Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serowamisja

MIESZKAŁ KTOŚ W HISZPANII????

Polecane posty

Gość serowamisja

czy jest tu ktoś kto mieszka bądź mieszkał w Hiszpanii? Myślę o wyjeździe do tego kraju za jakiś czas. Opowiedzcie jak tam się żyje, jak wygląda codzienność, zarobki. Z góry dzięki :)

Gość serowamisja
up/ prosze o odpowiedzi:)

Gość Ant......
Moja mama i brat mieszkają tam od kilku lat - dokładnie na południu. Trudno tam z pracą.Żyją z dnia na dzień... Bieda tam teraz straszna. Z każdym rokiem gorzej.Mimo to wolą życ tam niż w PL.

Gość serowamisja
oo dzieki za odp juz myslalam ze nikt nie odpowie :) hmm to co w takim razie ich tam trzyma? a czy jesli tu w Polsce ukonczylam kurs pilota wycieczek i studia na kierunku lingwistyka stosowana angielski+niemiecki to mam szanse na jakas godna prace tam? np jako rezydent?

Gość GATITTAAA
ja mieszkam w hiszpani 5 lat, mimo kryzysu, bezrobocia i problemow ekonomincznych zyje sie dobrze, zupelne inne podejscie do zycia niz w innych krajach europejskich(sluchajac opowiesci ludzi ktorzy wyemigrowali do u.k czy niemiec itp)i niezamienie madrytu na warszawe chocby niewiem co!viva espaa

Gość Ant......
Możliwe, ale szukaj w centralnej części kraju. Na południu ludzie żyją raczej z rolnictwa i trudno tam o coś innego. Moja mama mieszka tam 10 lat -tu nawet nie ma gdzie mieszkac więc nie dziwię się że nie wraca. A brat... chyba podoba mu się tamtejszy styl życia, wsiąknął w tamtejszy klimat. Ja mieszkałam tam pół roku i wróciłam do kraju. Źle nie było ;-) Teraz jednak podobno trudno sobie załatwic papiery bo ogólnie Hiszpanie chcą się pozbyc cudzoziemców i utrudniają ich napływ.

Gość Ant......
Jeśli wyjedziesz to stawiaj na Madryt i inne duże miasta a od Andaluzji trzymaj się z daleka. Chyba że chcesz tyrac w polu...