Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SabinaSabina811

OTWARTY KONFLIKT Z TEŚCIOWĄ- co dalej?

Polecane posty

Gość SabinaSabina811

kobietki, muszę się Was doradzić...zacznę od tego, że za teściową nigdy nie przepadałam, ale że nie mieszkamy razem i w innym mieście, jakoś ją znosiłam na te rodzinne uroczystości czy czasem jakąś kawę:) oczywiście ona za mną też nie przepadała, ale była "udawana grzeczność", same wiecie- pozaciskałam zęby, pouśmiechałam się, itd... niestety ostatnia sytuacja (banalna, chodziło o kanapę) postawiła nas w OTWARTYM KONFLIKCIE, sprawa wyglądała tak - zmienamy meble i zamiast rogówki postanowiłam kupić kanapę... teściowa ma ładną kanapę i powiedziałam, że chciałabym coś takiego...teściowa zaczęła mówić, że ona nam tą kanapę podaruje, bo im jest za mała (nie mają sypialni i śpią na tej kanapie, bo się rozkłada) podziękowałam, bo dla nas z kolei ta kanapa byłaby za duża i nie pasowała kolorystycznie... wybrałam ładną kanapę , a tu okazało się...że teściowa zamówiła rogówkę w meblowym! I MY MAMY PRZYJEŻDŻAĆ PO KANAPĘ! szok, szok, szok! oczywiście mąż na nią "naskoczył" i kanapy nie wzieliśmy... i wiecie co? teściowa OTWARCIE powiedziała, że jestem "uparta i rozpieszczona", bo kanapę można obić skoro mi kolor nie pasuje...mąż oczywiście na nią nakrzyczał, itd...i niestety- ja też coś powiedziałam... i sytuacja wygląda tak, że ona przyznała że nie lubi mnie, ja że nie lubie jej! mąż jest po mojej stronie- zadzwonił do niej na spokojnie i powiedział, że nigdy nie odezwałam się do niej nieładnie, że zawsze jestem uczynna, że o kazdych urodzinach to ja pamiętam i prezent kupuje, itd...a ona? zawsze próbowała się wtrącać i gdyby nie on , to na głowe by mi weszła...

Super masz męża, na temat teściowej nie wypowiadam się. Długo, by pisać o mojej, bo kiedyś kochała mnie jak "córkę", a teraz się nie możemy zdzierżyć (ona tak to nazywa). Obgaduje mnie wśród ludzi, wnuczkę widzi raz na ok 4 miesiące (resztę wnuków też), a potem opowiada do obcych jak to bardzo ją kocha... Jak można kochać kogoś kogo się nie zna. Mieszkamy jakieś 100m od siebie.