Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda_00

tabletki anty

Polecane posty

Gość młoda_00

hej dziewczyny mam do Was pytanie bo byc może któraś miała taki problem...a więc czy od tabletek antykoncepcyjnych może boleć żołądek czy moga zaszkodzic? bo ja umieram z bólu gastroskopia nic nie wykazała badania też... wczoraj 15 min po tym jak wziełam tabletke myslałam że skonam z bólu:/ czym można skutecznie zastapic tabletki?

Gość młoda_00
up

Gość Aha, podupczysz na boku
Szklanką wody, zamiast 🖐️

To najprawdopodobniej od tabletek.. Ja od brania mam bóle piersi, głowy, nudności, wymioty a wytrzymać się ze mną nie da! Najlepiej gdybym przestała je brać, poza dobrym zabezpieczeniem nic dobrego z nich nie wynika, same negatywy! Można przecież zabezpieczyć się w inny sposób, nie koniecznie hormonalnie.. Ja odstawiłam je parę dni temu i już widać pierwsze skutki.. TABLETKI TO STRASZY SYF!!!! :(

Gość młoda_00
a czym je najskutecznie zastąpic?plastry?a moze osłonowe brac?

Niestety nie znam się na tym, ponieważ nie uprawiam jeszcze seksu i mało wiem o antykoncepcji a tabletki brałam z powodu bolesnych miesiączek.. Moja mama jest ginekologiem i uważa, że dobrym zabezpieczeniem jest prezerwatywa i dni niepłodne u kobiety, choć po tabtetkach może być z tym ciężko :/

Może przed dobraniem tabletek anty jakieś badania? Ja tak zrobiłam, nie poprosiłam o pierwsze lepsze tabletki anty. Wybrałam dobrego ginekologa, zrobiłam sobie badania. Mam idealnie dobrane tabletki anty. Biorę je od roku i nie zaobserwowałam u siebie żadnych skutków ubocznych. No i seks mam zajebisty :)

Gość młoda_00
kazdy lekarz powinien zrobic badania byłam u 3 to żaden nie zaptał;/ musze chyba sie upomniec;/ a one kosztująjakie to sa badania?

Gość bycie dziewicą nie przeszkadza
w badaniu hormonów i zrobienia próby wątrobowej, bo polega na pobraniu krwi :D A to są własnie badania potrzebne przed wypisaniem tabletek. Plus wywiad o obciążeniu rodzinnymi chorobami

Ja dziewictwo straciłam w wieku 22 lat i ten krok był planowany z odpowiednim wyprzedzeniem. Poszłam do ginekologa, przedstawiłam mu swoją sytuacje, dał mi skierowanie na badania hormonalne, próbę wątrobową i krzepnięcie krwi. Nie chciałam brać pierwszych lepszych tabletek właśnie z powodu masy skutków ubocznych których się bałam.