Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanie do nowych mam

Pytanie do dziewczyn na dniach rodzących pierwsze dziecko

Polecane posty

Jak w temacie co chciałybyście dostać jako "wyprawkę" dla maluszka powiedzmy macie do wyboru 10 rzeczy (bez wózka) może być mieszanka rzeczy- i tansze i drogie .Co takie młode mamy potrzebują na start?

Gość jakoś kolo,,,
ja kupiłam ostatnio paczke pieluch pampers 2. Bardzo sie ucieszyła

lezaczek dla dziecka łożeczko posciel (najlepiej z ochraniaczami na barierki) karuzela pampersy niania elekrtroniczna wanienka z kosmetykami zaczekaj najlepiej zbierz probki i wyprobuj bo dziecko moze miec alergie moze przydac ci sie tez laktator

a strerylizator do butelek? odciągacz pokarmu elektroniczny, co myslicie?

Gość jakoś kolo,,,
no tak przyda się tylko pytanie czy ta przyszła mama się już nie zaopatrzyła, pieluch to się przydadzą na 100%

zalezy czy chce karmic piersia ja np karmilam 11 miesiecy i mleko z butli dawalam sporadycznie a te sterylizator jest zazwyczaj na kilka butelek jedna butelke latwo umyc i wyparzyć mysle ze lepszy bedzie laktator

Gość Mama Puszka Bejbuszka
Ja szczerze to nie mam żadnych zabawek, nawet jednego misia. Do tego pościel by się przydała, wiadomo że pieluchy i jak mi trochę ciuszków jeszcze ale trochę większych bo takie maleńkie na 56 to mam pół szafy. A Ty sobie kompletujesz czy komuś prezent robisz:) ?

pieluchy to naturalna sprawa i wiadomo ze każda mama ich potrzebuje dlatego to juz wiem Chodziło mi o takie właśnie rzeczy co to często młodej mamie kase wydac na to. Składamy się w cztery osoby i chcemy zrobić wyprawkę dla maluszka wiec koszty sa podzielone ,planujemy 10 rzeczy zakupić tak po 5 od pary :) Wiemy,że u nich troche z kasa licho więc chcemy kupić coś dobrego co naprawdę się przyda :)oprócz tych pieluch. Motyleczku twoja odpowiedz pomogła mi bardzo :) dzieki Jeszcze jakieś pomysły ?

Gość kanon szczęścia
chodzi ci o takie rzeczy najbardziej potrzebne?

karuzela to fajna sprawa wiesz co zaraz poszukam takich zestawow na allegro ja kuplam karuzele hustawko- lezaczek nianie mnostwo zabawek i cos tam jeszcze za 300 zl wiec mysle ze nie duzo nie musi byc wszystko nowe a jak mowisz ze u nich krucho z kasa to napewno sie nie obraza bo bedzie wiecej rzeczy za te same pieniadze

Gość kanon szczęścia
jeśli chodzi o podstawowe, to jest ich więcej niż 10 ;) -łóżeczko (materac, kołdra, poduszka, poszewki) -wanienka, 2 ręczniki, kosmetyki -koce chociaż 2, rożek -pieluchy tetrowe, flanelowe -termometr, artykuły z apteki i higieniczne -chusteczki nawilżające -oczywiście ubranka, czapki, kombinezon na zimę -akcesoria dla mamy do karmienia i dla dziecka (butelki), smoczki uspokajające, itp....

własnie o rzeczy najbardziej potrzebne ale które sa drogie i ciężko jest wydać pieniądze, ale fajnie by je było miec jakby ktos kupił . :) Qrcze z tymi uzywanymi to naprawde warto? troche by wstyd mi było ze używane, co innego swojemu dziecku może, jak myslicie? tymbardziej ze wiedza ze na brak pieniędzy nie narzekamy. No ale z drugiej strony masz racje ze zamiast 10 rzeczy to mozna wiele więcej zakupić. Musimy pomysleć.

Gość jakoś kolo,,,
na prezent nie wypada używanych dawać, ja kupuje córce kuzynki huśtawkę elektryczną taką od 5 miesiąca życia, super rzecz sama stosowałam. kupuje na allegro za 400

sluchaj ja kupilam swojej corce lezaczek za 100 zl nowy kosztuje 250 i oba niczym sie nie roznia tak samo z ta karuzela itd mate tez dostalismy uzywane z nowych to wlasnie kombinezonik na zime chociaz najlepiej kupic pozniej bo nie wiadomo jakie bedzie dziecko wiesz jak na kase nie narzekacie to teraz mozecie kupic takie uzywane a potem np 2 pary w miesiacu kupia po paczce pampersow i tez im pomozecie

Gość jakoś kolo,,,
no te zestawy co ktoś wyżej podał super, dla siebie bym kupiła bo warto ale na prazent to nie

Gość kanon szczęścia
to to co jest drogie a najbardziej potrzebne to: -łóżeczko i porządny materac, porządna pościel do tego -najlepszej jakości koce też tanie nie są, a opłaca się bo posłużą lata -jak będzie karmić butelką, to na bank podgrzewacz i sterylizator, ale tego nigdy nie wiadomo, więc ewentualnie można dokupić po porodzie -no i oczywiście ubranka, nawet te polskie ale dobrej jakości tanie nie są, a sporo ich potrzeba

motylku dzięki, nawet nie wiedziałam,ze takie rzeczy są dla dzieci :) Ale tak jako mamy to co byście chciały dla noworodka :) ten leżaczek kupimy sprawdziłam na necie fajny jest .Pytanie jak się sprawdzi na niemowlaku ? Zestaw wanienka ktoś pisał - ok mam na uwadze w taki razie :) dzieki A jeszcze gdzieś rzucił mi się kosz mojżeszowy co o tym myslicie? warto ?

Gość kanon szczęścia
no jak podstawowe rzeczy, to na pewno nie leżaczek...

Gość kanon szczęścia
jak bym chciała komuś pomóc, kto nie ma kasy na łóżeczko, to na pewno bym karuzeli do łóżeczka nie kupowała, bo może nie mieć na czym tego uczepić :O

Gość jakoś kolo,,,
no właśnie dlatego sugerowałam pieluch po prostu które też tanie nie są, ale co tam :)

Gość tak bardzo mi z tym zle
Powiem Ci z wlasnego doswiadczenia.Na poczatek troche ciuszkow,nie trzeba przesadzac,bo dziecko i tak nie znosi tego wszystkiego,bo zdazy wyrosnac,pampersy,butelke,bo roznie to bywa z pokarmem,lozeczko,materacyk,wanienka,posciel.Nie rodze na dniach,bo juz mam swoje dwie pociechy,mam nadzieje,ze nie pogniewasz sie,ze sluze rada

dzieki kanon czyli mam łózeczko +materac+pościel, sterylizator+ podgrzewacz, pieluchy oczywiste, co jeszcze ? Dobrze ze jesteście dziewczyny i radą służycie bo ja zielona w tych sprawach jestem

tak bardzo - dzieki, doświadczona mama wie co do potrzebne :) Z tymi ciuchami właśnie wiem,ze ona od kogoś tam cos ma dostać ,wiec my tak symbolicznie kupimy

Gość jakoś kolo,,,
do kąpania emulsja oilatum soft lub emolium - tanie nie są.... może nie typowe ale szczepionki też teraz są w cenie. husteczki

Gość mondeo
trza było chodzić na jakiś kurs dla młodych rodziców

Gość kanon szczęścia
sterylizator i podgrzewacz, to trochę zbytek ;), napisałam o tym, że bywa to bardzo przydatne, ale trudno przewidzieć do końca...ja bym postawiła: na łóżeczko z wyposażeniem, koce, ubranka

Gość tak bardzo mi z tym zle
Musisz tez spakowac torbe do szpitala.Wez 2-3 koszule na zmiane,kosmetyki dla siebie i dziecka,ja mam sprawdzone bambino,rozek,body,spioszki lub pajacyki,chusteczki nawilzane

Gość kanon szczęścia
czyli skoro nie ubranka, to zestaw do kąpieli: wanienka, kosmetyki, ręczniki, różne pielęgnacyjne akcesoria

Gość jakoś kolo,,,
ja serylizatora nie użyłam ani razu bo wrzątkiem też można wyparzyć, butelki sie przydadzą jak nie do mleka to do herbatki