Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie mam pomysłu :)

Co z tego ugotować??

Polecane posty

Mam W sumie wszystko co dusza zapragnie. Do zrobienia czegoś do jedzenia...mam ziemniaki z których by wypadało coś zrobić co sie zepsuje. Mam przyprawy, brokuła , śmietane, jogurt, ser żółty(wolałabym go nie zuzyc bo mąż lubi na kanapke) mam drożdże ciasto francuskie, patisona cukinie kilka kawałków mięsek(boczek szynka-zamrozonych) mąka mleko masło, pomodor ogórek papryka, kawałek kiełbaski. Ktoś doradzi coś dobrego?? Chcialabym brokuła zrobić napewno bo sie zepsuje...

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy to prawda, że brokuł to genetycznie zmodyfikowany kalafior, bardzo niebezpieczny dla zdrowia?

Bardzo zabawny podszyw :D:D

Hm...ciężka sprawa Patison, cukinia, papryka, pomidor (plus cebulka, no ale nie wymieniłaś więc bez :) ) do tego boczek i ta kiełbaska i masz takie "a'la leczo" Do tego na misce gotowane brokuły oblane bułką tartą - jeżeli masz; a jeżeli nie to możesz brokuły usmażyć w śmietanie i troszeczkę żółtego sera na górę posypać :) zagotować w garnku wrzątek z solą. wrzucić brokuły (świeże muszą być podrobione na mniejsze różyczki; mrożone z reguły są w kawałkach) i gotować 10 minut. NIE WIĘCEJ! brokuły muszą być lekko chrupiące, bo potem będą się dusić. odcedzić. na patelni rozgrzać olej. wrzucić brokuły i dusić 10 minut pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. wlać śmietanę, zamieszać i jeszcze dusić do czasu aż śmietana zgęstnieje odpowiednio. posolić, popieprzyć do smaku.