Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wertyas

Proszę o pomoc. Czy to ciąża? Czy coś innego?

Polecane posty

Gość wertyas

Proszę o szybką odpowiedź i jak najbardziej treściwą. Zaczne od początku. w tym roku wykryto u mnie torbiel lewego jajnika w okresie 3 tyg od pierwszej wizyty u pani ginekolog poszłam ponieważ po okresie jakiś czas dostałam plamień które się nie kończyły wystraszona pobiegłam do lekarza pani zbadała mnie mówiąc że mam powiększone jajniki i dała mi duphaston na zatrzymanie krwawienia aby móc zrobić cytologie po 3 tyg znowu odwiedziłam panią która po zbadaniu wykryła torbiel rozmiarów do usunięcia! Zgłosiłam się na drugi dzień do szpitala tam zbadał mnie lekarz który powiedział że nie będzie ingerował igłą ze względu na mój wiek a mam 21 lat i przepisał mi diane 35 i nadal duphaston na okres 3 miesięcy. Po tym czasie zgłosiłam się znowu do mojej pani doktor która powiedziała że cytologia jest wporządku i jestem czysta a jajniki wróciły do siebie i "jak na razie" jest okey i wszystko powinno mi się uregulować . Tak było przez 4 cykle okres dostawałam co 30 lub 31 dni natomiast teraz mija mój 39 dzień cyklu i nadal nie mam okresu wykonałam 3 testy ciąże pierwszy 5 dni temu drugi 2 dni temu a 3 dzisiaj po godz 17 i wszystkie wyszły negatywne 2 robiłam jednej firmy a 3 innej by sprawdzić czy to wina testu. I z tąd moje pytanie czy mogę się martwić że coś znowu się dzieję czy mogę być w ciąży a testy jeszcze tego nie wykryły? Dodam że przez 6 dni pobolewał mnie brzuch tak jakbym była w trakcie miesiączki, często chodzę do wc i zwiększył mi się apetyt, czasem zakręci mi się w głowie i czuję się osłabiona.

Gość azu
zrób beta hcg z krwi to wyjaśni kwestię ciąży ostatecznie

Gość oznajmiam wszem i wobec
to nie ciąża

Gość wertyas
Dlatego chcę się kogoś poradzić bo tak jakbym miała możliwość już bym była po wizycie u ginekologa ale na razie jest to nie możliwe bo brak terminów w najbliższym czasie. A czytałam że "ponoć" testy sikane mogą wykryć dopiero po paru tygodniach. A bete to na razie nie mam czasu przez pracę żeby iść zrobić muszę poczekać do następnego tyg :/

Gość azu
testy z moczu mają przeważnie czułość 25, choć są takie co i 10 mają. Natomiast beta hcg wykrywa każdą ilość hcg. Ciążę uznaje się jeśli wynik jest powyżej 5. Może to jakieś zaburzenia hormonalne/.

Gość wertyas
No właśnie dlatego chciałam mieć 100% pewność że to nie ciąża tym bardziej że miałam tego torbiela ;/ i zdaję sobie sprawę że to może oznaczać jakieś zaburzenia a nie ciąże.

Gość wertyas
dzieki dobrej koleżznce trafiłam już dzisiaj do lekarza ktory potwierdził ciążę 5 tyg :) czyli to prawda że testy nie są wiarygodne i nie każdą ciążę wykryją lekarz pow że rożne przypadki się zdażają bo natura płata figle takż w moim przypadku nie były to żadne zaburzenia i wszystko rozwija się jak należy :)) a objawy ktore napisałam lekarz pow że są normalne i że każda kobieta ma inne i inaczej przechodzi !!

Gość dgafbg
hmm, 5 tc i lekarz już potwierdził? Zazwyczaj lekarz potwierdza ciąże dopiero jak jak jest echo zarodka(czyli bicie serca), a na tak wczesnym etapie to chyba niemożlwe

Gość voucher
gratuluję, mnie też lekarz potwierdził ciążę w 5 tyg. jak jest dobry lekarz a nie doopa to jak widać po naszych przypadkach jest możliwe wykrycie na tak wczesnym etapie.

mi lekarz ciaze potwierdzil w 6tc i widzialm jak bije serduszko mojego maluszka, jezeli chodzi o testy to zrobilam pierwszy kilka dni po spodziewanej @ i wyszedl negatywnie mimo iz bylam w 3tc, nastepny zrobilam gdy kolejna @ sie nie pojawila i wtedy test pokazal 2 grube czerwone krechy to byl 6tc, w tym samy dniu polecialam do lekarz i teraz jestem w 17tc :)

Gość wertyas
Hej no właśnie to zależy od sprzętu i dobrej diagnozy :) zdarzają się bardzo różne przypadki, że kobieta czasami nie wie że jest w ciąży przez pare miesięcy ;/ no ale najważniejsze że wyszło tak a nie inaczej w końcu się doczekałam :D