Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość treleeemorele

Przepisy na sałatki.

Polecane posty

Gość Kapa świata.
Ja kupuję kurcze pieczone albo curry. Przyprawy z tych zupek też dodaję. Moja sałatka z zupek chińskich wygląda następująco: - 3 zupki (mogą być dwie łagodne i jedna ostra)), - papryka czerwona, - ogórek kiszony lub konserwowy, - kukurydza z puszki, - pierś z kurczaka pokrojona w kostkę i usmażona. Dodatkowo obtaczam ją w pieprzu, soli, papryce czerwonej i czosnku, - ze 3 łyżki majonezu lub jogurtu. Makaron łamię, dodaję te przyprawy (jeśli w zupce jest też ten tłuszcz to go wyrzucam). Wszystkie składniki mieszam, odstawiam do lodówki na ok. 2 godziny. Makaron nasiąka majonezem i sałatka wychodzi super. Zawsze pierwsza znika ze stołu. :)

Gość Kapa świata.
Zapomniałam jeszcze o kapuście pekińskiej lub sałacie lodowej i jak mam to daję jeszcze fasolę czerwoną. :)

Gość treleeemorele
Sałatka bardzo podobna do poprzedniej po względem składników...;-)

Gość treleeemorele
Coś jutro pokombinuje coś wyjdzie napewno... Tylko byle jadalne było hehe;-)

Gość gjkoiki
NIe no, same "pyszności"... Puszka tego, puszka tamtego, doprawić glutaminianem i zalać majonezem... :o

Gość treleeemorele
Widzę że za dużo TVNStyle się ogląda. Ciekawe co Ty byś zaproponowała.

Gość Noga od stołu
A co złego jest w kukurydzy z puszki? Bo przyprawa z zupki jest faktycznie niezdrowa, ale kukurydza lub fasolka?

Gość treleeemorele
Ktoś się chyba zbyt dużo czepia. I ma fioła na punkcie zdrowej zywności.

Gość Kapa świata.
Chyba troszkę. :)

Gość gjkoiki
Ja bym zaproponowała choćby grecką (jak ma być na zasadzie 'lubię te piosenki, które znam'), albo caprese, albo sałatkę z lekko zgrilowanych warzyw, makaronu i parmezanu. Do doprawiania przeróżne sosy na bazie klasycznego winegretu. Ludzie, jest lato, sezon na pyszną, niedrogą zieleninę, czemu tego nie wykorzystywać?

Gość treleeemorele
Ile można jeść te sałatki greckie itp. Chciałam spróbować czegoś nowego czegoś innego...

Gość z makaronem z zupek chinskich
jakis czarny mam odpwiadam na pytanie ;), zupek używam Amino, bo dla mnie mają najlepszy makaron, a zalewam wodą tak, żeby cały makaron był zanurzony, potem odcedzam wodę i gotwe

gjkoiki nie czepiaj się, bo z sezonowych warzyw też robię sałatki, czy surówki, a gdyby miała patrzeć co jest super zdrowe, a co nie to chyba w ogóle musiałabym zrezygnować z jedzenia

a sałatki greckiej nienawidzę ;)

Gość rtgrgvr54
uwieeeelbiam grecką,moja ulubiona

Gość rtgrgvr54
i mogę ją jeść i jeść i mi się nie nudzi jak pozostałe

Gość rtgrgvr54
ale jest jeszcze dobra z ananasa

Ja dzis robie z tortellini tylko czekam na wolna chwile w pracy opakowanie makaronu tortellini oczywiscie gotujemy ;) puszka anansow kostka, odsaczamy porzadnie por, troszke pokroimy jakas dobra szyneczka drobiowa, w kosteczke kroimy ser, w kosteczke mieszamy, posypujemy zielonym ciut, majonezik i sol, pieprz - pychota, az mi sie slinka zebrala :) moze byc tez tortellini z ta szynka, ogorkiem w kostkę i majonez, sol pieprz - tak robilam wczesniej, i gosci na naszym stole czesto, bo nawet na przyjeciach kest pyszne do zimnego miaska :)

Gość jakis czarny mam
aha amino:)dziekuje za odpowiedz a one maja jakis smak? przepraszam ale na zupkach sie nie znam;)

Gość Kapa świata.
Ale naprawdę nie trzeba tych zupek wcześniej zalewać. Szkoda Waszej roboty i czasu. Makaron nasiąknie pod wpływem majonezu i wody z warzyw. :)

jakis czarny mam obojetne jaki smak, bo ja nie używam żadnych dodatków z zupki- jedynie sam makaron Kapa świata piszesz, że nie zalewasz makaronu wodą i po 2 godz. w lodówce Twoja sałatka jest gotowa, ja robie moja okolo 30 min. i własnie najbardziej mi smakuje jak jest lekko ciepła ( wręcz letnia, ale nie prosto z lodówki ), więc jak widac każdy ma swoj sposób ;)

Gość Kapa świata.
No w sumie racja, co kto lubi. :) Ja akurat ciepłej nie lubię, tylko dobrze schłodzoną. :)

Gość a młoże
ja pierdu ale mam smaka na salatke, ktorąkolwiek

Gość jakis czarny mam
z makaronem-wielki dzieki dzisiaj zrobie:)