Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asderaaaa

Bardzo proszę, zalezy mi

Polecane posty

Gość asderaaaa

Hej. Czemu piszę tutaj? Bo znam Polską Służbę Zdrowia. Odsyłanie od lekarza do lekarza, albo "po prostu Pani jest wrażliwa". Sytuacja wygląda tak: Gdzieś na początku czerwca na głowę (z tyłu, prawie na czubku) spadło mi oparcie sofy (jak się ją składa). Nie powiem, zabolało tak, że az ciemno mi się przed oczami zrobiło, więc się położyłam. Nie odczuwałam potem żadnych nudności, słabości, problemów ze wzrokiem etc. więc nie myślałam już o tym. Problem pojawił się jakies dwa tygodnie później. Coraz częściej boli mnie głowa, a już zawsze, kiedy leżę. Zauważyłam też, że moje ruchy są trochę bardziej chwiejne, nie tak że obijam się o ściany, ale nie mam takiej koordynacji jak kiedyś(stojąc teraz na jednej nodze mam trudności w utrzymaniu równowagi, podczas gdy jeszcze kilka miesięcy temu mogłam stac tak z zamknietymi oczami nawet). Czuję się zmęczona, czasami robi mi się niedobrze albo słabo, coraz częściej jestem zdenerwowana. Jednak najbardziej co mnie zaniepokoiło to to, że zapominam słów. Prosty przykład: musiałam się naprawdę dłuższą chwilę zastanowić żeby poprosić siostrę o KUBEK. Różne słowa, które kiedyś były dla mnie oczywiste stają się nagle jakby... zupełnie nieznane, przynajmniej do czasu az sobie nie przypomnę. Nazwy urządzeń a nawet określenia. Piszę, więc muszę mieć dobrą pamięć a tak to, pisząc zdanie głowię się nad jednym słowem. Mam je w myslach, ale nie potrafię go sobie przypomnieć. Miał ktoś podobnie?

Gość asderaaaa
up

Gość asderaaaa
Poza tym cierpię na "zbyt luźne" zwieracze... Kiedy się śmieję, albo kaszlę nagle popuszczam :(

Gość Desmondd
Z tylu głowy mieści się móżdżek odpowiedzialny za koordynację. Mogło również dojść do uszkodzenia błędnika, mikrouszkodzeń opony twardej, powstanie przepukliny M-R, wstrząśnienie... Bagatelizuj dalej.