Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NAVI_26

Naturalne leczenie chorb pęcherza moczowego.

Polecane posty

Gość kasiuniek
NAVI_26 ! modyfikuje swoją dietę. z tymi owocami po innym rodzaju jedzenia- przecież to takie oczywiste a ja na to nie wpadłam! zaczęłam już pewne zmiany, z kawy na razie nie zrezygnuję, ale może po jakimś czasie :) zbyt duzy szok dla organizmu :)

Gość NAVI_26
Wiesz, male zmiany czasem duzo potrafia zdzialac :D Twoja dieta jest w miare spoko, wystarczy troszke poprzestawiac i pokombinowac. Na poczatku wszystko sie wydaje byc trudne a potem do tego przywykamy i jest juz dobrze :D Najwazniejsze to odciazyc organizm jak tylko mozesz, chodzi o trawienie zeby bylo efektywne ( dlatego to cale rozdielanie) . Teraz zamiast tracic energie na trawinie posilkow organizm bedzie ja wykorzystywal do samoleczenia. Czym wiecej mu takiej wolnej energii mu dasz tym efektywniej bedzie sie zaleczal :D Kombinuj tak zeby dla ciebie bylo wygodnie i przynosilo oczekiwane rezultaty :D Nic na sile, to dluga droga :d Pozdrawiam 🌼

Gość nippetitka
kasiuniek no tak, prouro mi pomaga, ale to dziwne, bo wcześniej piłam bardzo dużo herbat żurawinowych i jadłam suszoną żurawinę i nie było efektu. może dodatkowo ta witamina C albo to że w takich środkach jest ta żurawina skoncentrowana bardziej pomaga... ja wtedy zawsze też bardzo dużo piję i sikam co 30minut, czasami okolice cewki smaruję tribioticiem jak bardzo piecze...a na razie wdrażam się w dietę NAVI, ale z tych kapsułek nie rezygnuję. i z kawy też nie mogę póki co ;) :P co do furaginum to moim zdaniem to przereklamowany lek... nie pomaga na długo (mi nigdy nie pomógł na długo) a jak już brać to cAŁE opakowanie a nie przez 3 dni i już tylko całość trzeba wybrać i też dodatkowo witaminę c brać dodatkowo jeszcze zawsze grzeję termoforem podbrzusze, cewkę przemywam gorącym naparem z ziół... wiem, że są dwie teorie na temat grzania bo niektórzy twierdzą, że się wtedy bakterie mnoza ale mi to zawsze pomagało.. NAVI_26 a co myślisz o diecie grup krwi? i jeszcze takie pytanie o to niełączenie - jak mam posiłek i rozumiem, ze powinien się składać z jedego rodzaju np. warzyw powiedzmy brokuły, to można je skropić odrobinę smakową oliwa z oliwek czy to juz polaczenie tłuszczów z węglowodanami i się nie powinno? w czym w ogóle dostarczasz tłuszcze do diety? bo ja sobie nie wyobrażam np. samego oleju pić a przecież witaminy rozpuszczalne w tłuszczach też są potrzebne,,

Gość NAVI_26
Do nippetitka: nie martw sie laczeniem warzyw z warzywami lub owocow z owocami :D mozna je mieszac miedzy soba, gorzej jak chcesz pomieszac warzywa + owoce, bo to ciezki mix dla zoladka jest. Co do oleju, to ja od ponad 7 miesiecy nie spozylam zadnej formy tluszczu ( z wlasnego wyboru oczywiscie) i czuje sie super. Jedzac same owoce i warzywa jest sie w stanie pokryc ok 7,5% kalorii pochodzacych z tluszczy, zdowy przedzial to ok 10% ( w standardowej diecie wynosi ok 30%-40% co jest stanowczo za duzo). Jesli naprawde sie martwisz o tluszcz to mozesz ewentualnie zjesc sobie avokado lub orzechy :D to sa najlepsze opcje jak cos :) O spozycie tluszczu i bialka to ja bym sie specjalnienie martwila. Jezeli moge cos polecic to jest super ksiazka (jedna z moich biblii) '' NOWOCZESNE ZASADY ODZYWIANIA'' napisana przez T.Colin Campbell, i jest bardzo pouczajaca. Nawiazuje do wplywu diety na nasz stan zdrowia. Uwazam ze jezeli kogos interesuje zdrowe odzywianie to musi to przeczytac. A, i ta ksiazka jest dostepna w wersji ang od dobrych parunastu lat a w polskiej od paru miesiecy...czasem mnie to wqrza.. Dla zainteresowanych popracowaniem nad dieta polecam poczytac o: -diecie rozdzielnej) to najlatiwiejsza -dieta McDogall'a, tylko ze niemoge znalesc nic po polsku :O Ogolnie, starac sie jesc jak najwiecej weglowodanow prostych, unikac bialka i tluszczy. A i oliwa z oliwek kiedys sluzyla do oswietlania jaskin, nie mam pojecia kiedy ja zaczeto pic :( Zmiany w diecie trzeba rozbic powoli ale na stale, wiec musicie sie czuc dobrze z tym co robicie. Nie jest latwe ale da sie :D Moj ulubiony lekarz Doug Graham sam przyznal ze jemu zajelo 7 lat przejscie na witarianizm. Teraz juz wogole nie je gotowanego :D Takze duzo cierpliwosci i edujacji polecam, ja siedzialam ok 2 lat grzebiac po internecie w 2 jezykach zeby sie w koncu dowiedziec co najlepiej jesc a co nie. A najgorze to jest to ze trzeba miec tez duzo zdrowego razsadku bo info jest tyle ze idzie zglupiec doslownie. Powiem wam ze ja kiedys bylam tak tepa ze wiedzac ze mleko jest strasznie niezdrowe dopuszczalam jedzenie jogurtow :O To bylo troszke nielogiczne ale w koncu udalo mi sie przyjsc po rozum do glowy.Skoro mleko jest be to jak moze jakikolwiek jego produkt byc zdrowy..? Tak wiec zycze milej lekturki i powodzenia. Sciskam wszystkich 🌼

Gość na poparcie
słów autorki topiku: Współczesna medycyna i medycyna przyszłości nie będzie polegała na tabletkach, zastrzykach, operacjach chirurgicznych, wszczepianiu implantów, przyczepianiu protez, lecz na stymulacji(środkami zarówno fizycznymi jak i psychologicznymi), wręcz zmuszaniu Układu immunologicznego do obrony i walki z infekcją chorobotwórczą poprzez spełnianie 5. warunków determinujących zdrowie: 1)odżywianie, 2)wysiłek fizyczny,3) higiena,4) systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn 5) pozytywne nastawienie psychiczne; krótko mówiąc, dzięki higienie w pełnym tego słowa znaczeniu, by nie dopuścić, wykorzystując Układ Immunologiczny, do koniecznego wszczepienia implantu np. z powodu zwyrodnienia szyjki kości udowej, czy przeszczepienia nerki, serca zniszczonej przez paciorkowca, czy raka powstałego w wyniku toksycznej wody i pożywienia. Przyczepienie protezy np. do kikuta nogi po wypadkowym obcięciu nogi to inne zagadnienie i niezwiązane jest z dbałością o zdrowie, bo to często wypadek losowy na który nie mamy wpływu, ale na inne choroby/kalectwa mamy wpływ i to, wg Golemana, aż >90%. Będzie to najsensowniejszy, zarazem najtańszy sposób na zdrowie i życie. W przeciwnym wypadku ludzkość ulegnie zagładzie biologicznej lub stanie się chodzącymi kalekami. L Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ , http://www.youtube.com/watch?v=sNcF_f5sdoo 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu, szczegółowo postudiuj z vademecum zdrowia temat „4 warunki determinujące zdrowie 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related

Gość na poparcie cd.
Witarianizm, to dieta wykluczająca poddanie żywności obróbce termicznej. Na poparcie tej tezy link: W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ http://www.youtube.com/watch?v=sNcF_f5sdoo

Gość do NAVI
cyt. z NAVI: Powiem wam że ja kiedyś byłam tak tępa że wiedząc, że mleko jest strasznie niezdrowe dopuszczałam jedzenie jogurtów HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Droga NAVI, niepotrzebnie ubliżając sobie piszesz dyrymałki! Owszem, mleko w czystej formie nie jest przyswajalne przez organizm człowieka dorosłego, oprócz niemowlęcia, ale przetworzone np. serki topione, kefiry jak najbardziej tak, są źródłem nie tylko pelnowartościowego białka ale i symbiotycznych bakterii. Zapomniałaś o tym, że do prawidłowego trawienia niezbędna jest symbiotyczna flora bateryjna, a taką zapewniają niestety kefiry, jogurty.🌼

Gość Nursea Urextra
Lek oparty na żurawinie, nie pozwala na przylepianie się bakterii do śluzówki pęcherza moczowego, po nasyceniu, profilaktycznie można zażywać 1. tabl. dziennie. Za podwójne opakowanie 40 tabl. tylko 29zł, czyli 50% taniej.

Gość NAVI_26
A z tym sie bede niestety klocic :D Wiem co mowie bo dlugo jadalam jogurt i dopiero jak przestalam to zauwazylam poprawe zdrowia :D zwlaszcza moje biedne jelito grube to odczulo :P chodzi mi o eliminacje :D To samo ma sie do kiszonych kapust, serkow etc, to wcale nie jest konieczne jak ma sie zdrowe jelitka :D same maja zdrowa flore bakteryjana bez naszych wysilkow :D I dalej twierdze ze jogurty nie sa dobre. Kwestia indywidualna jak cos, ja wole nie miec nic wspolnego z nabialem i przetworami mlecznymi, nie wazne jakie tam bakterie sobie harcuja :) a co do bialek to inna historia ( najlepsze te pochodzenia roslinnego :D) A i dlugoletni witarianie nie maja problemow z flora bakteryjna a nie jedza nic mlecznego :D przy okazji osoby toczace walke z tradzikiem ( chore zatoki, katary, ogolnie duzo sluzu) powinny szczegolnie wykluczyc nabial z diety przede wszystkim. Jest jeszczwe jedna kwestia.. ja niegdy nie bylam jedna z tych co to jedza to dla tej wit a tamto dla innej bo to jest troszke bez sensu dla mnie...Skad my mamy zielone pojecie czego dokladnie w chwili obecnej nasz organizm potrzebuje..?? Nie mozna sie ladowac dana wit co dzien tylko dlatego ze jest nam potrzebna ( zwlaszcza mam na mysli syntetyki) Jedzac zdrowa, zbilansowana i ''zywa'' diete mamy pewnosc ze org pociagnie z tego co mu potrzeba a reszte wydali bez problemu bo wszystko org :D Hmm..sprobuje poszukac wiecej info na ten temat jak cos... Sciskam 🌼

Gość Nursea Urextra
cyt.: ....zwlaszcza moje biedne jelito grube to odczulo chodzi mi o eliminacje To samo ma sie do kiszonych kapust, serkow etc, to wcale nie jest konieczne jak ma sie zdrowe jelitka.... HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH To co może jeść zdrowy człowiek nie zawsze służy choremu, więc skoroś chora, to nie możesz zabierać głosu dot. diety dla zdrowych. Podam Ci ciekawy przypadek z wydziwianiem dot. diety: pewna mężatka tak dbała o linię, że z diety wykluczyła tłuszcze zwierzęce, i co, miała kłopot z zajściem w ciążę, gdyż właśnie tłuszcz zwierzęcy zawierał pewne niezbędne hormony. I co Ty na to? 🌼👄🌼👄🌼👄🌼👄🌼👄🌼👄🌼👄🌼👄🌼👄🌼👄🌼👄

Gość NAVI_26
do ''na poparcie'' :) absolutnie sie zgadzam z twoim postem, to jest jedyna droga do zdrowia niestety...Mowie niestety bo nie jest latwa i malo powszechna. Najgorsze ze w Polsce jest tak mala swiadomosc ze tyle chorob przewleklych jest uleczlanych, lacznie z rakiem etc. Z tym ze wine za to nie ponosimy my tylko brak dostepu do zrodel (dobrej lektury, filmu ). NIkt nam nie powie- ''Hey, sluchaj, rak/cukrzyca/podagra sa do wyleczenia, jest mnostwo alternatywnych rzeczy ktore mozna wyprobowac bez wyniszczania organizmu przy okazji''. Wszyscy laduja w pigulki :( Ok, dosc biadolenia :D Mam dla was dwa filmiki tylko ze nie wiem czy znajde tlumaczenia na polski.. -''Fat, sick and nearly dead'' -''Forks over knives'' Jak kogos to interesuje to prosze pogrzebac i obejrzec. Ja sprobuje cos z polskimi napisami znalezc :D

Gość NAVI_26
A ja no to ze spierac sie nie bede na takie tematy bo nie po to tutaj jestem :D Moglabym zmarnowac na takie spory cale wieki a i tak nie bylabym w stanie wszystkich przekonac. Nawet nie chce. Kazdy moze sprobowac wszystkiego na co ma ochote :D Ja przez ponad 25 lat jadlam standardowa diete, potem przerzucilam sie na witarianizm i moge smialo powiedziez ze nigdy nie wroce do poprzedniego stylu odzywiania. Nie uzywam zadnych produktow odzwierzecych i bardzo dobrze sie z tym czuje. Mam zamiar robic to dalej. Zachecam ludzi do sprobowania tego samego bo mi pomoglo. A takze wielu innym z roznymi schorzeniami. Decyzja jednak nalezy do kazdego z nas indywidualnie. Wiesz, jest takie powiedzenie ze latwiej namowic kogos na zmiane przekonan religijnych niz zmiane diety. Uwazam to za 100% poprawne :D Trudno zaakceptowac fakt ze robilo sie cos zle przez niemal cale zycie. Ja tam bylam wiec wiem jak mozna sie z tym paskudnie czuc. pozdrawiam i zachecam do rozsadnych eksperymentow z dieta :D

Gość Dla NAVI
po nicku sądzę, że masz 26 lat, zatem ślę Ci 7kwiatków i mnuótwo buziaków, przyjmiesz? 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼 [usta👄👄[usta👄👄[usta👄👄[usta👄👄[usta👄👄[usta👄👄[usta👄👄[usta👄👄[usta👄👄[usta👄👄[usta👄👄[usta👄👄[usta👄👄[usta👄👄[usta👄👄🖐️

Gość Dla NAVI
jakiś cieć nie pozwala na przesłanie większej ilości emotikonek👄

Gość NAVI_26
28 lat obecnie :)

Gość NAVI_26
a za co te buziaki, jezeli moge zapytac ??

Gość to TYYYYYYYYY
przeczytałaś, odebrałaś kwiatki i buziaki i zaraz wykasowałaś post, bo nie widzę tych siedmiu kwatków i mnóstwa buziaków?👄

Gość to TYYYYYYYYY
jeszcze raz powtórzę kwiatki i buziaki: 🌼🌼👄🌼🌼👄🌼🌼👄🌼🌼👄🌼🌼👄🌼🌼👄🌼🌼👄🌼🌼👄🌼🌼👄🌼🌼👄🌼🌼👄🌼🌼👄🌼🌼👄🌼🌼👄🌼🌼👄🌼🌼👄

Gość to TYYYYYYYYY
czyżby Moderator tak bezczelnie cenzurował każdy niewinny post? Wysłałem mnóstwo kwiatków i buziaków i nic z tego🖐️

Gość Szyszuńkaa
A ja niedawno złapałam pierwszy raz zapalenie pęcherza, już na szczęście się wyleczyłam, ale zaczynam stosowac profilaktykę - kupiłam suszoną żurawinę i ProUro z żurawiną i wit.C w aptece i na razie drugi dzień "stoduję". Zobaczymy, czy podziała.

Gość Buras
Jeśli chodzi o naturalne leczenie to nie za bardzo jest pomocne. Wiadomo jednak że takie leczenie ednoskopowe nie należy do przyjemności, ale na pewno na ogromną skuteczność. Mój znajomy cierpiał na to schorzenie, z tego co mi mówił to u doktora michalskiego przeprowadzał ten zabieg. Polecam skorzystać : http://www.adammichalski.pl

Gość gość
Czytałam, że Ginjal urit ma zmieniony skład, przez co działa silniej i jest jeszcze bardziej skuteczny. Zwiększono w nim dawkę ekstraktu z owoców bzu czarnego oraz dołożono ziela św. Damiana, które ma o silne działanie diuretyczne i odkażające drogi moczowe.