Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qazokmxncbv

tabletki anty.

Polecane posty

Gość qazokmxncbv

Witam dziewczyny. Powiedzcie mi czy lekarz musi mnie badać jeżeli chce zacząć brać tabletki anty ? Jeżeli tak to jakie robi badania ? jest jakiś sposób żeby tego uniknąć ?

Gość Ewelaaa88
zależy, niektórzy badają inni niekoniecznie. Ja np raz bylam u takiej ginekolog która po prostu spytała mnie co chciałabym zeby mi przepisala tabletki, plastry, krazek :/ to byla moja pierwsza i ostatnia wizyta u tej pani "doktor".

Gość qazokmxncbv
ja już byłam dwa razy u lekarza.. Pierwszy raz dokładnie mnie zbadał wypytał o wszystko po czym powiedział, że mi tabletek nie przepisze bo muszę przyjść w trakcie miesiączki ( żeby miał pewność, że nie jestem w ciąży ) po czym poszłam w trakcie miesiączki ale już do innego lekarza i pani doktor też mnie zbadała i powiedziała że musi zrobić cytologie i mam przyjść jak mi się okres skończy. Dlatego zależy mi na jakimś sposobie żeby nie być badana. albo po prostu chciałabym nazwe jakiś dobrych tabletek po których nie bede miala zbyt wielu skutków ubocznych.

Gość Perw mobilna
Nie ma DOBRYCH tabletek lub wszystkie są DOBRE. Cytologię musisz robić co roku. Drugi lekarz "brzmi" lepiej.

Gość Ewelaaa88
a koniecznie chcesz tabsy??? ja stosuję krążek i jestem z niego bardzo zadowolona ;) jesli chodzi o tabletki to niestety nie jestem w stanie pomóc ;p

Gość qazokmxncbv
nie w zasadzie nie koniecznie. ale od jakiegos czasu zaczęliśmy z partnerem rozmawiać na temat tabletek i tak już zostało. innych opcji pod uwagę nie brałam. Zadowolona jesteś z niego ? Skuteczność jest porównywalna co tabletki ?

Gość Ewelaaa88
skuteczność jest taka sama co tabletki, hormony z krążka omijają układ pokarmowy. Wchłaniają się bezpośrednio do krwi a co za tym idzie nie obciążają wątroby. To już duzy plus :) poza tym nie trzeba o nim pamietać codziennie. Wkładasz i przez 3 tygodnie nie musisz pamietać o niczym. Po 3 tygodniach wyjmujesz robisz tydzień przerwy, po czym znowu wkladasz na 3 tyg. jak dla mnie bomba ;] ale czy się zdecydujesz, zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. Możesz jeszcze popytać ginekologa o ten krążek, on z pewnością udzieli Ci bardziej szczegółowych informacji. Ja osobiście polecam! :)

Gość qazokmxncbv
czytałam też już trochę na jego temat, ale fakt niema to jak zapytać lekarza, dobrego lekarza. I tak dziękuję bardzo za informacje ;)

Gość Ewelaaa88
nie ma sprawy ;)