Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedżąca

Pytanie o kaszkę mleczno-ryżową POMÓŻCIE!

Polecane posty

Gość niewiedżąca

Mam pytanko odnośnie kaszek mleczno ryżowych. Do tej pory podawałam tylko ryżową. Mój synek skończył 7 miesięcy i chciałabym mu podać teraz melczno-ryżową....PYTANIE - czy ona ma więcej wit (czym rózni sie od zwykłej ryżowej oprócz tego ze zawiera mleko modyf) Podaję małemu mleko bebiko to czy moge podawać kaszke mleczno ryżową z firmy nestle??? Tam jest mleko modyfikowane czy nie namieszam małemu w brzuszku jak podam Nestle. Moze powinnam lepiej podać BObovitę bo to ta sama firma co bebiko ?? Pytam dlatego bo mam w domu z firmy nestle bo dostałam i nie wiem czy leciec do sklepu bo bobovitę czy podac mu ta nestle. Jak myślicie a może któraś mama zna sie na tym prosze pomóżcie:)

Gość A nie mozesz mu podac
zdrowej kaszki zrobionej wlasnorecznie? Musisz koniecznie z malym dodtakiem chemii, zeby wczesnie raka mialo?

Ale rzeczywiscie kazde dziecko jest inne, moje mialo problem z przejsciem z mleka 1 na 2 tej samej firmy dlatego z kaszskami juz nie ryzykuję

Gość niewiedżąca
kurcze to znaczy ze lepiej podawać sama ryżową??? Bo ja juz sama nie wiem. Myślałam ze mleczno ryżowa ma więcej wartości i wit Czyli co jak myślicie to nie ma znaczenia która lepsza??

Gość ulkaakulla
Boże, nie przesadzajcie! Jakiego raka?!!!! Jakaś nawiedzona baba jaga to napisała :/ Autorko, a Ty się tak nie stresuj wszystkim bo moim zdaniem przesadzasz.... Powinnaś kupic kaszkę i mu poprostu ją dać. I obserwować, nic nie powinno się dziać! Ja swojemu podaje mm Nan,kleiki według uznania, tylko ja nie daję kaszek smakowych. Raz trafi mi się Bobovita, raz Nestle, a zazwyczaj daję kaszki bezcukrowe Holle.. i nic a nic mu nie jest. Aha - no i ta porcja to jest oczywiście ZAMIAST porcji mleka. A jak masz wątpliwości, to spytaj pediatry.

Gość niewiedżąca
jej no wiem ze sie stresuje. A czy jak nie bedę robiła całych porcji kaszek tylko nadal półpłynne to mój maluszek nie bedzie sie wolniej rozwijał??? Bo do tej pory robiłam tylko z 2 łyżek taka półpłynna lekarka mówi ze ma dobrą wage to może jeszce mu dawać półpłynną??? i tylko samą ryżową????Ale mam teraz mętlik pomóżcie???

Gość kjhgfcdxsertyu
ja robie ryzowa na mm ktore uzywam i tyle! nie kupuje mleczno ryzowych a wymyslili je zeby matkom ulatwic zycie chyba bo nie maja w skladzie nic innego niz mleko +kaszka ryzowa.a tak nie masz mleka buch sypiesz kaszke i juz masz kaszke mleczna jeden pies co zrobisz wyjdzie na to samo.