Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość John je biszkopta

Mówił, mówił i... przestał :/

Polecane posty

Gość John je biszkopta

Witajcie mamy :) Mam do Was zapytanie, a mianowicie... Mój Janek ma 1,3r. Zaczął mówić słówka tj. baba, mama, tata, daj, brum, bach. Gadał tak sobie jak skonczył 8 mc. A teraz od jakiego miesiaca zamilk na amen. Jak coś chce to albo steka i yyyyyy,aaaaaaaa albo bierze za reke i pokazuje. Czy cos takiego jest niepokojaace i powinnam udac sie do lekarza?

Gość John je biszkopta
Prosze o odp bo tesciowa mi zyc z tym nie daje. Ja slyszałam od obcej kobiety w kolejce do lekarza ze jje wnuk powiedzial raz tylko baba a potem odezwal sie jak mial 2 lata. Ale moj juz spory czas gadal tak sobie i tak nagle zaczely mu te slowka ulatywac

Idż do lekarza i zbadaj mu uszka. U nas jest to samo, syn ma 3 lata, mówił ale od pół roku coraz mniej, coraz mniej mamy podejrzenie niedosłuchu po przebytym stanie zapalnym uszu (styczeń) tak właśnie dzieci sie zachowują kiedy tracą słuch. Może być też 3-ci migdał przerośniety jeśli nie miał infekcji uszu, lub akurat uczy sie czegoś innego i mowa przystopowała ale to wtedy wróci naturalnie.

Gość pewnie ile mam tyle opini
mój tak miał. mówił kilka słów a później zamilkł i zaczął mówić później- jak skończył 1,5 roku mowa powoli zaczęła wracać

Gość John je biszkopta
Mały mial co prawda zapalenie uszu zima ale sie wyleczylo. Moze tez faktycznie cos byc z tymi uszkami bo ile razy do niego mowie ile razy prosze go o cos to tak jakby nie slyszal. No ok to laryngolok znowu do odwiedzin. A co do migdalow... jak mial wlasnie to zapalenie uszu to laryngolok mowila ze jest on w fazie wzrostu 3 migdala i moze lapac czesciej infekcje...

Gość kto to jest
laryngolok???

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zaszczepiłaś synka MMR ?????

Gość dzieci często tak mają
najpierw gaworzą, a później przestają, żeby się przysłuchiwać dorosłym (trzeba bardzo uważać co się mówi przy nich) bo potem zaczynają już mówić zupełnie świadomie.... ...wróżę mu że koło 2 urodzin zacznie mówić całymi zdaniami! ;)

Gość stdhyuxbgfvc
to zapewne po szczepionce :/

Gość John je biszkopta
Ale on był szczepiony jak mial rok. I gadal normalnie. Nawet wolal mama w placzu. Tak sie zastanawiam czy on poprostu nie skoncetrował sie na chodzeniu. Bo jak mial rok i miesiac zaczal sam chodzic. A teraz to biega prawie. A jak powiedzialm to znajomym co maja dzieci to tez mowili ze dziecko robi albo jedno albo drugie czasami gada i chodzi. Moze nie ma co isc do lekarza bo pomysli ze przewrazliwiona jestem.

Gość do autorki tego tematu
dla mnie to skutek szczepienia-na tysiac procent takie rzeczy nie musza sien wydarzyc zaraz po szczepieniu bardzo ci wspolczuje, bo mozesz dziecka juz z tego nie wyprowadzic