Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama przedszkolaków....

Mama ma wolne...

Polecane posty

Gość Mama przedszkolaków....

I love przedszkole, bo w końcu mogę się napić spokojnie kawy...Mój dom wygląda jakby tajfun przez niego przeszedł, mam tyle tu o zrobienia, bałagan w każdym kącie, bo nie było czasu zabierać się za generalne porządki gdy słońce za oknem tak pięknie świeciło... Czy ktoś jeszcze docenia te piękne chwile tak jak ja?

taak, wlasnie leze na kanapie i mysle co tu zjesc na drugie sniadanie :D nic mnie nie goni, nikt nie prosi zeby przełączyc dzien dobry tvn na spongeboba :D luuuz i relax

Gość Ja jestem :) pustka straszna
Ja jakoś nie mogę się odnaleźć tak dobrze w tej sytuacji jak wy :) Chodzę w kółko i nie wiem co ze sobą zrobić.Ale jutro już pewnie będzie inaczej :)

Gość 090-0
a do pracy nie idziecie skoro dzieci w przedszkolu?

Gość taki lajf
hahaha, meaaa, rozwaliłaś mnie :D W sumie pewnie dlatego, że mam tak samo - pierwszy poranek od miesiąca bez MiniMini :D I ta błoga cisza... ;)

Gość aranna
Czesc :) Ja też wysłała swoich 3 latków do przedszkola. Nikt sie nie tłucze, kłóci. Cisza, spokój. Hell yeah :)

Gość ,.,.,.,./
jak można dać dziecku na imię Nadja??? okropne, jakieś cygańskie mi się wydaje.

Gość Mama dwójki....
Ufff pierwszy dzień bez MiniMini :) Starsza w przedszkolu, a maluszek poszedł spać...Jak przyjemnie:) Uważam, dzieci w wieku powyżej 3 lat powinny chodzić do przedszkola, bo z mojej obserwacji nie nadają się na siedzenie w domu.

Moja trójka też w przedszkolu :-P Zaraz upiekę im muffinki, trochę poleże do góry brzuchem, potem odbiore młodych z przedszkola i pójdziemy na plac zabaw zajadac sie mufffinkami... ;-) Mam nadzieje, ze moje dzieciaki zaakceptuja przedszkole, bo widze, ze inne zycie normalnie, jak sie ma kilka godzin dla siebie tylko. Po drodze spotkalam 2 kumpelki, 2 inne sasiadki, poplotkowalam, wpadlam pogadac do rodzicow, a teraz SPOKOJNIE klikam :-D

Mam pytanie dziewczyny, bo po tym co piszecie wynika, że w chwili obecnej nie pracujecie. Bez obrazy nie chce nikogo obrażać ani nic - chcialam się tylko dowiedzieć jak to jest z przyjęciem w takiej sytuacji dziecka do przedszkola. Interesuje mnie ta kwestia ponieważ bedzie mnie też niedlugo dotyczyla a zawsze myślalam że problemem jest dostanie się dziecka w ogóle do przedszkola a już abstarakcją przyjecie gdy jedno z rodziców jest niepracujące. A może to zależy od miejscowości czy liczby przedszkoli itp albo że np drugie dziecko zapisalyście do tego przedszkola? Możecie się wyopowiedzieć na ten temat - jak to było z zapisem u was, tak od strony technicznej :)

my obydwoje z mężem pracujemy. ja teraz jestem na L4 ciążowym - stąd siedzę w domu mimo, ze obydwoje z mężem pracujemy - córka nie dostała sie do zadnego państwowego przedszkola drugi rok chodzi do prywatnego

Gość atomowa.biedrona
Mój synek dopiero w grudniu konczy dwa latka. ale za rok od września pójdzie do przedszkola. bede miała trochę czasu tylko dla siebie, bo teraz nie mam ;/ zwłaszcza że teściowa mnie nachodzi praktycznie codziennie.

Mam wolny zawód - pracuję więc w domu. Przedstawiłam pity i zaświadczenie z firmy, ze wykonuję zlecenia dla nich. Ja mam 3 dzieci, starsze nie miało problemow z dostaniem sie do przedszkola, ani rok temu, ani 2 lata temu. Młodsze bliźniaki natomiast nie zostały przyjęte. Złozyliśmy wiec odwołanie i po nim je przyjęto.Zupelnie nie rozumiem, dlaczego najpierw je odrzucili, przeciez mialy kilka punktow wiecej ze wzgledu na rodzenstwo niz synek wczesniej.

Hmmm czyli jak myślałam, kiepsko z przyjeciami... Szczególnie w sprawie tych blizniakow, ciekawe że po tym jak napisałaś odwolanie nagle się miejsce, ba nawet dwa, znalazły...chyba że ktoś zrezygnował... Obawiam się że na prywatnym się skończy, ale te stawki mnie przerażają... Jakie ceny są w waszych miejscowościach za prywatne przedszkola? U mnie poniżej 500zł nie ma w ogóle co myśleć - bez wyżywienia oczywiście. Bo co do panstwowych obowiązuje zdaje się jedna tzw podstawa jeśli chodzi o oplatę coś do którejś godz bezpłatne a potem rodzice doplacaja? A jak to wygląda w kwestii zapisu (państwowka)? Z tego co czytalam to rekrutacja (jak to brzmi, jak na studia :P) zaczyna się jakoś w marcu - i faktycznie dopiero wtedy są zapisy na dany rok? Bo niektórzy wspominają że dziecko trzeba zapisać na dłuuugo przed faktycznym rokiem, w którym mialoby zaczynac przedszkole - np chcąc posłać 3latka trzeba zapisać już 2latka albo i mniej? Swoją drogą to chore by było, bo skąd rodzic ma wowczas wiedziec czy dziecko bedzie gotowe do przedszkola...ehhh...Polska... Kurcze, czyli w sumie wychodzi, że każda z was "coś" robi. I w dodatku mając dwójkę a nawet wiecej dzieci. Podziwiam. Ja mam straszny dylemat co dalej, jak to bedzie. Chciałabym drugie ale wtedy córka już do prywatnego nie pojdzie (przy dwojce nie bedzie nas stac na prywatne), a panstwowe...hmm oby sie załapała majac 4 czy 5 lat, a nie chce zeby siedziała cały czas w domu tym bardziej że nie ma wowczas kontaktu z innymi dziecmi a i z dorosłymi jak na lekarstwo. No i w ogole, nie musze przecież pisać że przedszkole że tak się wyraże "dobrze robi" dzieku, uczy się nowych zachowan itd Mętlik jak mało kiedy :(

Powiem tak: nie panikuj i nie słuchaj plotek, bo ludzie z reguły wyolbrzymiaja :-O Ja jestem z Warszawy, u nas rekrutacja faktycznie miała miejsce jakos w marcu czy kwietniu, nawet dokładnie nie pamietam. Wszystko internetowo, przez stronę urzędu miasta. Potem drukowaliśmy arkusz zgloszeniowy i z tym do przedszkola. No i czekanie na wyniki. Jesli TAK - skladasz deklaracje, ze na pewno chcesz, by dziecko uczeszczalo do tego konkretnego przedszkola (wczesniej w necie mozesz zaznaczyc kilka przedszkoli alternatywnych). Jesli NIE - piszesz odwołanie :-P

Trolosa - dzieki :) Powiedz mi jedną rzecz, jesli możesz. Przedszkola panstwowe przyjmują 3latków, ale mowa o wieku ukonczonym czy rocznikowym? Jeśli ukonczonym to moja by miala w sumie rok w plecy (zakładając teoretycznie że dostałaby się w ogóle). A czy takie podanie czy deklarację wypełnia się w jednym przedszkolu czy można w kilku tzn do tego, do którego chciałabym żeby córka chodziła (mamy dwa w bliskiej okolicy) czy przydzielane są one "z urzędu"?

Powiem tak: moje bliźniaki są z połowy września, czyli za 2 tygodnie ukoncza 3 lata dopiero. A juz są przedszkolakami :-P Starszy syn ze stycznia. I poszedl pierwszy raz, majac prawie 4 lata do grupy 3-latków. Na stronie internetowej jest formularz, w ktorym zaznaczasz, do ktorego przedszkola chcesz, by dziecko chodzilo. MOZESZ, ale nie musisz wybrac kilka przedszkoli alternatywnych. My w tym roku nie wybralismy zadnego, bo bardzo zalezalo nam, by dzieci chodzily to tego jednego, jedynego. Nie dostaly sie do zadnego, ale tak jak pisalam, odwolanie sie zrobilo swoje...

Ach, no i ten wyfrukowany formularz niesiesz tylko do tego pierwszego przedszkola.

Sorki za literowki, ale sie chyba stresuje troche. Za kwadrans wychodze po moich przedszkolakow :-P

Aha, powiem Ci że wiecej się od Ciebie dowiedziałam niż z tych wszystkich oficjalnych informacji nt. przedszkoli :) To może jest jakaś szansa jednak :) Spróbować spróbuje w przyszłym roku a nuż się uda. Dziekuje jeszcze raz za informacje.