Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzia303

schizy o ciąży

Polecane posty

Gość zuzia303

Mam problem. Od jakiegoś czasu mam okropne schizy o ciąży. Jest to praktycznie niemożliwe w moim przypadku, jestem dziewicą. Miałam co prawda zbliżenie z chłopakiem, ale nie zdjęłam nawet bielizny, dodatkowo miałam wówczas okres, potem za miesiąc dostałam kolejny okres, co prawda kilka dni spóźniony. Lecz mimo wszystko mam ciągłe obawy...Nie mogę już sobie z tym poradzić...siedzę i myślę o tym, czytam objawy ciąży i mam wrażenie, że mam je prawie wszystkie. Kilka dni temu przeczytałam, że jednym z objawów może być częste oddawanie moczu i od tamtej pory biegam do łazienki co parę minut, oddając kilka kropelek moczu... Wieczorami myślę tylko o tym...innych objawów nie mam, no może czasami jest mi niedobrze i nie mogę jeść, ale myślę, że to wina tego, że żyję ciągle z tą myślą...MARTWIĘ SIĘ BARDZO, pomóżcie mi :( mam 17 lat... :( Czy myślicie, że ta potrzeba latania do łazienki to wynik mojej psychiki?

Gość zuzia303
czy nie ma tutaj nikogo? POMOCYYYYY

Gość .....??....???
proponuję najpierw poczytać skąd się biorą dzieci bo nie wiem jakiej pomocy oczekujesz? uważasz, że do niepokalanego poczęcia doszło? nie te czasy

Gość zuzia303
miałam zbliżenie z chłopakiem - napisałam. tyle, że ja byłam w majtkach.on nie.

Gość .....??....???
to co to za zbliżenie?

Gość zuzia303
zapytałam tylko, czy moje schizy moga być wynikiem obaw?

Gość ja również proponuję
się doedukować w tej kwestii, a na przyszłość pomyśl o dobrym zabezpieczeniu a tak swoja drogą zastanawiam się, czego teraz młodzież uczy się w szkołach, bo jak widac o rzeczach podstawowych pojęcie zerowe, ale za sex się biorą

Gość zuzia303
ehh, widzę, że nikt nie odpowie...wiem, skąd się biorą dzieci...zadałam tylko pytanie...

Gość kikolec
na pewno nie jestes w ciazy a sikac sie lata jak dziecko jest juz na tyle duze,ze sie ciagle wierci i kreci i uciska na pecherz,skoro mialas tez normalny okres to nie wkrecaj sobie,w ciazy moga zdarzac sie krwawienia ale nie takie jak miesiaczka,idz do labolatorium i zrob platny test z krwi beta hcg

Gość zuzia303
nareszcie miła osoba :) mam nadzieję, ze to psycha...bo co 5 minut już dziś do łazienki latam :(

Gość milamila123
Widzę, że jednak nie wiesz skoro piszesz np. że niby miałaś okres więc to znak że nie możesz być w ciąży. PODCZAS OKRESU MOŻNA ZAJŚĆ W CIĄŻĘ! Więc mile widziany powrót na lekcje WDŻ... sorry.

Gość Apasz25
Raz jak się dość mocno zjarałem też wkręciłem sobie akcje, ze chce mi się siku... miałem niezłe jazdy... przez 4 h kilkadziesiąt razy byłem w kiblu :D. Zdystansuj się ... albo idź do psychologa :)

Gość milamila123
i wtf. "zbliżenie z chłopakiem" miałam okres, nie zdjęłam bielizny. Dżizas... na jakim ja świecie żyje.

ludzie, jaki macie cel w tym ze napadacie kogos, kto jest przerazony i pyta tylko o rade czy zdanie? dziewczyna moze ma wiedze na ten temat ale jak sie ma jakies problemy czy watpliwosci to nie mozna zapytac? tez tak kiedys mialam, wszystkie objawy ciazy na raz tylko dlatego, ze zeschizowalam i bylam masakrycznie przerazona i moj organizm sam wywolal taka reakcje ale serio nie ma sie o co martwic.

Gość zuzia303
rebelrebel dzięki, ze Ty jedna potrafisz mnie zrozumieć... wiem, że panikuję strasznie i wmawiam sobie rzeczy nierealne i głupie...ale to silniejsze ode mnie... to jest takie uczucie nie do opisania... jednak psychika jest w stanie człowieka zrujnować i mnie powoli już rujnuje...

spoko spoko, to forum jest pelne malolat i ludzi bez zycia wiec musza sie na czyms czy kims wyzyc... mowilam, mialam tak samo, bo moja psychicka pobudzala organizm do tego typu zachowac gdyz bylam prawie pewna, ze zaszlam, he :P wiec wyluzuj.

Gość inTime84
napadaja bo sa glupie.ja uwazam ze w tych czasach w wieku 17 lat byc dziewica to cud.nie daj boze napisalaby ze bzykala sie z chlopakiem i jest w ciazy i co teraz.zjechalybyscie ja z gory na dol.ze dziwka,ze konsekwencje ze bla bla bla....wiec moze troche wiecej zrozumienia drogie mamy.to ze wiekszoc z was w wieku 13 lat znala juz wszystkie tajniki kamasutry i od dawna nie by;a juz dziewica nie oznacza ze wyjatki sie nie zdazaja.

Gość zuzia303
Wiem, że ludzka psychika, nasze myśli, wyobrażenia, obawy mają ogromną siłę, ale czasami człowiek nad nimi nie pasuje. Tak, jak ja w tej sytuacji. Niby tłumaczę sobie, że to nierealne, a za chwilę biegnę do łazienki, mimo, ze byłam w niej 10 minut temu... :( Doszukuję się wszystkiego...wszystkich objawów... to straszne! Muszę naprawdę się ogarnąć, bo nie można tak żyć.

a najgorzej to sobie nabijac glowe jakimis bzdurami wyczytanymi w internecie bo ludzie wszystko wyolbrzymiaja, ja np teraz staram sie o dziecko i az mi skora cierpnie jak czytam jak trudno teraz i jak wiele jest poronien itp musze przestac przegladac neta heh.

na nikogo nie napadam i nie krytykuję tego, że jest dziewicą, w wieku lat 13 nawet nie wiedziałm co to sex, więc może darujesz sobie głupie uwagi, bo napisałam jedynie o edukacji i zabezpieczeniu

Gość nieeeeeeeeee
nie wierzę że mając 17 lat można pisać takie bzdury!!! Mój 13 letni syn doskonale wie jak można zajść w ciąże i do czego służą prezerwatywy! Temat to prowokacja!

autorka nie prosila o edukacje, tylko napisala sytuacje i prosila o porade w tej kwesti i jakie moga byc sytuacji konsekwencje wiec wystarczy normalnie wypowiedziec sie na temat a nie pouczac

Gość nieeeeeeeeee
teraz temat sexu, ciązy, spermy, macicy, plemników jest na lekcjach przyrody w 4 klasie!!!!!!!!!!!!!!!

rebelrebel wypowiedziałm się jak najbardziej normalnie, ale jak widać czytanie ze zrozumieniem chyba boli, a swoja drogą gdyby miała wiedzę na tem temat, to wiedziałby co prowadzi do zajścia w ciążę

tak tak, czytanie ze zrozumieniem jest bolesne, dlatego na normalne pytanie sypia sie ataki i proba edukacji zamiast normalna odpowiedz, polecam popracowanie z tekstem.

haha, ale ja tu absolutnie nikogo nie edukowałam

Gość 34234234324
edukacja nie ma przeciez nic do rzeczy, kurwa, co za tepe osoby.. Jak az tak sie boisz to moze na jakis czas nic nie rób

i nie powiem, że pytanie w stylu " jestem dziewicą, miałam na sobie majtki, często sikam, czy jestem w ciąży " należy do pytań normalnych- no chyba, że w Twoim świecie a tak w ogóle to Autorko częste oddawanie moczu to raczej zapalenie pęcherza, niż ciąża