Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agniesxD26

Kto startuje ze mna ? Dietaaa 500 kcal

Polecane posty

... jak w temacie szukam chętnych do stosowania od jutra diety 500 kcal, zawsze to lepsza motywacja w pare osób ;)

Gość Nikaa215
witam :D bardzo chętnie dołączę. Do jakiej wagi dążysz ?

Gość Nikaa215
pytałam się autorki, ale dobrze że ty też wspomniałaś o swoim celu :) aktualnie jaką dietkę stosujesz ?

Nikaa215 Jakie mam zasady w diecie??? Napoje : zielona herbata, źioła, woda mineralna, soki świeżo wyciskane ( 1 max 2 szklanki na dzień), nie słodzę nie pije zwykłej herbaty, napojów gazowanych ani soków. Chleb: tylko chrupki graham, nie jem pieczywa jasnego Owoce: jedna porcja dziennie, zbyt dużo cukrów prostych Nabiał: jogurty, maślanki ( bez cukru albo zero % tłuszczu), mleko 0,5% Wędlina: tylko drobiowa np polędwica z indyka. Obiad: tylko na parze pierś z drobiu albo ryba z warzywami. Produkty mączne w ogóle odrzuciłam, nie używam soli przyprawy sama skomponowałam dzięki czemu nie ma w nich soli, nie jem ziemniaków, nie słodzę staram się odżywiać zdrowo Jem bardzo dużo warzyw. Chyba to już wszystko.

Gość Nikaa215
łaał, podziwiam. mnie niekiedy jak najdzie ochota to potrafię pochłonąc jedzenia za dwie osoby :( dlatego od jutra biorę się za siebie. Na początek 5,5kg :) musi się udac, teraz przynajmniej nie jestem z tym sama. ps. tak mniej więcej ile kcal dziennie ?

Nikaa215 a to różnie :) czasem 500 max 1000kcl, zależy od czasu i dnia:) dzis np zjadłam : śniadanie: kalafior 2śniadanie: grejpfrut Obiad: sałatka ( pomidor, papryka, ogórek, sałata lodowa ) podwieczorek: grejpfrut kolacja Sałatka ( ta sama co na obiad tylko zamiast sałaty lodowej dałam mix sałat )

Nikaa215 zastanawiam sie nad tą dieta :P 1 dzień - kefir w dowolnych ilościach, kawa, herbata bez cukru, woda 2 dzień - kefir w dowolnych ilościach, kawa, herbata bez cukru, woda 3 dzień - ser biały w dowolnych ilościach przez cały dzień 4 dzień - ser biały w dowolnych ilościach przez cały dzień 5 dzień - jajka na twardo w dowolnych ilościach 6 dzień - jajka na twardo w dowolnych ilościach 7 dzień - mięso gotowane (dowolny rodzaj) przez cały dzień 8 dzień - mięso gotowane (dowolny rodzaj) przez cały dzień 9 dzień - warzywa (gotowane, surowe) w dowolnych ilościach 10 dzień - warzywa (gotowane, surowe) w dowolnych ilościach i oczywiście pijemy dużo wody.

Dzień Dobry ;) kiwi1988ldz - co to za dieta ? Nikaa215 - ja dążę do 65 czyli 10 kg mniej ;) poza tym bardziej zalezy mi na centymetrach ;) Co dziś jadłyście ? ;D

Kimi_licious - miło, że dołączasz do nas ;) im nas więcej tym lepiej ;) Polecacie jakieś ćwiczenia dziewczyny ? oprócz brzuszków, rowera, rolek ;)

agniesxD26 ja ogólnie nie jestem za dietami dukan, kopenhaska i td:-/ wole diete MŻ i zdrowo:-/ jakos nie mam zaufania do tych diet :-/ juz tyle razy mysle o tej diecie bo kusi np 5kg mniej w 10dni ale jakos mi ciężko:-/

kiwi1988ldz ja byłam kiedyś na tej kopenhaskiej ale wytrzymałam jeden dzien to jest normalne głodowanie ;| ... a o dukana słyszałam ze bardzo niezdrowa dla nerek itp.. Ja od dziś stosuje tą 500kcal i powiem Ci, że jak tak sobie zapisuje to nawet idzie to ogarnac ;) Śniadanie - 200kcal II śniadanie - 50 kcal Obiad - 100 kcal Podwieczorek - 50 kcal kolacja - 100 kcal No i po 18 juz nie jem nic ;) i pije dużo wody ;)

agniesxD26 ja byłam u dietetyka tez często jem 500kcl i powiedziała ze to zbyt mało bo potem szybko złape efekt jojom organizm z głodu bedzie magazynował jedzenie wiec to błędne myslenie wiec ja staram sie jesc około 1000kcl, ona mi kazała z 1100,1200 ale narazie zostane na 1000:P

ona mi rozpisała diete na wzór np: 1 dzien ( dała mi 2 dni) Musli własnej roboty: 280kcl pieczywo z wedlina i warzywami 205kcl zupa pomidorowa z ryżem, piers kurczaka plus surowka 480kcl sałatka grecka 419kcl pieczywo chrupkie, twarożek warzywa 230kcl jak dla mnie troszke duzo zwłaszcza ten obiad :-/

też mam zamiar sie wybrac do dietetyka ale dopiero w październiku, ale powiem Ci ze znam dziewczyny co stosowały diete 500 kcal.. i dają radę efektu jojo nie ma ;) Moja siostra cioteczna stosuje diete 1000 kcal i przez rok schudła 40kg.. z rozmiaru 56 na 38 ;D także warto walczyć ;)

Gość arletka 39
dokladnie na 1000 tez sie schudnie a nie glodzi sie az tak

agniesxD26 ja jem 1000 od poczatku diety staram sie bynajmniej lecz jak nie mam czasu to jest 500, ale ładnie mi waga spadła wiec 3mam sie 1000:) i nie jestem głodna, nadrabiam warzywami bo mało kalori a zjeśc mozna sporo:) nie tone ale tyle aby nie czuc głodu:) jak zaczynałam to jadłam 2plasterki aby mało kalori było a teraz potrafie zjesc na jeden posiłek pł ogórka, małego pomidora, papryke do tego troche sałaty i jest mało kalaori a ja głodna nie chodze

I jak wam idzie laski ? :D ja niestety dzisiaj zjadłam 600 kcal :D Pół godziny na rolkach ;) Godzina na rowerze ;) 50 brzuszków ;D

Gość iwonka23050000000
Dziewczyny dlaczego taką wybrałyście dietę ? Na takiej diecie nie wytrzymacie długo a potem zrzucone kg wrócą Wam ze zdwojoną siłą. Nie lepiej zacząć się zdrowo odżywiać ?

Gość setkaaa
a co proponujesz w takim razie?

Gość iwonka23050000000
Mniemam,że skoro macie nadwagę, czy nadprogramowe kg to teraz nie odżywiacie się zbyt zdrowo. A ,żeby np schudnać kg tygodniowo wystarczy ograniczyć 1000 kcal dziennie. Ja rok temu kiedy zaczynałam odchudzanie wprowadziłam do swojego menu dużo jogurtów, nabiału,warzyw,owoców,wyb, pieczonego mięska itd. wcale sie nie głodziłam a już w pierwsze dwa miesiące schudłam 8 kg ( a nie startowałam z jakiejś wielkiej wagi -64kg).

Gość setkaaa
ja mam 62 kg wzrost 170 i oponke na brzuchu