Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jabardzo

4-miesięczniak nie chce jeść!!!

Polecane posty

Gość Jabardzo

Karmię piersią i mój synek nie chce jeść z "cycka". Z prawego wprost nienawidzi. Wyprawiam cuda, 20ml odciągam, daję w butelcce, potem podmieniam na cycka i trochę je. Daje palca do ssania, potem podmieniam i trochę je. Ale jednocześnie nie chce jeść modyfikowanego mleka (próbuję go dokarmiać). On zachowuje się jakby nie był głodny. Poszłam go dzisiaj zważyć i przez cały tydzień przybrał tylko 120g a wcześniej w 3 tygodnie przybierał 900g. W nocy budzi się i zamiast kwękać o jedzenia ssie palca i zasypia. Co zrobić? Staram się by coś zjadł co 3 godziny.

U nas córka nie chce jeść już od dwóch miesięcy. Zrobiłam USG brzuszka, morfologię, echo serca, mocz - wyszło żelazo na minimum normy - podaję actiferol. Raz było lepiej a raz gorzej, mała przybierała na wadze max 100g na tydzień. Pediatra kazała budzić w nocy na jedzenie. Doszło to tego, że jadła tylko przez sen, na trzeźwo nie była głodna. Za nic w świecie nie chciała chwycić butli. Lekarz kazał rozszerzać dietę... Wydaje mi się, że dziecko jest zbyt zajęte zabawą by jeść, wszystko ją rozprasza...

Gość Jabardzo
podnoszę

Gość Jabardzo
No to lipa... Tak ładnie jadł wcześniej.

Moja też pięknie jadła... do czasu. Ale od 2 dni widzę światełko w tunelu - je na trzeźwo :) Będzie dobrze tylko się nie stresuj bo dziecko wyczuwa to i tym bardziej nie chce jeść. I broń boże nie zmuszaj, bo to działa wręcz odwrotnie. Moja zmuszana wymiotuje.

Gość Jabardzo
Odciągane w butelce je ale mało.

Gość Kuuuura
aha, no i wlasnie, w tym wieku to jest normalne, ze dziecko jest rozkojarzone przy jedzeniu. Swiat wydaje sie mu taki ciekawy ;)

Moja córcia też od 3 tygodni nie chce jeść:(ma zaparcia, spi dobrze ale ostatnie karmienie też uskuteczniam przez sen...

Gość ojtam ojtam
mój też jakos tak przestał pić mleko - a byliśmy na nutramigenie - była istna masakra bo po 12 godz mógł nic niejeść - poprawiło się jak rozszerzyłam dietę i jadał kaszki z łyżeczki, owoce i obiadki