Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem naprawdę przerażona

Ciąża i brak objawów

Polecane posty

Jestem w 8 tygodniu. Objawy byly na przelomie 6/7 ale tez delikatne, w zasadzie tylko bolg glowy i lekki podbrzusza, leciutko bolaly cycki i sutki, a od dwoch dni nic. Błagam pocieszcie mnie :( Ze wszystko w porządku :( To moja druga ciąża

Jezeli Cie cos nie pokoi powinnas zglosic sie do lekarza, ja niestety cala ciaze mam objawy ale zdarzaly sie na poczatku takie dni jak u Ciebie...

Gość hmmmmmmm.............
ja jestem w 28 tygodniu i mam zero objawow, w ogle cala ciaze przechodze bez objawowo i bezproblemowo

Gość staraczka .......:)
ja tez tak miałam w I ciazy...niestety straciłam ja..:(

Gość hmmmmmmm.............
staraczka, przestan straszyc!

Gość staraczka .......:)
nie strasze pisze jak było u mnie...

Autorko kazda ciaza jest inna, takze nie bierz za mocno do glowy i jezeli masz obawy to mowie lec do lekarza i bedziesz spokojniejsza ;)

Gość generalnie
im więcej objawów tym lepiej-tak mi lekarka mówiła. Ja na początku nie czułam się w ciaży. Oj,ile przepłakałam przez to. Pamietam 06.06 mąż z pracy wrócł a ja zapłakana-bo cycki nie bolą! A od owulki były twarde i napięte. Wiec dawaj do lekarza-nie ma usg,to beta-w piatek a w pon powtorka;-)stresujacy weekend. Potem bolało mnie po lewej stronie podbrzusza,wiec zaraz szukanie lekarza i usg;-) serduszko bije wg OM 7t1d. Mdłości ustapiły w 9tc,a piersi przestały boleć definitywnimd w 10tc!( Wg OM,wg USG jest tydzien młodsza.) Do tego czasu bolały jak mocno ścisnełam albo spałam na brzuchu. Ja panikowałam bo jestem po stracie-ustapienie objawów MOŻE ale NIE MUSI oznaczać nic złego.

Ale zero bólu piersi? ZAWSZE PRZED OKRESEM BOLALY NIEMILOSIERNIE :( Byla u lekarza tydzien temu - powiedzial ze mam sie nie martwic, nastepna wizyta za tydzień. Wolalabym miec mdlosci, bylabym spokojniejsza... :(

Oj tam, nie straszcie... ja praktycznie całą ciążę mam bezobjawowo... nie miałam mdłości, od niedawna mam zgagę, od tygodnia mi puchną stopy, a jestem w 39 tc i wszystko jest tak jak być powinno.... więc nie gadajcie głupot, że bezobjawowo może oznaczać, że coś jest nie tak :O

Gość staraczka tez jestem :)
Lolo dobrze wiesz ze kazda ciaza jest inna...mozna nie miec objawow i stracic a moze byc tez tak jak u ciebie....wiec nie pitol ze ciaza bez objawów zawsze dobrze sie konczy!!!!!

A mam pytanie, czy ja potrafie sama wyczuc powiekszajaco się macicę? Czy jestem w stanie wyczuć że rośnie brzuch? kiedy macica przesuwa się wyżej i zaczyna rosnąć brzuch? jak to jest?

Gość generalnie
Ja rżygałam w poniedziałek,a w środę na usg wyszło,że ciąża obumarła tydzień wcześniej. Ja w ogóld nie czuje się w ciąży,oprócz tego,że mi dziąsła krwawia;-) Piersi nie bolą,ale sprawdź czy sa żyłki,czy się powiekszyły,czy sa napiete? Ja 3 razy o tych piersiach lekarce mówiłam-on mi sprawdzała. Mówiła,że boleć nie musza,grunt że zmiany sa. Byłaś na usg?serduszko jak? A fajeczki? Mam nadzieje,że nie paliśz?

z tym tez jest roznie, u mnie np brzuszek wyszedl dopiero na przelomie 5/6 miesiaca. co do pozostalych pytan niestety nie pomoge, wszystko zalezy jaka masz budowe .

staraczka :O Wybacz, ale lepiej kłaść dziewczynie do głowy, że bez objawów to znaczy, że coś jest nie tak ????? No zastanów się kobieto :O Poza tym mądralo, nigdzie nie napisałam, że bez objawów ZAWSZE dobrze się kończy.... NAUCZ SIĘ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM zanim zaatakujesz kobieto :O

Oczywiście że nie palę. Nigdy nie paliłam. Co do piersi to wieczorami sa powiększone, rano nie. momentami coś mnie zakłuje w środku. do tego mam bardzo dużo wodnistego sluzu. Serduszkoa zaczynało pikać jak byłam na usg, ale jeszcze nie słyszalam. Ze względu na wcześniejszą stratę biorę duphaston. Ryczeć mi się chce, jestem przerazona :( W tydzień po terminie okresu beta była ponad 5 tys.

Gość staraczka tez jestem :)
tak własnie zrozumiałm twoj post...ze jak tobie sie udała ciaza bez objawow to inne tez takie musza byc..moim zdaniem trzeba brac obydwie opcje w tym przypadku..tą dobra - czego autorce zycze, jak i ta zła...tyle w temacie...

jestem w 17tc i tez praktycznie bezobjawowo przchodze ten okres, czasami mnie mdli, jest mi niedobrze ale naprawde rzadko.... jedyny "dokuczliwy" objaw to krostki na plecach.... maluszek rosnie :) w srode ide na usg i dowiem sie czy w brzuszku "mieszka" chlopczyk czy dziewczynka :)

marlena wizyta za tydzien dopiero... moze panikuje nie wiem w sumie beta byla wysoka, nawet lekarz sie dziwil mowil ze skoro na usg wsio ok to mam sie martwic brakiem objawow ale ja sie martwie potwornie nawet jak bym poszla dzis na bete to mi to nic nie powie bo nie badalam przyrostow

ja na wlasnym przykladzie moge Ci powiedziec, ze tez najpierw siedzialam na forum z problemem po czym i tak szlam do lekarza, niby dla swietego spokoju, a potem okazywalo sie ze dobrze zrobilam, nikt nie uspkoi Cie bardziej niz lekarz... takie jest moje zdanie, a jak Ty bedziesz spokojniejsza to i Twoj dzidzius. Jednak na zapas nie martw sie za bardzo.

Gość generalnie
Jak akcja serca jest widoczna,to rozwój ciąży na usg monitorujemy. Jesteś po stracie-wiec wszystko wyjaśnia!;-) panikujesz. Tamta ciąża na którym etapie się skończyła i jaka przyczyna? Jeśli w 1 trym a nic nie znalazłaś to to prostu wady zarodka,i tyle. Drugi raz się nie powtórzy!!!;-)

tamta ciaza to bylo pokomplikowane od poczatku, nie bylo pecherzyka w mamcicy wiec podejzenie pozamacicznej, pecherzyk ukazal sie dopiero w 8 tygodniu i wtedy beta zaczela spadac

marlena ja bym chetnie szla do lekarza ale on przyjmuje tylko raz w tygodniu, w pozostale dni pracuje w szpitalu, musze wytrzymac jeszcze te kilka dni....

Ja do swojego lekarza prowadzacego mam 50 km, bylo trzeba na konsultacje poszlam do innego i teraz nie zaluje, zmienilam lekarza. Ale jak uwazasz ;) Uwazaj na siebie i glowka do gory ;)

Gość nie denerwuj sie
ja mysle ze jest wszystko ok,tez jestem po stracie!1 druga ciaza to dla mni ciagłe zamartwianie,objawy raz były raz nie,dzis jestem w 33 tyg i czekam na córcie❤️zobaczysz ze wszystko jest dobrze

dziekuje, troche mnie uspokoilas Poki co jak sobie wymysle to objawy mam takie: brak apetytu przemieniający się z wilczym apetetyem brak ochoty na slodycze duzo wodnistego sluzu sucha skora momentami ciagniecie i klocie w pachwinach nie moge spac w nocy, co chwile sie budze

Gość nie denerwuj sie
aha idobra rada dla ciebie NIE CZYTAJ NIC W NECIE!!!

staram sie nie czytac, ale musze z kims pogadac by zajac czymsc glowe, nie moge przestac myslec o sobie i o obserwacji siebie bo juz jestem na zwolnieniu lekarskim