Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość parent-kid

CZY DOROSLI DOSTAJA PIENIADZE OD RODZICOW?

Polecane posty

Gość parent-kid

hej dorosli! mam do was pytanie: czy dostajecie od rodzicow/ dziadkow/ chrzestnych pieniadze mimo, ze jestescie juz dorosli? mam na mysli np. oplacanie czynszu za mieszkanie, splacanie kredytu, dorzucenie np. 5.000 do kupowanego samochodu czy chociazby np. 300zl miesiecznie na biezace wydatki. pytanie skierowane do doroslych, wiadomo nastolatek nie pracuje i dostaje.

Gość Dorosly10000miesiecznie
Nie, wolaja ode mnie jak cos wiekszego musza kupic.

Gość 12d237jhjh
ja bym sie wstydzila brac od rodzicow, choc pracy nie mam ale sobie dorabiam na SWOJE potrzeby

Gość gość urodzinowy 28
nie biore od mamy ani zlotowki, jeszcze jej dokladam do rachunkow i zakupy robie za swoj hajs

Gość tak,ja dostaję co miesiąc 2000
zł. Tata spłaca mi kredyt na mieszkanie

Gość versage123321
kilka lat temu dostawalam, tak do okolo 20r.z. teraz juz nie dostaje. ale slyszalam o wielu takich przypadkach np. kolezanka z pracy ciagle narzeka na brak gotowki a kupila niezly samochod- jak sie wydala dostaje pieniadze od rodzicow- kilkaset zl miesiecznie- ma 34 lata. druga lat 24 dostaje co miesiac okolo 500 na biezace wydatki czyli w sumie na nic konkretnego- sama zarabia okolo 1500. trzecia lat 28- ojciec pozyczyl jej kilka tys tez na samochod ale nie oddaje bo nie ma z czego czyli tez dostala. 2 inne kolezanki nie dostaja nic- a nawet daja rodzicom np 200zl/ miesiecznie. takze roznie to bywa nie ma regoly:)