Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porcelanowa sprawa

Porcelana "lubiana" czy Luminarc

Polecane posty

Gość gość
W sklepie Dajar jest duży wybór ich produktów, Kubiko również jets bardzo dobry, warto zobaczyć, przetestować.

Gość direda
Jeżeli chcesz coś trwałego to najlepiej kupić porcelanę typu Bon China, nie polecę żadnego sklepu bo nie kupowałam przez internet. Mam pojedyncze elementy i powiem szczerze iż mimo,że jest cienka trzyma się i kilka razy oparła się już nawet upadkom z wysokości. Minus takiej porcelany to niestety cena- droga. Zestaw, którym się posługuję i który akurat kupiłam w sieci to Lubiana Victoria http://www.goblet.pl/szukaj/lubiana-serwis-obiadowo-kawowy-victoria-30-sztuk.html?search=product&string=victoria&search_top=&str=&ob=p.priceAn&od=DESC cena nie zabija, można dokupować na sztuki, jest biała więc ja np. dokupiłam nietypowe elementy z innej firmy bardzo podobne i nie widać, że "odstają" . Myję w zmywarce i nic się nie dzieje. Jestem zadowolona, może to nie Bon China, ale też się sprawdza.

Gość monika123490
Z tej samej serii talerzy co piszecie powyżej są jeszcze dostępne talerze Ambition KUBIKO. wyglądają bardzo podobnie, ale mają ciekawie załamane geometryczne kształty; http://cucinare.pl/ambition-komplet-obiadowy-kubiko-18-elementowy.html W sumie używam od 3 lat i nic im się nie dzieje w zmywarce, póki co żaden też się nie uszczerbił, więc mogę polecić.

Gość Floriaty
Zdecydowanie Lubiana. Ja dostałam zestaw tej marki w prezencie na ślubie i potem dokupiłam sobie jeszcze jeden zestaw na 6 osób, bo byl tak rewelacyjny. Innych firm zupelnie ne bralam pod uwagę. I najtaniej, oraz największy wybór produktów Lubiana masz w hurtowni internetowej https://hurtowniaporcelany.pl/

Gość gość_Judi
Chciałabym podłączyć się do tematu z zapytaniem dot. Luminarc, dokładnie model Carine. Czy ktoś użytkował i czy przeżyją częste mycie w zmywarce? Jest mnóstwo opinii pozytywnych o Lubianie, ale to zastawa z wyższej półki cenowej, a ja szukam czegoś taniego, niekoniecznie do końca życia :) wystarczy na max. kilka lat, potem i tak pewnie mi się znudzi. Luminarc carine nabyłam w tesco komplet 18 szt. za 65 zł! :) Mam jeszcze czas na zwrot, ale nie mogę użytkować, jeśli będę chciała oddać, więc szukam jakiegoś odpowiednika cenowego z innych firm (za max 150 zł komplet), polecicie coś? Czy pozostać z Luminarc?

Gość gość
Polecam na początek porcelanowy zestaw kawowy. Mam ten https://www.helios-szklo.pl/porcelana/zestawy-kawowe-dla-12-osob/chodziez/garnitur-do-kawy-dla-12-os./-27-czesci3603-akcent.html. Zrobiłem z picia kawy codzienny rytuał można powiedzieć. Fajnie też się sprawdza przy spotkaniach z rodzinką. Bo stawiasz filiżanki, do tego ciasteczko i tanio można zrobić fajną atmosferę. Jak jesteś z Rzeszowa to mają tam oddział. Można zobaczyć porcelanę chyba od wszystkich krajowych producentów. Na żywo znacznie lepiej wygląda. Możesz mi wierzyć :)

Gość Kasia

A co sądzicie  o ponadczasowej  ceramice z Bolesławca ? . Ja zakochałam się w tym wzornictwie i powiem wam, że co rusz coś dokupuję ze strony firmowej wrceramika.com.  Dania na Bolesławcu wyglądają przepięknie i zachęcaj jeszcze bardziej do skosztowania. 

A czemu ograniczać się do tych dwóch firm? Jest wiele marek, które robią piękne zestawy z porcelany np. Altom Design. Mają zestawy porcelany w piękne wzory i zdobienia ale też gładkie ecru.