Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Garfild12

6 tydz ciązy płód 3mm,czy to nie za mało?prosze o pomoc

Polecane posty

Gość Garfild12

witam jestem w 6 tyg ciazy, bylam na usg ( zaznacze bardzo dobry sprzęt) i lekarz stwierdził ze płód ma 3 mm, jest żółtko i pęcherzyk, cala fasolka ma za to 20mm wyczytyałam w necie, ze w 6 tyg zarodek ma 7 mm, to zdecydowanie dwa razy więcej niż jest u mnie. Strasznie sie martwie, gdyż staralismy sie długo o tą ciąze.... czy któraś z was tak miała, czy to jest normalne czy to oznaka ,ze ciąza się nie własciwie rozwija??? :(:(:(: dodam ze Beta hcg wykazała 6 tyg.n prosze po pomoc

Gość makalakaka
nie martw się , u nas maleństwo miało 4mm więc nie ma reguły :) dziś już wiem że to córcia:) jestem w 19 tyg :)

Moja córcia miała w 1 dniu 6 tc dokłądnie 3 mm. 5 dni temu się urodziła, piękna i zdrowa, z normalną wagą i wielkością. ;)

Gość Garfild12
Dziękuje za slowa otuchy już troszkę lepiej :) a lekarz powiedział, zebym przyszła za 2 tyd.

Gość makalakaka
:)

Gość pełna-obaw
Nie martw się, u mnie 5 tydzień 5 dzień to tylko 2,1mm :) i też wyczytałam, że powinno być 7 mm więc zaczęłam panikować, ale na zdjęciu usg masz na podstawie wielkości płodu wyliczany dokładny tydzień i dzień (np. 5w5d). Sprawdź jak jest u ciebie i oblicz czy zgadza się to mniej więcej od daty ostatniej miesiączki. Oczywiście 3 -4 dni różnicy to żaden problem. Poza tym nie sugeruj się tym co jest napisane w necie. Najważniejsze jest to co mówi lekarz. Ja już się o tym przekonałam, a mam dopiero 12 tc.