Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rerrt

grzybica pochwy- CZY MAM MIEC ŻAL DO FACETA ?

Polecane posty

Gość rerrt

nigdy nie miałam, a gdy mi rękami piescił cipke, to mam teraz problem.. zapewne od tego.. powiedziec mu ?

Gość rerrt
grzebał mi tam palcami więc nie wiem od czego innego mam miec... jestem zła bo ja nie chciałam

Grzybice mają najczęściej czyste kobiety, bo przesadnie dbają o higienę - noszą na codzień wkładki higieniczne przez co utrudniają dostęp powietrza. zmywają mocnymi środkami naturalną florę bakteryjną i ochronną i przez to mogą się dziać takie rzeczy - wydaje mi się, że facet mógłby cie jedynie przez seks zarazić.

Grzybicą mogłaś zarazić się na basenie, solarium (!), poprzez częste mycie miejsc intymnych albo mycie mydłem zamiast środkami do higieny intymnej, po antybiotykoterapii i w wiele różnych sposobów. Twój chłopak nie miał z tym raczej nic wspólnego.

Gość takie tam duperele nic więcej
to nie wina faceta skoro nie uprawiacie seksu :) proponuję kupić coś w aptece albo na noc wysmarować się jogurtem naturalnym, jak nie minie zasięgnij porady lekarza i noś bawełniane gatki, żadnych wkładek i stringaczy

Gość allkiuju
żalu do faceta mieć nie musisz- zdarza się. jeśli facet pieści kobietę ręką w jej intymnych miejscach, a wcześniej nie umył rąk - to oczywiście że mógł jej zafundować grzybicę. Skąd wiadomo, czego wcześniej dotykał? Zwykła klawiatura komputerowa w publicznym miejscu ma masę różnych mikrobów. Oparcie siedzenia w autobusie, którego się przytrzymujemy podczas jazdy. Klamka w drzwiach w klatce do bloku... przykłady można mnożyć. dziwi mnie niewiedza i ignorancja w tym temacie, naprawdę...

Gość allkiuju
wikipedia to rzeczywiście autorytet...ale skoro na nim się opierasz, proponuję przeczytać tekst ZE ZROZUMIENIEM. Użycie minimum wyobraźni nie zaszkodzi również, by PRAWIDŁOWO pokojarzyć fakty, że brudne męskie palce w cipce kobiety mogą być przyczyną infekcji pochwy.

Gość dsfffdfdfsd
przestań się spinać bo nie masz racji :classic_cool:

allkiuju WIesz, uważam,że akurat brudne ręce chłopaka to najmniej pewny "sposób" na grzybicę. Uważasz,że facet przez penetracją nie myje rąk??? Jakoś trudno mi uwierzyć,że można być takim brudasem:/ No chyba,że partner autorki to syfiarz:/

Gość allkiuju
syfiarz nie syfiarz. Mógł przyjechać do niej autobusem, spragniony, wsadził rękę w cipkę - wystarczy:-) autorka pytała czy mógł jej w ten sposób zafudować grzybicę. Odpowiedź brzmi - mógł, co nie znaczy, że to była przyczyna jej problemów, bo mogła być każda inna - to prawda. Ale ręcę chłopaka- to również przyczyna niewykluczona, i warto o tym pamiętać NA PRZYSZŁOŚĆ dziewczyny:-)

Gość allkiuju
i jeszcze coś: w mądrej wikipedii piszą o prawidłowym zachowaniu higieny-naprawdę nie widzicie powiązania tego z palcami chłopaka? poza tym, sorry, nie chciałam tu używac tego argumentu, ale naprawdę wiem co mówię, mam ku temu odpowiednie wykształcenie...

Gość allkiuju
autorka nie pisze o seksie. może dotykałj ej na ławce w parku, a wcześniej łazili po galerii handlowej?

Nie musieli byc w domu w sterylnych warunkach :). Ludzie pieszczą sie w różnych miejscach, zdarza się, do tego niektórzy faceci naprawde zapominaja o myciu rąk nawet jak wchodzą do mieszkania (i nie tylko faceci!).. Wiec o takiego grzybka z przypadku wcale nie trudno.