Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kama_ka

Pytanie do Panien Młodych

Polecane posty

Gość kama_ka

Mam pytanie do panien młodych. Czy obraziłybyście się gdyby ktoś nie przyszedł na wesele ale dał wam wcześniej prezent (tzn kopertę - zawartość jak od normalnego gościa weselnego - nie mniej) i oczywiście uprzedził, że go nie będzie? Na sam ślub nie przyjadę bo to dość daleko. Rodzina raczej bliska ale nie najbliższa. Kontakt bardzo rzadki.

mi by było przykro. Tym pannom młodym, które liczą na prezenty raczej nie ;) myślę, że byłyby wręcz zachwycone! kilka gęb mniej do zapłacenia, na to miejsce można kogoś innego wepchać, a i jeszcze prezent dostaną :D mi by było przykro, jak pisałam, bo chcę gości, nie ich koperty. a to bliska Ci osoba?

Gość kama_ka
Kuzynka ale sporo młodsza. Praktycznie nie utrzymujemy kontaktów.

Gość Renkaaa
To zależy. Od tego dlaczego nie przyjedzie. Ja zapraszam raczej tylko bliskie mi osoby, więc gdyby nie przyjechali tak o po prostu to pewnie było by mi przykro. Wolałabym, żeby przyjechali bez prezentu ale byli, niż nie byli a dali prezent. No chyba, że jest jakiś powód, niezależny od nich, no to wtedy wiadomo, nie ich wina.

Gość kama_ka
prezent, żeby nie było kwasu w rodzinie. Nie idę bo nie znoszę wesel (tak już mam niestety). A, że nie lubię się do niczego zmuszać i wydaje mi się, że PM też nie byli by zadowoleni jak by wiedzieli, że poświęcam się mecząc na ich weselu to myślę, że to jest najlepsza opcja. Oczywiście młodym nie powiem tego bo wiem, że większość ludzi nie rozumie jak można nie lubić wesel. Dodam, że sama też nie miałam wesele i nie muszę nikomu nic "odrabiać" :)

u mnie taka sytuacja będzie moja ukochana ciocia nie może przyjść i chce mi dać prezent chociaż wcale nie liczę na to. wolałabym 1000 razy bardziej jej obecność w tym dniu przy mnie niż jakaś kasę.Dla mnie mogła by nic nie dawać,aby tylko przyszła

Gość kama_ka
ojjj dziewczyny nie załamujcie mnie... mam tylko nadzieje, że moja kuzynka jednak nie zauważy naszej nieobecności

no ale to chyba powinnaś ją o tym wcześniej poinformować. ja staram się nie robić nigdy czegoś pod kogoś. prezent dawać po to, żeby kwasu nie robić przed rodziną? daj spokój i nie przejmuj się tym :)

Gość kama_ka
Dzięki :) Jasne, że poinformuje wcześniej.