Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bucikowa mamusia

buciki

Polecane posty

Gość bucikowa mamusia

Kupuje ktoś Falcotto Naturino? Diabelnie drogie ale podobno rewelacja ECCO? GEOX? Jakie najlepsze i godne polecenia? A może jeszcze inne?

Gość podłączę się
Nie będę tworzyć nowego tematu, podłączę się tutaj. Muszę kupić bąblowi pierwsze butki- jeszcze nie chodzi ale już zaczyna. Na co powinnam zwrócić uwagę? Kupic z twardą czy miękką podeszwą?

ja kupuję z bartka podeszwa miękka, uginająca sie, ja miałam z twardszym zapiętkiem i do kostki, lekko podwyzszone z tyłu itp.

Ja też do tej pory wszystkie kupowałam w Bartku, od sandałów po zimowe. Teraz do przedszkola kupiłam mu kapcie profilaktyczne Daniela , ciekawe jak się sprawdzą.

Gość mama dwóch dziewczynek
ja starszej córce też tylko bartki kupowałam do kilku lat, wtedy jakoś moda na te butki była i mniej konkurencji... a swojej malutkiej kupiłam pierwsze primigi - bardzo polecam. Kupiłam dwie pary - jedne na sznurówki, drugie na rzepy i jeszcze sandałki też tej firmy. Podeszwa elastyczna, bucik za kostkę, powinien być na tyle dobrze zapinany, najlepiej ponoć sznurowany, żeby nóżkę ładnie trzymał i dość szerokie noski, żeby nic nie uciskało nóżki. Primigi mają oczywiście profilowane wkładki, dostosowujące się do stopy dziecka, są skórzane... Właściwie wszystkie dobre buty mają podobne parametry. Starszej córce kupowałam poza bartkiem ecco, geox/zimowe, gortexowe/. Firmy podanej przez autorkę nie kojarzę...

Ja również pierwsze butki do nauki chodzenia kupiłam w Bartku - sandałki, bo akurat lato, lecz ciut się zraziłam. Po 4 dniach ( dopiero niestety ) dreptania za pchaczem, wózkiem itp. zauważyłam że mała krzywi prawą nóżkę i jakby ją za sobą ciągnie. Długo nie potrafiłam znaleźć przyczyny ani feleru sandałka, aż wkońcu się doszukałam i poszłam reklamować w poniedziałek. Prawy jest nieproporcjonalny do lewego, jakby więcej materiału na niego zużyli i chwieje się podeszwa. Na czas odpowiedzi na reklamację kupiłam jej tańsze ( bo po co mi kolejne sandały jak lato sie konczy ) w CCC - równeż z usztywianą kostką i mała zaczęła śmigać. Nie zawsze drogie znaczy dobre. My jako dzieci nie mieliśmy Bartków, tylko jeden po drugim nosił i nogi, kręgosłupy mamy zdrowe.

aj ja nie dlatego, ze to bartek, tylko tam na niego buty jeszcze pasują, ma takie dziwne stopy, ze hej

Gość kartonowe pudelka na jajka
Mielismy naturino,ale syn ma dosc wysokie podbicie i nie pasowaly. Glownie nosimy buty Clarks, teraz kupilam Ecco na jesien bo mialam okazje za 20 funtow a sa ponad 2 razy drozsze. Troche jeszcze za duze sa.

Gość bucikowa mamusia
tez kupowałam do tej pory w Bartku ale podobno Falcotto to juz w ogóle rewelacja: Bardzo dobrej jakości obuwie włoskiej firmy NATURINO Elastyczna I lekka podeszwa dopasowująca się do stopy dziecka Cholewka i wkładka wykonana z skóry Zastosowane skóry najlepszej jakości Bardzo miękka wyściółka Efekt chodzenia jak po morskim piasku Podobno ten efekt chodzenia po piasku jest doskonały dla stopy dziecka, bo idealnie ją kształtuje a nie profilowane wkładki, którymi podobno mozna zaszkodzić nieświadomie dziecku z np. wadą chodzenia. Falcotto polecił mi znajomy ortopeda - przyjaciel teścia ale cena mnie przeraża. Na allegro nieco taniej ale w sklepie za buciki na jesień ponad 300zł. najtańsze