i sie wyspowiadac lecz czy ksiadz udzieli mi rozgrzeszenia?tak jak mowilam od lat nie bylam w Kosciele, a na pytanie kiedy ostatni raz bylam u spowiedzi mam powiedziec: nie wiem.wstyd mi...prosze o odpowiedzi osob, ktore moga na ten temat cos wiedziec i to nie jest prowokacja - Nie będzie problemu. Zaleci ci jakieś modlitwy jako pokutę :) Pobyt w kościele duchowo oczyszcza i wzrusza.

Bóg pozwala sie znaleść tym , którzy Go szukają :) weź Biblię , poczytaj NT , ON stanie sie realny :) To ON tak naprawdę ma moc odpuszczać grzechy , nie człowiek .

Gość Dam ci dobrą radę
Wiesz co, jeśli pójdziesz do spowiedzi ze szczerego serca i przedstawi swój problem, opowiesz o grzechach, a nie tylko wymnienisz je jak z karabinu to na pewno ksiądz da ci rozgrzeszenie i dobre słowo na koniec. Po prostu zacznij, że nie byłaś w kościele bardzo długo, chcesz się nawrócić, ale nie wiesz jak i że bardzo chcesz się nawrócić. A twoja potrzeba to po prostu wołanie Jezusa, on mówi często przez nasze pragnienia.

Gość mrrrrrr3241
idż nie zaszkodzi Bóg jest potrzebny w życiu, każdy kto mowi że nie jest to napewno przypomni sobie o Nim prędzej czy póżniej. Tak jak nieszczęście to Boże ratuj

Gość Duży 17
Pewnie zazdrosny że nie z nim