Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basiara88

gronkowiec w ciąży

Polecane posty

Gość basiara88

Witam wszystkich jestem w 37 tyg ciazy i ostatnio mialam robiony wymaz z pochwy dostałam wyniki które wyglądają tak ze pisze: gram stain shows no evidence of bacterial vaginosis a na dole culture: 1 staphylococus aureus(nie+i++) 2, yeasts(+++) nie dostałam żadnych antybiotyków na pytanie położnej co to oznacza usłyszałam wszystko jest ok więc.już sama nie rozumiem o co chodzi pobrała mi tylko wymaz z nosa i na tym koniec. Na pytanie po co to robi dostałam odpowiedz bo to standard przed porodem. Dodam ze mieszkam w anglii. Jeśli ktoś wie co to oznacza lub miał podobną sytuację proszę o pomoc.

Gość azu
nie wiem jak w UK ale w Polsce w takim przypadku podają antybiotyk dożylnie w czasie porodu. Miałam paciorkowca -podleczyłam go ale wylazło coś innego i na to dostałam antybiotyk przy porodzie już.

Gość aguś24
miałam to samo, tylko że ze zaraz po porodzie , bardzo źle ze mną było wylądowałam w szpitalu na dłuższy czas antybiotyki okropieństwo , jak dla mnie Twoi lekarze są niepoważni powinni zrobić cc odrazu!

ja w czwartek miałam pobieranie wymazu z pochwy, w poniedziałek mam się zgłosić po wyniki.. na 27 wrzesnia mam termin. troche mnie zaniepokoilaś, ciekawe co dostane w poniedzialek na mojej kartce z wynikiem, napewno napisze Ci co pisało!

Gość Sennetre
Dokładnie tak samo jak koleżanki wyżej i też dostałam antybiotyk w czasie porodu, bo już było za późno żeby leczyć. Na dodatek masz drożdżycę a ją powinno się przed porodem wyleczyć. Ja w ciąży stosowałam globulki Clotrimazolum i probiotyk Lacibios femina, który też miałam zalecony później po leczeniu tego paciorkowca.

Gość basiara88
No właśnie a moja położna nic z tego sobie nie robi nawet nie udZieliła mi żadnych porad ani wskazówek co dalej robic. JesZCze na dodatek mam wizyty co 4 tyg bo powiedziała ze nic się złego nie dzieje więc nie potrzeba mi częściej. Teraz żałuję ze nie zdecydowałam się na.poród w pl. Każdy kto rodZił w anglii bez żadnych problemów i.komplikacji ma dobre zdanie o ich podejściu gdy zaczynają się problemy i widzimy ich lekceważący stosunek do sprawy to zdanie o anglii i opiece tutaj diametralnie się zmieniaa.