Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gdzie wyjechac poradzcieeeee

Moj zawod.. Jaki kraj na emigracje najlepszy wg was?

Polecane posty

Skoncze niedlugo inzynierie biomedycza (M.Sc. Biomedical Engineering), interesuje mnie praca w badaniach naukowych, osrodkach badawczych. Znam b.dobrze angielski, średnio niemiecki i podstawy hiszpańskiego i mandaryńskiego. Jest tu jakis inzynier?? gdzie pracujecie? Co mozecie polecic? Nie mam doswiadczenia "w zawodzie" poza praktykami, kolem naukowym, 1 publikacja i 1 konferencja. Niemcy? UK? (jakoś wolalabym nie) USA? Skandynawia? Australia?

Gość Do burdelu kazdy kraj
Dobry :)

Ja nie planuję do burdelu, czytaj ze zrozumieniem mądralo:)

Gość myślę, że niemcy
poszukują osób z wykształceniem wyższym technicznym praktycznie wszędzie. bariery prawno-ekonomiczne zniesione, wizy nie potrzeba, do domu blisko. dobrze ze znasz już niemiecki, na pewno będzie trzeba sie douczyć, ale na początek myślę że oferty po angielsku też będą. jak nie to, to USA

Gość myślę, że niemcy
i jeszcze jedno, w niemczech jest pełno ośrodków badawczych - rządowych, przyuczelnianych, sponsorowanych przez firmy. możesz sprawdzić pole manewru jeżeli chodzi o doktorat i te sprawy na daad.de

Gość parcypant
UAE to najlepsze rozwiazanie dla ciebie. I duzo slonca, jesli lubisz taka pogode.

Gość ja polecam niemcy, norwegie
lub szwecje

najpierw zrob doktorat, bedziesz zyc po tym juz na totalnym luzie. Szczerze to polecam USA albo ewentualnie UK. Z USA masz o tyle dobrze ze jak zrobisz doktorat to juz potem o prace (chocby na uczeln) martwic sie nie musisz

doczytalam ze znasz wiecej niz angielski, jak dasz rade p0odszkolic Niemiecki to probuj tez w Niemczech (z powodow jak przedtawionych powyzej przesz innych)

Dzieki. Niemiecki podszkole, jade właśnie na semestr na erasmusa do Niemiec za pare dni) Marzy mi się Oceania, ale to może za parę lat..