Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 porcelanowa sprawa

Porcelana "lubiana" czy Luminarc

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
W sklepie Dajar jest du偶y wyb贸r ich produkt贸w, Kubiko r贸wnie偶 jets bardzo dobry, warto zobaczy膰, przetestowa膰.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 direda
Je偶eli chcesz co艣 trwa艂ego to najlepiej kupi膰 porcelan臋 typu Bon China, nie polec臋 偶adnego sklepu bo nie kupowa艂am przez internet. Mam pojedyncze elementy i powiem szczerze i偶 mimo,偶e jest cienka trzyma si臋 i kilka razy opar艂a si臋 ju偶 nawet upadkom z wysoko艣ci. Minus takiej porcelany to niestety cena- droga. Zestaw, kt贸rym si臋 pos艂uguj臋 i kt贸ry akurat kupi艂am w sieci to Lubiana Victoria http://www.goblet.pl/szukaj/lubiana-serwis-obiadowo-kawowy-victoria-30-sztuk.html?search=product&string=victoria&search_top=&str=&ob=p.priceAn&od=DESC cena nie zabija, mo偶na dokupowa膰 na sztuki, jest bia艂a wi臋c ja np. dokupi艂am nietypowe elementy z innej firmy bardzo podobne i nie wida膰, 偶e "odstaj膮" . Myj臋 w zmywarce i nic si臋 nie dzieje. Jestem zadowolona, mo偶e to nie Bon China, ale te偶 si臋 sprawdza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 monika123490
Z tej samej serii talerzy co piszecie powy偶ej s膮 jeszcze dost臋pne talerze Ambition KUBIKO. wygl膮daj膮 bardzo podobnie, ale maj膮 ciekawie za艂amane geometryczne kszta艂ty; http://cucinare.pl/ambition-komplet-obiadowy-kubiko-18-elementowy.html W sumie u偶ywam od 3 lat i nic im si臋 nie dzieje w zmywarce, p贸ki co 偶aden te偶 si臋 nie uszczerbi艂, wi臋c mog臋 poleci膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Floriaty
Zdecydowanie Lubiana. Ja dosta艂am zestaw tej marki w prezencie na 艣lubie i potem dokupi艂am sobie jeszcze jeden zestaw na 6 os贸b, bo byl tak rewelacyjny. Innych firm zupelnie ne bralam pod uwag臋. I najtaniej, oraz najwi臋kszy wyb贸r produkt贸w Lubiana masz w hurtowni internetowej https://hurtowniaporcelany.pl/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰_Judi
Chcia艂abym pod艂膮czy膰 si臋 do tematu z zapytaniem dot. Luminarc, dok艂adnie model Carine. Czy kto艣 u偶ytkowa艂 i czy prze偶yj膮 cz臋ste mycie w zmywarce? Jest mn贸stwo opinii pozytywnych o Lubianie, ale to zastawa z wy偶szej p贸艂ki cenowej, a ja szukam czego艣 taniego, niekoniecznie do ko艅ca 偶ycia :) wystarczy na max. kilka lat, potem i tak pewnie mi si臋 znudzi. Luminarc carine naby艂am w tesco komplet 18 szt. za 65 z艂! :) Mam jeszcze czas na zwrot, ale nie mog臋 u偶ytkowa膰, je艣li b臋d臋 chcia艂a odda膰, wi臋c szukam jakiego艣 odpowiednika cenowego z innych firm (za max 150 z艂 komplet), polecicie co艣? Czy pozosta膰 z Luminarc?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Polecam na pocz膮tek porcelanowy zestaw kawowy. Mam ten https://www.helios-szklo.pl/porcelana/zestawy-kawowe-dla-12-osob/chodziez/garnitur-do-kawy-dla-12-os./-27-czesci3603-akcent.html. Zrobi艂em z picia kawy codzienny rytua艂 mo偶na powiedzie膰. Fajnie te偶 si臋 sprawdza przy spotkaniach z rodzink膮. Bo stawiasz fili偶anki, do tego ciasteczko i tanio mo偶na zrobi膰 fajn膮 atmosfer臋. Jak jeste艣 z Rzeszowa to maj膮 tam oddzia艂. Mo偶na zobaczy膰 porcelan臋 chyba od wszystkich krajowych producent贸w. Na 偶ywo znacznie lepiej wygl膮da. Mo偶esz mi wierzy膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kasia

A co s膮dzicie聽聽o ponadczasowej聽 ceramice z Boles艂awca ? . Ja zakocha艂am si臋 w tym wzornictwie i powiem wam, 偶e co rusz co艣 dokupuj臋 ze strony firmowej聽wrceramika.com.聽 Dania na Boles艂awcu wygl膮daj膮 przepi臋knie i zach臋caj jeszcze bardziej do skosztowania.聽

Udost臋pnij ten post

A czemu ogranicza膰 si臋 do tych dw贸ch firm? Jest wiele marek, kt贸re robi膮 pi臋kne zestawy z porcelany np. Altom Design. Maj膮 zestawy porcelany w pi臋kne wzory i zdobienia ale te偶 g艂adkie ecru.

Udost臋pnij ten post