Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość popielniczka pełna petów

Plac Zbawiciela - wstrząsający obraz

Polecane posty

Wczoraj oglądałam Wstrząsający obraz ludzkich relacji

Gość czytam bo lubię
Ja też oglądalam, obraz polskiej rzeczywistosci niestety- bieda.

Bieda owszem bieda, ale czy to tylko ona wywóluje, w nas ludziach zwierzęce odruchy ? ( przecież jak ją kopał i bił przed odejściem z domu to myślałam, że telewizor za okno wyrzucę :( )

Gość jaarerama
mi ten film dał do myślenia: a) nigdy nie ufaj facetowi b) żadnych dzieci zanim nie masz lokum c) żadnych kredytów d) żadnych szmeranych deweloperów e) nie wychodź za mąż za wieśniaczkę/ plebs męża f) bez pracy i wykształcenia jestes nikim

Gość czytam bo lubię
Gdyby nie bieda, to tak kobieta nie mieszkalaby z teściową tylko w swoim domu (nie kupowalaby na kredyt mieszkania, które i tak przepadło) i miałaby większe pole do popisu, z mężem by się dogadywali, a tesciowa by nie mieszala( bo to przez nią wszystko się zaczęło) bądź by go zostawila i tyle. A tak była zależna w 100% od męża i teściowej. Film straszny, w nocy spać nie mogłam, tak mną wstrząsnął. Najgorsze jest to, że jest on na faktach. Takie rzeczy się dzieją.

Gość czytam bo lubię
No i oczywiscie rodzina, nasze doswiadczenia, bliscy, zawsze w nas coś zostaje. to też ma ogromny wplyw.

jaarerama co do punktu e wydaje mi się, że Beata skończyła studia Chyba, że coś źle zrozumiałam

Gość jaarerama
nie skończyła,bo się dupczyła i zaciążyła, oczywiście wiadomo nie zaszła w ciążę z wiatrem, ale kobieta powinna mieć wiecej rozumu niż facet

A to , to miała na myśli matka w trakcie awantury w kuchni: " umiałaś tylko nadstawiać dupy temu głupkowi " ...

Gość ,mnbgvfhtgfdhgf
na studiach zaszla w ciaze..miala wrocic po roku,ale maz jej nie dal kasy...tak wynikalo z ich rozmowy... co masz do wiesniacze?wiesniakow?prymitywne patrzenie na swiat...:O

Gość ahahahc
Oglądałam ...straszne ... faceci to jednak dupki :/

Gość 23123123123
dla mnie ten film jest po prostu o złych ludziach, ta sytuacja była do wybrnięcia, moze jeszcze to temat zeby zastanowic się w jakiej pozycji jest wychowująca dzieci kobieta w tym kraju, w sumie cos na zasadzie neiwolnictwa

Gość 23123123123
oni wcale nie mieli takiej biedy, i to było najgorsze. Jakby mieli wielka biede, to człowiek myśli: patologia. A oni byli zupełnie przecietnymi Polakami jesli chodzi o finanse

Gość trochę przekoloryzowany
wyciskacz łez... szału nie ma...

Ale to nie wyciskacz łez :( A to Polska właśnie :(

Gość czytam bo lubię
Beata studiowała, ale zaszła w ciążę i nie skończyła.

Gość wredniucha
mnie w tym filmie ( jak i w życiu wielu matek) rozwala taka sytuacja: jak jesteś w domu z dziećmi, to ciągle słyszysz słowa "idź do pracy", "siedzi w domu, nic nie robi", "nierób" - jak pójdziesz do pracy usłyszysz: "a kto zajmie się dziećmi???!!!", no i awantura o pieniądze, bo wszyscy myślą, ze przedszkole, wyprawka i dojazdy są za darmo

Gość suude
same jestescie sobie winne ;) bedac zona muzulmanina to by sie nie miescilo w glowie zeby kobieta musiala pracowac, bo jej zadaniem jest rodzenie i troska o dzieci ;)

Gość wredniucha
nie trzeba być od razy żoną muzułmanina - wystarczy być żoną dojrzałego, odpowiedzialnego mężczyzny

Gość Idzie tsunami ekonomiczne, trz
Idzie tsunami ekonomiczne, trzeba uciekać, tylko gdzie? PKB wzrósł w II kwartale o tylko 2,4 proc. w porównaniu z analogicznym okresem roku poprzedniego wobec wzrostu odpowiednio o 3,5 proc. w I kwartale. Dane te są alarmujące. Mamy do czynienia z wyraźnym obniżeniem tempa wzrostu gospodarczego powiedział Janusz Szewczak. Dodał, że to koniec zielonej wyspy. „Można się spodziewać, że w trzecim kwartale wzrost gospodarczy będzie niewiele ponad półtora procent. To są pierwsze objawy recesji. Pierwsze objawy potężnego kryzysu gospodarczego o których mówiliśmy wielokrotnie, że on się zbliża, że jest to koniec zielonej wyspy, zwłaszcza, że niepokoją mnie mocna słabnące bliskie zera wzrosty inwestycji. Inwestycje na poziomie niewiele ponad jeden procent, to jest zamrożenie działań inwestycyjnych powiedział Janusz Szewczak. Poza tym jak zauważył ekonomista słabnie popyt zewnętrzny, a to zła wiadomość w kontekście informacji z ostatnich miesięcy dotyczących sztucznego wzmocnienia złotego. Możemy się więc spodziewać negatywnych skutków dla polskiego eksportu. Jesteśmy zatem przed potężnym kryzysem gospodarczym i gigantycznymi zwolnieniami pracowników stwierdził Janusz Szewczak. „Gwałtownie rośnie bezrobocie. Możemy się liczyć z tym, że w najbliższych miesiącach od 40 do 50 tys. Polaków może stracić pracę. To są bardzo groźne zapowiedzi w kontekście kryzysu europejskiego, w kontekście kryzysu sektora bankowego w Hiszpanii. W Polsce mamy głównie banki zagraniczne i to z tych krajów, które maja olbrzymie problemy u siebie: z Włoch, Hiszpanii, Portugalii. To bardzo źle wróży na przyszły rok. Wydaje się, że „expose premiera na jesieni będzie dramatycznym wystąpieniem i apelem do Polaków o to żeby zacisnęli pasa bo zbliża się kryzys dodaje Janusz Szewczak.

Gość z połykiem, czy bez
a kto jest Zbawicielem, Jarosław Polskę Zbaw Kaczyński, czy Jezusek Chrystusek

dla mnie to nie była ani bieda, ani patologia, tylko głupota dziewczyna zaszła na studiach - głupota wyprawili jej rodzice weselicho za ich kasę - głupota (potem jej to wypominali wrzeszcząc) zaiwestowali w niepewny interes - głupota zamieszkali z jego matką, starą zgorzkniała wredną babą zamiast coś wynająć - głupota zaciążyła nie mając kasy po raz drugi - głupota nie skończyła mimo wszystko tych studiów - głupota siedziała z dziećmi w domu, zamiast zdobyć wykształcenie i iść do pracy - głupota głupia baba, głupia matka, głupi facet - tylko tych dzieci szkoda, bo od samego startu durna mamuśka i ferajna fundują im zrytą psyche ale taka polska rzeczywistość, takie teksty i takie sytuacje widać gołym okiem na każdym kroku, jak się umie patrzeć i słuchać

Gość jak zacisne pasa
to mi zostanie z niego sznurek do powieszenia

Ewa, 33 wyprawili jej rodzice weselicho za ich kasę - głupota (potem jej to wypominali wrzeszcząc) Nie rodzice, a siostra :p