Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zachwycona

moje zęby

Polecane posty

Gość buba bu ba
z tym szpitalem to nie tak do końca, mój tata nigdy nie pracował w szpitalu w miescie w którym ma prywatny gabinet a pacjentów ma mega dużo, ludzie już przyzwyczajeni, pacjenci są, a ja tylko bede kontynuowała dzieło : właśnie się dowiedziała, ze nie trzeba spacjalizacji :) to 6 lat studia, 13 miesięcy staz i jupi jestem w domu.... żartuję oczywiscie, ale powiem szczerze, ze chce spróbować

to prawda, że nie trzeba specjalizacji. W moim mieście jednak lekarz bez specjalizacji nie ma szans. Ja cieszę się że skończyłam lek, bo stomatologia w moim przypadku to był niewypał. Po prostu musiałam mieć dyplom, by poprowadzić gabinety rodziców

Gość buba bu ba
wiesz, mysle ze bardzo duzo zależy od rodzaju tej specjalizacji. jak sie jest w ciąży, to rzeczywiscie szuka sie lekarza, który 'robi' w szpitalu, ale jak sie idzie prywatnie do okulisty to, (wiem to od taty) 90 % przychodzi po okulary (czyli moja profesja) bez chorób. owszem 10 to jaskrowcy, osoby z zaćmą i mała czesć z ciałem obcym (ci najczesciej do szpitala od razu jadą, albo na pogotowie). moja 'specjalizacja to optometria (dobór okularów, leczenie zeza ale też rozpoznanie jaskry zacmy amd itd.) wiec bezcelowym byłoby siedzenie 6 lat w szpitalu i uczenie sie tego co już wiem (wiem, wiem człowiek uczy sie całe życie ;) ), ale ja nie zamierzam operowac, robic zabiegów chirurgicznych itp. chce byc lekarzem, bo powiem szczerze, ze dosyć mam tłumaczenia moim pacjentom, jak zwracaja sie do mnie per pani doktor, że nie jestem lekarzem (wtedy duzo tracę w ich oczach, choć powiem nieskromnie, że okulary dobieram lepiej niż niejeden okulista-słowa moich pacjentów), a poza tym to moje niespełnone marzenie.... pożyjemy zobaczymy. moze odezwe sie za 10 lat ;) ciał

Gość fhytut8768
buba bu ba zeszlas troche z tematu, ale przepraszam ze wtrace swoje 5 groszy. szanuje wszystkich lekarzy , ale nie zabierajmiejsca na medycynie komus kto naprawde chce leczyc i ratowac ludzkie zycie:) jesli chodzi o lekarzy bez doswiadczenia szpitalnego i bez specjalizacji to nie sa oni zbyt szanowanipod katem wiedzy w kazdym miescie nie tylko malym ale duzym takze.zawsze mnie zastanawiallo po co takie osoby jak ty marnujamiejsce komus kto kochaludzi ileczenie ich.zablokujeszkomus miejsce tylko po to zebydobierac szkla do okularow ktore mozna dobrac samemu nawet na targu smieszne