Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana !

pomocy , pomocy ! Tabletki

Polecane posty

Gość zdesperowana !

Dziewczyny stosuje tabletki antykoncepcyjne ! Przy 1 opakowaniu plamienie , przy 2 opakowaniu mam nudności , chce mi się wymiotować, chodzę i jem , a co najlepsze biegam do łazienki oddawać mocz ;/ = Wszystkie objawy ciąży ! MOże tabletki źle działają na mój organizm ? :( ps. już zwariowałam nawet oglądam swój brzuch ;/

Gość Pomarańczowaaa
NIEKTÓRE TABLETKI POWODUJĄ OBJAWY CIĄŻY. ALE JAK TAK ŹLE TAK TO PRZEŻYWASZ T SKONSULTUJ SIĘ Z LEKARZEM I POMYŚLCIE O ZMIANIE TABLETEK NA INNE :)

Gość greenlipton
-- > Pomarańczowaa Dziękuje bardzo za opinie . Ale ciążą jest nie możliwa ? Czekam na reszte wypowiedzi

Gość kobitki radzą
Też miałam plamienie po tabsach, ale 1 dniowe (brązowy śluz), w drugim tygodniu brania, teraz mam opuchnięte i bolącego piersi. A to moje pierwsze tabletki.

Gość Pomarańczowaaa
jeżeli zazywasz tabletki regularnie o tej samej porze to nie masz się co martwić :)

Gość kobitki radzą
Tak jest, wzięłam 1 tabletkę 1 dnia okresu(poniedziałek). Ale dwa dni po, czyli w środę, tabletka ze środy która miałam wziąć spadła mi w pociągu i nie mogłam jej znalezc, wiec wzielam drugą z nastepnego dnia (czwartku) więc, wychodzi na to, że teraz jak wezmę ostatnia tabletkę, to zabraknie mi jeszcze jedna do 7 dniowej przerwy, co mam robic???

Gość Pomarańczowaaa
myśle że poprostu te tabletki tak głupio na Ciebie wpływają. Idz do lekarza i powiedz mu o tym :) Po co sie masz tak męczyć?

Przy pierwszym opakowaniu plamiłam cały miesiąc. Nie panikuj może te tabletki po prostu nie pasuje do twojego organizmu.idź do ginekologa i powiedz o tym to da ci jakieś inne :)

Gość kobitki radzą
w sumie racja. tak, mam wizyte 6-tego.

Jak spadła Ci tabletka powinnaś wziąć tą z środy z zapasowego opakowania.

Gość kobitki radzą
niestety, ale nie miałam zapasowego opakowania.

Gość fddsfsdfdsfs
po co sie trujecie tymi tabsami? w wieku 50 lat nie bedziecie mialy watroby. nie bierzecie tego wcale pod uwage. te piguly szkodza waszemu zdrowiu!!!!

Bierzesz 20 tabletek zamiast 21, potem 7 dni przerwy i kolejne opakowanie. Branie tabletek z zapasowego opakowania nie ma według mnie większego sensu.

Gość grenlipton
Najgorsze jest to ,że nad ranem jak wstaje mam takie mdłości ;/ albo jak jem obiad przy rodzicach to bierze mnie na wymioty :/ Muszę się udać jak najszybciej do ginekologa ;))

Gość annnnn666
Mam podobny problem... z tym, że od wczoraj nie biorę tabletek, przestałam na 18 tabletce. Mdłości i zawroty głowy trwające od paru dni były nie do wytrzymania. Na dodatek teraz pojawił mi się okropny, gorzki posmak w ustach - czy można to jeszcze podciągnąć pod tabletki? ;/ Dodam, że brałam skrupulatnie i przestrzegałam wszelkich zasad stosowania.

Gość gren lipton
A które to było opakowanie ,że przestałaś brać . Myśle ,że to skutki uboczne mi zostało 13 tab do końca i czekam na okres .

Gość annnnn666
Drugie. Pod jego koniec złe samopoczucie było nie do wytrzymania ;/ Ciekawi mnie tylko, kiedy dostanę krwawienie... Ostatnio biorąc 21 tabletkę w poniedziałek krwawienie dostawałam w czwartek, teraz ostatnia była w piątek, dziś poniedziałek, a tu cicho...

Gość greenlipton
Na pewno dostaniesz :) dziś spotkałam 2 koleżanki , które też brały tabletki i okazało się ,że miały mdłości , wymioty czyli skutki tab :) trochę przestałam panikować Daj znać czy dostałaś okres :)) !

Gość annnnn666
Coś tam mi dziś krwawego poleciało, trochę mi ulżyło... :)

Pewnie masz źle dobrane. Miałam to samo i po badaniach okazało się, że w ogóle nie mogę ich brać. Dlatego teraz przeszłam na npr i używam cyclotestu. Czuję się znacznie lepiej