Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cototonie

jestem w ciąży i mam chęć zapalić papierosa :(

Polecane posty

Gość cototonie

wiem ze nie powinnam , czujac ruchy dziecka , szkodze mu ale czy wy nie mialyscie takiej pokusy by czasem zapalic? :(

Nie pal ! to nie zdrowe i cholernie drogie,kup lepiej cos dla dziecka,ja nie pale i jestem przeciwniczka tego typu "pokus"....

Gość wiem ze to glupie ale
ja pale cala ciaze...ale stanowczo ci odradzam! od jednego sie zacznie i bedziesz sobie pozwalaa na wiecej a po co? skoro juz tyle nie [palisz a sadze ze jak czujesz ruchy to we wczesnej nie jestes.ja bardzo zaluje ze pale.jestem juz w 8 miesiacu i rzucic nie rzuce a sumienie zagryzie mnie na smierc.nigdy sobie tego nie wybacze:(

Gość cototonie
obecnie jestem w 5 miesiacu , rzucilam w 3 .

Gość ty wyżejjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
i co z tego ze sumienie cie meczy jak twoje dziecko przez twój egoizm może być chore do końca życia....biedne dziecko

Paliłam przed ciążą, rzuciłam jak zobaczyłam dwie kreski na teście ciążowym. Tak do 6-7 miesiąca miałam taką ochotę na papierosa, że mogłabym go zjeść, ale świadomość, że dmuchałabym dziecku prosto w twarz a ono biedne bezbronne nie mogłoby w żadne sposób się z tego wybronić była na tyle silna, że nie zapaliłam ani jednego. Wiedziałam że jak tylko skończę karmić piersią tą pierwsze co zapalę papierosa. Teraz jestem w 36 tc i już nie jestem tego taka pewna. Papierosy mi śmierdzą i w ogóle mnie już do nich nie ciągnie. Życzę powodzenia, pamiętaj że robisz to dla tej małej istotki, która może tylko liczyć na Ciebie

Gość jeżeli zle czujesz
a ostatnio czytałam arykuł, że palenie w ciąży jest jedna z przyczyn śmierci łóżeczkowej, więc chyba raczej nie warto ulegać nałogom podczas ciąży

Gość zciagnij sie dwa razy
i zgas :) Krzywdy dziecku dwoma machami nie zrobisz a po scianach chodzisz nie bedziesz .I poczujesz ,ze wcale nie chcesz palic .

Gość cototonie
ty wyżejjjjjjjjjjjjjjjjjjjj - tyle ze nieswiadomie palilam bo nie wiedzialam o ciazy...........

Gość ty wyżejjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
to było do pani "wiem ze to glupie ale"

Gość cototonie
a to przepraszam........

Gość opolka
Przeczytaj ksiazke Allena Carra-latwy i skuteczny sposob na rzucenie palenia dla kobiet",ale tak od deski do deski,bardzo pomaga ,nie bedziesz sie meczyla, w naturalny sposob przestanie Ci sie chciec palic.Sama tego doswiadczylam.A jesli bylas palaczka to wiesz ,ze na 1 papierosie sie nie skonczy...,bedziesz miala do siebie okropny zal i dzieciatko bedzie trute.

Gość Sylvie 123
Od jednego9 papierosa raz na jakis czas nic sie nie stanie. Ja rzucilam ok. 10/11 t.c. , zwymiotowalam po papierosie. kolo 8 m-ca zaczelo mnie korcic, ale ze wzgledu na dziecko pozwalalam sobie na pol papierosa raz w tygodniu. Po ciazy wrocilam do palenia, gdy sie okazalo, ze musze przestac karmic piersia. Pale do dzis, ksiazke w/w przeczytalam, ale... nie pomogla ta wiedza. Teraz nie pale juz bardzo duzo, przed praca maks 4, w pracy popoludniu 8 bgodzin nie pale, dopiero jak wracam to zanim dojde, umyje sie i poloze, to jakies z 3 spale.

Gość cototonie
no i zapaliłam .. niby nic mi to nie dalo .. ale :/

Gość lolaaa45
Ja jestem w 9 mc nie pale od początku ciazy a od 8 mc.mam taka chęć ze ściany bym gryzla a jak zobaczę kogoś z papierosem to bym pobiła i zabrała hamuje się bo wiem ze to.końcówka już i nie warto ale papierosy to.i się śnią po.nocach

Gość AgatraM
Coś link nie zadziałał - jeszcze raz : www.smokingfetish.fora.pl