Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiewioreqezg

pytanie o hiv

Polecane posty

Gość Wiewioreqezg

Opowiem o moi przypadku, w czerwcu leczyłem grzybicę na penisie. Poszedłem do jednego dermatologa który po objerzeniu stwierdził chorobę weneryczną. Prestraszony poszedłem do innego dermatologa, noi tamta Pani ani słowa nie mówiła o wenerycznej tylko dała mi maść , tabletki i po 2 tygodniach był spokój. Lecz w mojej głowie zostały tamte słowa pierwszego dermatologa, gryzłem się z tym 2 miesiące noi wczoraj poszedłem do tej pani dermatolog która mnie wyleczyła i opowiedziałem całą historię. Jak ten pierwszy lekarz zasygerował mi chorobę weneryczną to przypomniełem sobie wydarzenia sprzed 5 lat. Opowiem o nich, W listopadzie 2007 roku, miałem jedyny w życiu przygodny kontakt seksualny, w ciągu 1 -2 miesięcy pamiętam że na penisie miałem pryszcza , mniej więcej w tym samym czasie jakąś Anginę. Minęło 5 lat i w czerwcu dermatolog namącił mi w głowie, przypomniałem sobie o tym pryszczu i po zapoznaiu się z objawami kiły stwierdziłem że ją mam ;/ Wczoraj kiedy byłem na wizycie u tej pani derm , dała mi skierowanie na kiłe i HIV , jak zobaczyłem to na skierowaniu nogi się ugięły pode mną i tak jak w przypadku kiły zaczłąłem szukac info na temat HIV, jedną z objawów jest gorączka itp. Noi przypomniałem sobie że też miałem mniej więcej w tamtym czasie Anginę. Noi strach tkwi we mnie od wczoraj jak cholera, nie mogę jeść, boję się, testy zrobiłem, niewiem czy mam mówić dziewczynie. Czy to mogą być zbiegi okoliczności tylko , że w tym samym czasie co są objawy tych chorób miałem zwykłą anginę a nie zapalenie retrowirusowe?? Nie wiem co mam już robić,wyniki dopiero za tydzień, ;/ poradzcie mi co mam zrobić z tym wszystkim i co muśleć ;.( Czy to mogą byc tylko moje urojenia ?? Czy jeśli wyniku nie będzie na drugi dzień to mam prawo podejrzewać że coś jest nie tak?? Dodam że nie choruję praktycznie wogóle, jakieś 1-2 przeziębienia w ciągu roku i to wszystko. Czy mam miec poważne obawy ?? wyniki dopiero po niedzieli , niewiem jak ja to wytrzymam. Czy po 5 latach jest jeszcze jakaś szansa na wychamowanie wirusa??

Gość Marzenia się spełniają_*
nie denerwuj się tak, teraz są takie leki na HIV, że żyje się prawie zupełnie normalnie kiedyś była masakra i HIV to był wyrok śmierci, teraz jest zupełnie inaczej myślę, że to skierowanie na HIV dostałeś dlatego, że jesteś jakby w grupie ryzyka

Gość Wiewioreqezg
W Srodę powiedziałem Pani doktor wszystko o tychmoich myślach noi wypisała mi skierowanie na badania, w ciągu tych 5 lat wogóle nie myślałem o tej chorobie, a jak w środę zobaczyłem na skierowaniu to nogi mi się ugięły, pani doktor powiedziała że i tak uważa że nic mi nie jest. Jednakja wróciłem do domu zobaczyłem objawy i najbardziej nie pokoi mnie ten objaw czyli gorączka itp obajwy grypy, a ja jakiś czas po tym niebezpiecznym stosunku byłem chory, wogóle nie wiedziałem wtedy że taki objaw może być. Boję się sstrasznie .... oby to był zbieg okoliczności że wtedy akurat byłem chory .

Gość oczom_nie_wierzę_
nie panikuj chłopie. hiv-em wcale nie tak łatwo się zarazić i to, że kiedyś miałeś "przygodę" bez gumki to jeszcze nic nie znaczy. jesteś teraz przestraszony, więc sobie niepotrzebnie wkręcasz, że właśnie wtedy zachorowałeś i że to na pewno nie była tylko zwykła angina. a to, że lekarka skierowała cię na takie badanie to po prostu rutynowa procedura. po tym, co jej powiedziałeś musiała to sprawdzić, ale to nie znaczy, że coś podejrzewa. teraz nawet kobiety w ciąży robią kontrolnie badanie na hiv, więc to nie oznacza żadnej patologii. postaraj się o tym nie myśleć i spokojnie czekaj na wyniki. na pewno będzie dobrze.

powinieneś się cieszyc że wraz z kiłą babka dała ci też skierowanie na hiv, to jest wirus i wcale nie musisz być chory na AIDS stąd brakprzeziębień i innych chorób, to że ktoś nosi w sobie choroby weneryczne i nimi zaraża nie oznacza że ma hiva, napewno wszystko się dobrze skończy a cała sytuacja będzie dla ciebie niezłą nauczką do końca życia,nic nie mów dziewczynie żeby jej nie wystraszyć poczekać musisz na wyniki, nawet jak będą pozytywne to i tak będą w terminie tylko że od razu zaproszą cie do lekarza a nie wydadzą od ręki, nie ma co panikować i się nakręcać za wczasu niestety czeka cię nerwowy tydzień na ich czekanie

Gość Wiewioreqezg
Staram się , piję krople na spokój bo , no nie mogę wyrobić na miejscu, boję się o moją dziewczynę, jesteśmy 4 lata razem, kochamy się , nie chcę jej narazie nic mówić... :( tylko jak z nia jestem nie myślę tyle o tym . U niej np nie kojarzę jakiejś ostrej choroby . Dzięki wam za pocieszenia :) tego mi potrzeba bo od środy jestem dobity.

Gość Wiewioreqezg
Ale czy 5 lat bez leczenia to nie za póżno?? ;(

Gość Wiewioreqezg
Naj bardziej nie pokoi mnie ta choroba która była na poczatku, A sytuacja w której się boję to był kontakt oralny, babka ze 3-5 razy wykonała ruch i to było wszystko.

Gość a to była jakaś
prostytutka? Osoba z grupy wiekszego ryzyka?

Gość Wiewioreqezg
tak.

Gość Wiewioreqezg
Tylko nie rozmawiajmy o tym kto to był bo nie chcę o tym myslec. Mam nadzieję że to wszystko na czym opieram swoje oawy to tylko nie fortunny zbieg okoliczności . Proszę tylko forumowiczów o nie dobijanie mnie. Dziękuję za słowa pocieszenia :)

Gość Wiewioreqezg
Nie życzę takiej nerwówki najgorszemu wrogowi, przez 5 lat nie przyzsło mi nic do głowy ze mogę być chory, a tu skierowanie na badania i przypomnienie sobie o anginie w tamtym czasie narobiło takiego bałaganu w mojej głlowie że szok....

Gość Wiewioreqezg
A we wcześniejszym poście napisał kto ze hivem nie jest tak łatwo zarazić się. Tzn??

Przeczytaj sobie w internecie statystyki zarażenia się hiv. Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze :)

Gość Wiewioreqezg
Wiem nie duży procent panuje w Polsce. Boże jakbym chciał żeby te wszystkie przypadki to był tylko zbieg okoliczności:(

Gość nie martw się...
będzie dobrze!!!! Wg mnie nie masz żadnego HIVA!!!

Gość Wiewioreqezg
Chcę w to wierzyć , w to co mówisz, mam tak że myślę prze godzinę pozytywnie i nagle przychodzą myśli, skąd wzieła się ta angina w tym czasie akurat i niszczy cały spokój taka myśl ;(

Przeczytaj sobie w internecie statystyki zarażenia się hiv. Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze :)

Gość Wiewioreqezg
Dziekuję , mam nadzieję że nie opuścicie mnie :)

Gość nie martw się...
anginę miałeś świeżo po kontakcie seksualnym? Jeśli tak to albo zaraziłeś się anginą od tej kobiety,albo złapałeś ją po prostu w tym samym czasie co miałeś ten seks.Po prostu zbieg okolicnzości.Niemożliwe,aby tę anginę wywołał hiv,bo wirus tak syzbko się nie uaktywnia w oraganiźmie no.nie powoduje anginy niedługo po potencalnym zaka zeniu!!Wyluzuj,nie masz hiva!!!

Gość weź to na spokojnie
po pierwsze kobiety łatwiej zarażają się Hiv niż heteroseksualni mężczyżni (kwestia różnic w budowie kobiety i mężczyzny) przy seksie oralnym (fellatio) bardziej narażona jest kobieta niż mężczyzna nie mów o swoich podejrzeniach partnerce, poczekaj na wyniki badań, jeśli okazałoby się że masz którąś z chorób jesteś zobowiazany poinformować partnerkę zdrowy rozsądek podpowiada byś do czasu wyników nie narażał jej na ewentualne ryzyko, zabezpieczaj się prezerwatywą albo stosuj abstynencję

Gość wiewioreqezg
Angina była od 3 -5 tygodni po stosunku , dokładnie nie pamiętam daty. Miałem wtedy gorączkę ból gardła itp czyli stanadardowe przeziębinie. A skojarzyłem to z wyczytaną w necie chorobą retrowirusową . Ale podbudowały mnie wasze opinie :) dzięki wam wszystkim :)

Gość wiewioreqezg
Tak od 3 -5 tyogodni to było.

Gość wiewioreqezg
Dziś przespałem normalnie wkońcu całą noc :)

Gość Wiewioreqezg
Dziś jest fajnie, nie czuję żadnego stresu :)

Gość Wiewioreqezg
hej odpisze ktoś :)

nie panikuj,nic ci nie bedzie podczas jednorazowej przygody prawdopodobienstwo zarazenie przez faceta jest jak strzal w totolotka,bardziej obawialbym sie o wzw nie o hiv,nie wkrecaj sobie do glowy i nie stresuj sie na zapas....

Gość Wiewioreqezg
Trudno jest wytrzymać ale myślę że w poniedziałek już będą wyniki i wszystko się wyjaśni ...

Gość mAM NADZIEJE ZE BEDZIE
POZYTYWNY! BEDZIE TO PRZESTROGA DLA TYH KTÓRZY RUCHAJĄ SIE NA PRAWO I NA LEWO! NIE JESTEŚCIE LEPSI OD MURZYNOW Z KTÓRYCH SIE ŚMIEJECIE! DRŻYJCIE!