Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronikaikot

mam takie pytanie, czy ktos wie jak to sie dzieje ze zmieniaja sie rysy twarzy?

Polecane posty

Gość weronikaikot

czy chodzi o to ze zmienia sie ksztalt czaszki i kosci czaszki? co jest odpowiedzialne za zmiane rysow?

Gość mi sie pozmienialooo
pewnie ktos napisze, ze to brednie...ale rysy twarzy zmieniają sie w zaleznosci od diety i aktywnosci fizycznej, zmieniają sie tez z wiekiem mi np kobieta powiedziala, ze na starym zdjeciu nie jestem podobna do siebie ani troche, pamietam ze wtedy prowadzilm siedzacy tryb zycia i nie jadlam miesa potem zmieniłam diete, jadłam duzo miesa, duzo sie ruszałam i moj wyglad sue zmienil, cala sylwetka, twarz tez sie zmienila

Gość awsw
tzn zmieniła się na lepsze odkąd jesz mięso?

rysy twarzy zmieniaja się poprzez proces starzenia. Kształt czaszki kosci twarzy itp. zmienia się w momencie gdy dziecko rośnie, rosną organy, rośnie mózg więc wszytko się dostosowuje. Potem czaszka zostaje nie ruchoma i gdy osiąga się dojrzałość kosci przestaja rosnąc. Natomiast zewnętrzne rysy twarzy typu zmarszczki, itp, to wszystko zalezy od procesow jakie zachodzą w mozgu np. zamartwianie się powoduje siwienie wlosow i powstawanie zmarszczek, fizycznych typu zatrowanie organizmu ktory nie radzi sobie z toksynami typu fajki czy wiotczenie skory z czasem.