Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od 3 do 10

Co to znaczy być modnym?

Polecane posty

Gość od 3 do 10

Bo nie rozumiem tego. Np. mówią, że będzie modny zielony butelkowy. Więc ktoś projektuje, potem produkuje w takim kolorze, ludzie patrzą w gazecie, widzą piosenkarkę w tv i lecą kupować. No i noszą. Ubiorę sukienkę zieloną, jestem MODNA. I co z tego? Ktoś patrzy na mnie i może pomyśli "o, wie jaki kolor i styl jest modny" no i co? Ocenia mnie jakoś lepiej bo kupiłam magazyn, bo poszłam do sklepu i wydałam pieniądze na MODNĄ sukienkę? W efekcie 70% na ulicy nosi coś zielonego. Ktoś mi wytłumaczy o co w tym chodzi? Czy po prostu napędza się gospodarkę wymieniając garderobę jak się zmienia moda?

Gość pani łydyrydydydy
modnym jest osoba która ma własny styl, a nie taka która jest kopią kopii

Gość normalnie tak
ja nie lubię jak wszyscy noszą to samo... moda ma być inspiracją, a nie jakimiś regułami, tak myślę.

ale jak to? przecież modne osoby właśnie mają kopiować to co moda każe :-p

Gość od 3 do 10
Własny styl? No z tego co widzę modne są konkretne rzeczy (style, kolory, jeden pies) które są lansowane i wprowadzane do sklepów.

Gość normalnie tak
no bo jak wchodzisz do sieciówki, to wszędzie masz to samo, a po co się wysilać, żeby nie wyglądać jak klon?

Gość od 3 do 10
Po co się wysilać? Po to by znaleźć coś w swoim guście i w czym nam realnie jest do twarzy.

Gość gość
To ułatwia sprzedanie zamierzonych produktów i przewidzenie, co należy produkować. A ludzie mają poczucie, że są fajni, nie wyróżniając się zanadto. Takie bezpieczne rozwiązanie. Nikt ci nic nie zarzuci.