koros 0 Napisano Sierpień 30, 2012 Jak czytam te tematy to mi styd po prostu boze jak mozna jest 500 kcal i sie tym chwlaic na forum ludzie cyz wy wiecie ile bedzie wa sto kosztowalo?! wsyztsko sie odbija jedzac taka ilosc kcal spaacie mienie i zwalniacie przemiane materii nawet jak schudniecie to wiekszosc z tego to miesnie glikogen +woda . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adziam... 0 Napisano Sierpień 30, 2012 bo dietetyka a dieta to niestety dwie rozne bajki :) i niektorym tego nie przetlumaczysz.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gawra Napisano Sierpień 31, 2012 a dosc diet , chce sie zdrowo odzywiac :) tylko nie wie jak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gawra Napisano Sierpień 31, 2012 klawisz m mi nie działał ;) ale juz działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jakatakaja Napisano Sierpień 31, 2012 koros co myslisz o diecie adraiana lukaszka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adziam... 0 Napisano Sierpień 31, 2012 gawra - to proste jedz jak najmniej przetworzonych produktow patrz na sklad zrob mala wymiane niektorych produktow zamiast bialej maki - wybierz ciemna (makarony, pieczywo) zamiast oleju - oliwa z oliwek zamiast slodyczy - suszone owoce, nasiona, orzechy, gorzka czekolada jedz kasze - jaglana, gryczana jedz dziki ryz :) jedz tak zeby sie nie przejesc jedz kolorowo - czym wiecej kolorow - tym wiecej witamin :) nie rezygnuj z posilkow (4, 5 albo i nawet 6 dziennie, nie spada poziom cukrow i nie masz napadow) jedz sniadania najlepiej z wieksza iloscia wegli jedz kolacje najlepiej bialkowe nie jedz sosow, nie zabielaj zup jak robisz nalesnika? wez ciemna make i dodaj jablko ;) zawsze staraj sie do kazdego posilku dodac owoc lub warzywo ;) pij wode i polub ziolowe herbaty, moze polubisz zielona albo czerwona? (ja nienawidze ;)) odstaw cole i gazowane napije nie pij sokow z kartonikow - rob wlasnie soki, marchewka, jablko, seler, buraki - jak kto lubi ;) zakochaj sie w rybach! sa lepsze niz wieprzowina czy wolowina ;) a do tego - wyginaj smialo cialo :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gawra Napisano Sierpień 31, 2012 koros wielkie dzieki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adziam... 0 Napisano Sierpień 31, 2012 jaki koros ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ona40juz_nadiecie 0 Napisano Sierpień 31, 2012 hehe, adziam jakos weszlam tu bo temat mnie zainteresował a patrze a tobie dziekuja jako korosowi ale sie usmialam no a poza tym wiesz ze sie pod tym co napisalas podpisuje:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gawra Napisano Sierpień 31, 2012 przepraszam bardzo adziam ADZIAM BARDZO DZIEKUEJ ZA INFO :) POZDRAWIAM :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adziam... 0 Napisano Sierpień 31, 2012 Ona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gawra Napisano Sierpień 31, 2012 CHYBA TAK NAPISALAM Z ROZPEDU , BO KOROS TO AUTORKA SORKI JESZCZEV RAZ :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adziam... 0 Napisano Sierpień 31, 2012 gawra - hehe, co ty:) spoko nie jestem dzieckiem, zeby focha rzucac za cos takiego ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gawra Napisano Sierpień 31, 2012 no to spoko :) dziekuje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
koros 0 Napisano Sierpień 31, 2012 Źródła węglowodanów -ryż (głównie brązowy), -kasze (najczęściej poza manną i kuskus), -płatki owsiane -rośliny strączkowe (soczewica, fasola, ciecierzyca, soi unikamy), szczególnie polecane wegetariankom -quinoa (uwaga, w Polsce droga) -makaron pełnoziarnisty -warzywa surowe lub gotowane (mrożone) w dużej ilości, zielone bez żadnych ograniczeń, ladies unikają warzyw z puszek (konserwowane cukrem), odchudzające się rezygnują z kukurydzy, ziemniaków -owoce świeże (odchudzające się z umiarem i najlepiej te z małą zawartością fruktozy, -chleb prawdziwy razowy na zakwasie Chleby 'razowe' dostępne w sklepach są mocno przetworzone, często barwione karmelem. -wyroby mączne (z mąki żytniej, pełnoziarnistej) własnej roboty Źródła białka -mięsa chude: drób (kurczaki, indyki, przepiórki itp.), wołowina, dziczyzna, wieprzowina, wątróbki (z umiarem), podroby (żołądki, serca z umiarem). -mięsa tłuste z umiarem * Nie jemy wyrobów garmażeryjnych, kupnych wędlin, kiełbas (nawet tych droższych), parówek. -Jemy Ryby tłuste (faworyzowane morskie, bogate w omega 3) i chude, owoce morza, puszkowane z umiarem, pangi NIE jemy -jajka (całe, nie wyrzucamy żółtek bogatych w białko, witaminy i minerały) -sery i twarogi (jeśli się odchudzamy maksymalnie raz dziennie, np. wieczorem) * unikamy produktów przetworzonych, czasami jednak siła wyższa i małą ilość białka w diecie uzupełniamy odżywką białkowa whey (bez soi). * Ryby i mięsa w miarę możliwości finansowych i logistycznych kupujemy z hodowli naturalnych, gdzie zwierzęta nie są karmione hormonami, antybiotykami, sztucznymi paszami. Jaja od kur z wolnego wybiegu Źródła tłuszczy -orzechy i nasiona (faworyzowane włoskie, brazylijskie, migdały) -siemię lniane (mielone) -oliwa z oliwek, olej rzepakowy, oleje z orzechów, olej lniany (ten ostatni odradzany sylwetkom typu 'gruszka') -ryby, jajka jak wyżej -awokado -prawdziwe masło, tłuszcz zwierzęcy traktują jako dodatkowe źródło tłuszczy jeśli dostarczane są tłuszcze wymienione powyżej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
koros 0 Napisano Sierpień 31, 2012 Źródła węglowodanów -ryż (głównie brązowy), -kasze (najczęściej poza manną i kuskus), -płatki owsiane -rośliny strączkowe (soczewica, fasola, ciecierzyca, soi unikamy), szczególnie polecane wegetariankom -quinoa (uwaga, w Polsce droga) -makaron pełnoziarnisty -warzywa surowe lub gotowane (mrożone) w dużej ilości, zielone bez żadnych ograniczeń, ladies unikają warzyw z puszek (konserwowane cukrem), odchudzające się rezygnują z kukurydzy, ziemniaków -owoce świeże (odchudzające się z umiarem i najlepiej te z małą zawartością fruktozy, -chleb prawdziwy razowy na zakwasie Chleby 'razowe' dostępne w sklepach są mocno przetworzone, często barwione karmelem. -wyroby mączne (z mąki żytniej, pełnoziarnistej) własnej roboty Źródła białka -mięsa chude: drób (kurczaki, indyki, przepiórki itp.), wołowina, dziczyzna, wieprzowina, wątróbki (z umiarem), podroby (żołądki, serca z umiarem). -mięsa tłuste z umiarem * Nie jemy wyrobów garmażeryjnych, kupnych wędlin, kiełbas (nawet tych droższych), parówek. -Jemy Ryby tłuste (faworyzowane morskie, bogate w omega 3) i chude, owoce morza, puszkowane z umiarem, pangi NIE jemy -jajka (całe, nie wyrzucamy żółtek bogatych w białko, witaminy i minerały) -sery i twarogi (jeśli się odchudzamy maksymalnie raz dziennie, np. wieczorem) * unikamy produktów przetworzonych, czasami jednak siła wyższa i małą ilość białka w diecie uzupełniamy odżywką białkowa whey (bez soi). * Ryby i mięsa w miarę możliwości finansowych i logistycznych kupujemy z hodowli naturalnych, gdzie zwierzęta nie są karmione hormonami, antybiotykami, sztucznymi paszami. Jaja od kur z wolnego wybiegu Źródła tłuszczy -orzechy i nasiona (faworyzowane włoskie, brazylijskie, migdały) -siemię lniane (mielone) -oliwa z oliwek, olej rzepakowy, oleje z orzechów, olej lniany (ten ostatni odradzany sylwetkom typu 'gruszka') -ryby, jajka jak wyżej -awokado -prawdziwe masło, tłuszcz zwierzęcy traktują jako dodatkowe źródło tłuszczy jeśli dostarczane są tłuszcze wymienione powyżej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja tam nie wiem... Napisano Sierpień 31, 2012 a ja dziś zjadłam: Bułka z masłem kawa z mlekiem paczka ciastek hit woda mineralna gazowana 2 kromki chleba sałatka śledziowa 200 gram jabłko arbuz 400 gram 2 plasterki sera żółtego wędzonego Może być? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
koros 0 Napisano Sierpień 31, 2012 Tragedia;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja tam nie wiem... Napisano Sierpień 31, 2012 czasem tak bywa jak nie ma wolnej chwili na gotowanie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
koros 0 Napisano Sierpień 31, 2012 Jak czasem to spoko w takim razie po co to piszesz jezlei to nie jest Twoj staly jadlospis> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja tam nie wiem... Napisano Sierpień 31, 2012 jutro jem u mamy. Piszę, bo jakoś lasu rąk tu nie widze, to chociaż temat ci podniose... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
koros 0 Napisano Sierpień 31, 2012 Nie musisz musialam tylko wylac swoj zal i smutek;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jfgv Napisano Wrzesień 1, 2012 Raczej zdziwienie nad głupotą ludzką. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adziam... 0 Napisano Wrzesień 1, 2012 nie koniecznie glupota ale tez - niedoinformowaniem i lenistwem ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
koros 0 Napisano Wrzesień 4, 2012 No nie chcialam byc brutalna;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wystarczy tylko niewiele Napisano Wrzesień 4, 2012 jak RD i MŻ czyli RUSZYĆ DUPSKO I ŻREĆ MNIEJ :P na prawdę wystarczy po ciula diety 500 kcal potem jo jo i spowolniony metabolizm ?:O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 157157157 Napisano Wrzesień 4, 2012 najlepiej sie madrzyc i pokazywac swoje madrosci, jesli nie jest sie w czyjejs skórze. Moze ileś tam pocent kobiet schudłoby dzieki waszym radom - ale jest wciaz gros babek, ktorym to nic nie da, bo mają takie a nie inne organizmy i one lepiej je znają, niż Wy. Ilez jest kobiet takich jak ja, ktore NIE CHUDNĄ na proponowanych przez Was dietach. Ktore się BADAŁY, chodziły po lekarzach (bo moze tarczyca albo cos) i są zdrowe, ale taki mają metabolizm. Które tak jak ja JEDZĄ 5 ZDROWYCH POSILKOW ale bez ograniczenia ilosci kcal nie schudną. Zrozumcie, że nie jesteście wyroczniami, nie siedzicie w ciele każdej z nas i GOWNO Wam do tegi, czy i jak schudniemy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 157157157 Napisano Wrzesień 4, 2012 i "ruszam dupe" regularnie, nie musicie mnie siła zaganiać - ale po holere sie tym szczycic? to takie osiagniecie, troche poćwiczyć? A ileż kobiet ma fizyczną prace - tego juz nie widzicie? ta, kazda babka z forum diety siedzi na d..., nie pracuje fizycznie, nie chdozi na silownie i sie glodzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ahahaah Napisano Wrzesień 4, 2012 a ja robie kopenhaska to tylko 13 dni i juz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ech, odkad pamietam, stosuję Napisano Wrzesień 4, 2012 zasady cytowane przez adziam ( dodam,ze prawie nie uzywam soli, a cukru wcale- tyle, co w naturalnych produktach) nie jem wiecej niz inni chodze codzien z kijkami od paru lat Odkad pamietam - mam duza nadwagę ale i nie pamietam, kiedy chorowałam, widac taka moja uroda, cóż, cos za cos.:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach